reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Smerfeta to bardzo szybko poszlo z pepkiem, u nas juz 8 dzien i nic nie wskazuje na to, zeby chcial odpasc :( Z lekami to pamietam, ze doktorek mowil o prewenicie, ze mam brac przez caly polog ale o reszte nie pytalam.

reklama
Kasik tak jak ty masz Teraz z juniorem To ja tak miałam Na początku z Franiem , kąpanie tez płacz i az cała mokra byłam a co do wyjścia to teraz tez tak Mam Ze cała mokra jestem zabim Wyjdziemy :p możesz tez przebierać mu pieluszkę po jedzonku jezeli nie bedzie ulewał , bądź możesz go wybudzac , jezeli wiesz ze co 3h je i zaraz miną to go weź na przewijak (tylko na początku to sie sprawdza , potem
Zmini mu sie , bedzie spał krócej lub dłużej albo poprostu bedzie jadł częściej .
Ja Nie wybudzalam Frania , jak tylko słyszałam jęk ktory oznaczał ze zaraz wstanie brałam go juz na przewijak :) i jakos poszło ale Przy koncu juz płakał , potem juz mniej sypiał wiec kąpanie było 1h po spania , niestety trzeba przeżyć początek ale potem
Bedzie lepiej .
Moj bąbel nie spał dzisiaj cały dIen, wydarł sie po 18 ze chce jesc a o 19 padł i obudził sie ok 24, wiec z kąpania dzisiaj nici a teraz zjadł i czekam az łaskawie pójdzie królewicz spac :)

Ostatnia edycja:
Genna wlasnie tak zrobilam tzn wzielam go na przewijak jak sie krecil w lozeczku ale jeszcze nie plakal. No ale byla kupa wiec operacja potrwala dluzej wiec pod koniec juz ryk ;) Teraz zjadl 75 ml mm i lezy na boczku z otwartymi oczami i nieodzownym smokiem :)

Ja na wypisie mam.
Przy karmieniu piersia:
Matka
DHA500mg dzienne
Dziecko
Witamina D 400j
Po dwoch tygodniach dołączyć wit K 25 takich innych jednostek, ale tylko przy piersi jeżeli jest butla podawać tylko witamine D
I po zakończeniu karminia piersią dołączyć dziecku 100 j DHA (matka moze wtedy odstawić)

Powinno się brać jeszcze żelazo tylko to zależy ile miałyście hemoglobine ja nie biorę bo nie kazali.
Czyli kwas foliowy i inne odstawić najważniejsze dlaa malucha DHA

Kasik u nas pępek odpadl na 10 dzień także każde dziecko inaczej. Choc ja zadko sypalam bo tylko raz dziennie. Zapomniałam po prostu :)

Ostatnia edycja:
Kotuska gratulacje:)

Genna okropny ten twoj porod... Czytajac to ciesze sie z cc.

Z tym pepkiem to chyba indyeidualna sprawa bo ja nie stosowalam tego proszku i po 8dniach juz go nie bylo.

Ja tez uzywam smokow. Nocke dzis mialam nie ciekawa, placzliwa wiec smok i noszenie na rekach poszlo w ruch...teraz spia sobie. A ja mam chwile by sie troszke kimmac bo nocka byla z glowy

Cześć dziewczyny miałam dołączyć do was później, ale zaczynam się martwić i dlatego piszę. Nie które z was mnie kojarzą z poprzedniego forum:-p
Ogólnie, przez ostatnie tygodnie czułam się fatalnie ciągle byłam senna, bolały mnie piersi, ciągle było mi zimno, ciągle coś jadłam. A ostatnio piersi nie bolą, mam dużo energii i siły, ale mdłości mi się zaczęły chyba ale nie wymotuję, chociaż pojawiają się po luteinie, normalnie ich nie ma chyba, no chyba że głodna chodzę, apetyt mi wrócił do normy. A te wszystkie objawy powinny się rozkręcać a nie osłabiać? czuje się jak nie w ciąży:-( jak to z tymi objawami jest? bo czytałam, ze mogą znikać i się pojawiać, ale ostatnio czuje się świetnie, a nie tragicznie jak na początku:baffled:.

Hej Dziewczyny, no to ja wylądowałam w szpitalu z tą szyjką :-( Mam leżeć plackiem i robią mi badania. Przyjechałam do szpitala, bo w nocy obudziły mnie skurcze i kłucie w szyjce. Mam nadzieję, że będzie ok. Trzymajcie kciuki proszę.

Kate mi po paru tygodniach też przeszły objawy o których piszę i zaczęły się mega mdłości. Ale w ciąży nie ma żadnych reguł i każda z nas przechodzi to inaczej.

reklama
dziewczyny popmocy bo oszaleje
najpierw rozkreciłam sobie laktacje laktatorem co 3 h sciagałam systemem 77 55 33 ale po 3 dniach dostałam nawału pokarmu budze sie w nocy w mleku i piersi strasznie nabrzmiały od produkcji. Co mam teraz robic odciagac tylko do poczucia ulgi co te 3 h?? bo przez 8 minut odciagam 150 ml i napewno wiecej bym dała rade ale boje sie ze mi cycki rozwali. Czy jak bede teraz odciagac co 3 h tylko do poczucia ulgi w piersiach to nie zrobia mi sie zastoje czy cos?? jak teraz ograniczyc ta produkcje???

Do góry