reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Smerfeta to bardzo szybko poszlo z pepkiem, u nas juz 8 dzien i nic nie wskazuje na to, zeby chcial odpasc :( Z lekami to pamietam, ze doktorek mowil o prewenicie, ze mam brac przez caly polog ale o reszte nie pytalam.

reklama
Kasik tak jak ty masz Teraz z juniorem To ja tak miałam Na początku z Franiem , kąpanie tez płacz i az cała mokra byłam a co do wyjścia to teraz tez tak Mam Ze cała mokra jestem zabim Wyjdziemy :p możesz tez przebierać mu pieluszkę po jedzonku jezeli nie bedzie ulewał , bądź możesz go wybudzac , jezeli wiesz ze co 3h je i zaraz miną to go weź na przewijak (tylko na początku to sie sprawdza , potem
Zmini mu sie , bedzie spał krócej lub dłużej albo poprostu bedzie jadł częściej .
Ja Nie wybudzalam Frania , jak tylko słyszałam jęk ktory oznaczał ze zaraz wstanie brałam go juz na przewijak :) i jakos poszło ale Przy koncu juz płakał , potem juz mniej sypiał wiec kąpanie było 1h po spania , niestety trzeba przeżyć początek ale potem
Bedzie lepiej .
Moj bąbel nie spał dzisiaj cały dIen, wydarł sie po 18 ze chce jesc a o 19 padł i obudził sie ok 24, wiec z kąpania dzisiaj nici a teraz zjadł i czekam az łaskawie pójdzie królewicz spac :)

Ostatnia edycja:
Genna wlasnie tak zrobilam tzn wzielam go na przewijak jak sie krecil w lozeczku ale jeszcze nie plakal. No ale byla kupa wiec operacja potrwala dluzej wiec pod koniec juz ryk ;) Teraz zjadl 75 ml mm i lezy na boczku z otwartymi oczami i nieodzownym smokiem :)

Ja na wypisie mam.
Przy karmieniu piersia:
Matka
DHA500mg dzienne
Dziecko
Witamina D 400j
Po dwoch tygodniach dołączyć wit K 25 takich innych jednostek, ale tylko przy piersi jeżeli jest butla podawać tylko witamine D
I po zakończeniu karminia piersią dołączyć dziecku 100 j DHA (matka moze wtedy odstawić)

Powinno się brać jeszcze żelazo tylko to zależy ile miałyście hemoglobine ja nie biorę bo nie kazali.
Czyli kwas foliowy i inne odstawić najważniejsze dlaa malucha DHA

Kasik u nas pępek odpadl na 10 dzień także każde dziecko inaczej. Choc ja zadko sypalam bo tylko raz dziennie. Zapomniałam po prostu :)

Ostatnia edycja:
Kotuska gratulacje:)

Genna okropny ten twoj porod... Czytajac to ciesze sie z cc.

Z tym pepkiem to chyba indyeidualna sprawa bo ja nie stosowalam tego proszku i po 8dniach juz go nie bylo.

Ja tez uzywam smokow. Nocke dzis mialam nie ciekawa, placzliwa wiec smok i noszenie na rekach poszlo w ruch...teraz spia sobie. A ja mam chwile by sie troszke kimmac bo nocka byla z glowy

Cześć dziewczyny miałam dołączyć do was później, ale zaczynam się martwić i dlatego piszę. Nie które z was mnie kojarzą z poprzedniego forum:-p
Ogólnie, przez ostatnie tygodnie czułam się fatalnie ciągle byłam senna, bolały mnie piersi, ciągle było mi zimno, ciągle coś jadłam. A ostatnio piersi nie bolą, mam dużo energii i siły, ale mdłości mi się zaczęły chyba ale nie wymotuję, chociaż pojawiają się po luteinie, normalnie ich nie ma chyba, no chyba że głodna chodzę, apetyt mi wrócił do normy. A te wszystkie objawy powinny się rozkręcać a nie osłabiać? czuje się jak nie w ciąży:-( jak to z tymi objawami jest? bo czytałam, ze mogą znikać i się pojawiać, ale ostatnio czuje się świetnie, a nie tragicznie jak na początku:baffled:.

Hej Dziewczyny, no to ja wylądowałam w szpitalu z tą szyjką :-( Mam leżeć plackiem i robią mi badania. Przyjechałam do szpitala, bo w nocy obudziły mnie skurcze i kłucie w szyjce. Mam nadzieję, że będzie ok. Trzymajcie kciuki proszę.

Kate mi po paru tygodniach też przeszły objawy o których piszę i zaczęły się mega mdłości. Ale w ciąży nie ma żadnych reguł i każda z nas przechodzi to inaczej.

reklama
dziewczyny popmocy bo oszaleje
najpierw rozkreciłam sobie laktacje laktatorem co 3 h sciagałam systemem 77 55 33 ale po 3 dniach dostałam nawału pokarmu budze sie w nocy w mleku i piersi strasznie nabrzmiały od produkcji. Co mam teraz robic odciagac tylko do poczucia ulgi co te 3 h?? bo przez 8 minut odciagam 150 ml i napewno wiecej bym dała rade ale boje sie ze mi cycki rozwali. Czy jak bede teraz odciagac co 3 h tylko do poczucia ulgi w piersiach to nie zrobia mi sie zastoje czy cos?? jak teraz ograniczyc ta produkcje???

Do góry