reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dzień dobry!

Co prawda jestem dopiero na początku drogi, ale chciałabym już powoli zagrzewać miejsce w Waszym gronie ;) Mam masę pytań, pierwsza ciąża, brak jakiegokolwiek doświadczenia. Nie wiem kiedy wykonać pierwsze USG, poprzez jakie parametry wybrać lekarza prowadzącego - czy lepiej prywatnie czy w szpitalu. Już zaczynam lekko panikować :zawstydzona/y:

reklama
Kate, mi dolegliwości zaczęły sie dopiero ok 7 tygodnia, trwały miesiąc mniej wiecej, ale przechodziłam ten pierwszy trymestr łagodnie- miałam mdłości ale bez wymiotów, wrażliwość na zapachy, brak apetytu i chyba tyle ... Nawet senna nie byłam, a w nocy to cierpiałam na bezsenność :) tak naprawdę dolegliwości rozkręcają sie ok 7/8 tydz jesli je wogole będziesz miec :)

Joasia, nie pomogę . A moze spróbuj przystawiać małego do piersi a resztę odciągać ?

Luize, kciuki zacisniete. W którym jesteś teraz tygodniu ??

OlaSzy, witaj :-) jaka jest twoja historia ? W którym jesteś tyg? Widziałaś juz serduszko ?

Ostatnia edycja:
Luize, Liskka piękne macie te suwaczki, pewne i brzuszki tez piękne:-) a kiedy brzuszki zaczęły wam rosnąć??, pamiętacie jeszcze:-D

OlaSzy do kliniki idzie się na weryfikację i szuka pęcherzyka, a potem to już gdzie chcesz...

Kate, mi bardzo późno ;P lekarka powiedziała ze co nieco ok 16 tyg zaczyna rosnąć , ja w 20 tc wyglądałam jakbym sie dobrze najadła a widac zaczęło byc ok 24tc. Najbardziej widoczny ok 28-30t. Ale ja tez nie mam aż takiego ogromnego , niektóre dziewczyny maja wieksZe odemnie a sa mniej zaawansowane :)
Dziewczyny nowe, Zapraszamy tez do naszej tajnej grupy bb na fb, wystarczy wyslac pw do elleni i ona wam podeśle linka.

Kate spokojnie objawy moga sie pojawiac i znikac, z każdym etapem ciąży one sie zmieniaja. Ja np. ogólnie miałam mało na poczatku prawie nic, dopiero w zaawansowanej ciazy cos mi doszło.

Olaszy witaj, dobrze ze przychodzicie bo lista porodów coraz krotsza :) musicie ja wydłużyć.

Liskka jestem w 31 tygodniu, jeszcze trochę muszę wytrzymać :-) Już jestem po rozmowie z dzieciakami ;-)

Kate u mnie brzuszek pojawił się dość wcześnie, bo około 12 tygodnia, ale pewnie z tego powodu, że jest dwójka maluchów.

Bziumelka będę się starała tu zostać, ale różnie się układa tym bardziej ze to wczesna ciąża bo dopiero 7/8 tydzień, to do 12tego mi daleko, ale może szczęście się do mnie uśmiechnie jeszcze troszkę:-p

No to z tym brzuszkiem to bardzo indywidualnie, jak wszystko :-D beta - indywidualnie, objawy - indywidualnie i jak tu nie zgłupieć czy jest nadal dobrze, czy jest już źle?? ;-)

Luize jeszxze zaciskaj nogi :p spokojnie w szpitalu dadzą co cos na skurcze no i tylko lezenie kochana :) do końca ciazy :)

Joasia a twój brzdac jak często je? Nie je co 3h ? Pij szałwie 2 razy dziennie, nienodcoagaj az tyle pokarmu bo laktacja sie jeszcze bardziej rozchula . Zapytaj se swojej położnej co ona radzi , moja położna była tez laktacyjną wiec mi pomogła , a jak masz nabrzmiałe i bolą to odciagnij troszke dla ulgi bo inaczej niemporadzisz sobie, lub dostawiaj małego . Mam nadzieje ze wkładki laktacyjne nosisz? Ja noszę największe jakie sa. Tommy tippe bo ciagle cieknie :)

reklama
kate - no właśnie lekarz z kliniki stwierdził, żebym znowu nie jechała te 250 km do Rzgowa i wykonała już wszystkie testy w Poznaniu i wysłała im mailem :)

liskka - to dopiero początek, dzisiaj 10 dpt :) beta już zweryfikowana, rośnie i - jako, że jestem perfekcjonistką, muszę sobie teraz wszystko rozplanować ;/ czasami jest to męczące ;)

EDIT: Też bym poprosiła o link do grupy na FB :)

Do góry