reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Olusia, jeszcze raz gratulacje i witam na świecie maluszki. Obyś szybko doszła do siebie i mogła cieszyć się z opieki nad maluchami :)

Kasik
, u mnie z tym lekiem jest ciężko - a może apteki go mają, tylko panie są mało zorientowane i nie wiedzą, że mają coś takiego. Kiedyś w aptece chciałam kupić magnez dla kobiet w ciąży i widziałam, że stoi na półce a kobieta mi mówi że nie ma. A jak się zdziwiła, że ja na półce zauważyłam i jednak był. Może tak samo jest z tym. Ale już mi w sumie przeszło, teraz walczę ze zgagą i nic więcej nie chcę tylko żeby to się już skończyło :-(

Aisa, ja mam klina dla małej i myślę, że to jest bardzo potrzebny zakup i nie będę ryzykować ulewania małej. No i nie bardzo wyobrażam sobie położyć dziecko na całkiem płasko. A poduszki zwykłej jej nie położę. Mi koleżanka powiedziała, że ona miała dla swojej córci ten klin i w ogóle nie ulewała. A jej siostra męczyła się i dopiero po zakupie klina ulewanie u jej dziecka ustało. I jeszcze nie wiem czy będzie pod materacem, czy na materacu. Zobaczę jak to będzie współgrało z monitorem oddechu.

Liskka, ja torbę dla małej zacznę pakować za tydzień. Mam większość rzeczy, z apteki kilka muszę dokupić i będzie wszystko. Wczoraj jeszcze dokupiłam body do szpitala rozpinane po całości że nie będę musiała się męczyć z nakładaniem przez głowę i jak wypiorę to będę pakować.
Dla siebie po wypłacie kupię laktator i stanik i będę gotowa :-)

Milena, Smerfeta
śliczne Wasze maluszki, tylko na nie patrzeć:)
Genna, ale Franiu rośnie. Duży kawaler z niego :)

Joasia
, to normalne obawy przy 1 dziecku:) Ale wszystkie koleżanki mi mówią, że wszystko wyjdzie naturalnie i będę wiedziała co robić. A z czasem pozna się na tyle swoje dziecko, że będę umiała rozpoznać z jakiego powodu płacze. Obawy też mam, ale im bliżej tym nie mogę się doczekać :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez mam klin na materacu. Moje Sloneczko konczy dzis 8 miesiecy :-) :-) :-)

Kwiatuszek ja jestem po ivf w novum. Jak masz jakies pytania to pisz chetnie pomoge :-)

Anulla28, no właśnie takie rozpinane z przodu muszę dokupić bo przejrzałam i mam tylko 1 dla noworodka z długim rękawem, reszta przez główkę . A jeszcze z krótkim potrzebuje.
Ty masz termin 5 dni po mnie, ciekawe która z nas pójdzie pierwsza :p

Kasik no to przejęłaś moją prima aprilisową datę porodu :-D już nie mogę się doczekać by powitać Juniora. U mnie w szpitalu to pewnie nawet psychologa nie doczekałabym bo akurat był weekend, a szczerze mówiąc chyba każdej świeżej mamusi by się przydał bo hormony buzują, ciągle chce się płakać a w pewnym momencie uderza to, że nie ma brzuszka, nie jesteś już "wolna jak dzika świnia" ;-) i jest malutki człowieczek, przy którym trzeba na nowo nauczyć się organizować swój dzień :happy2:

Aisa pochwalisz się wózeczkiem?
Mój wózek cały czas w piwnicy bo nie mamy jak go wytargać :-( ale chyba na święta wytargamy go przy pomocy rodziców i w końcu wybierzemy się na spacer. Póki co nawet nie mam jak wychodzić z małą bo kto mi będzie nosił wózek po schodach?... eh jeszcze troszkę

Kiki zapomniałam Ci wczoraj napisać - podjęłabym taką samą decyzję. Trzymam mocno kciuki i głęboko wierzę że wszystko będzie dobrze

Kwiatuszeq pamiętamy pamiętamy i kciuki trzymamy:tak: rozumiem, że jesteś teraz w novum?

Kotuska dobrze, że masz już skurcze, tzn że synuś już się szykuje do przyjścia, czyli sama natura działa. U mnie natura nie działała w tym kierunku prawie nic, miałam mini skurcze w ogóle nie odczuwalne ale widoczne na ktg. Uważam że pomyłką u mnie była próba wywołania porodu przez oksytocynę i ten cały cewnik foley'a :confused2:

Dziewczyny ja też mam przewijak na łóżeczku. Póki dziecko małe, przewijak cały czas stoi na łóżeczku. Organizer w takim przypadku bardzo przydatny. Ja mam taki PYSSLINGAR Kieszenie ścienne - IKEA i w zupełności wystarcza.

Co do monitora oddechu, to mój jest jakiś mega wrażliwy i odbiera nawet moje ruchy wokół łóżeczka, więc w razie co to mi nie zawyje :confused2: muszę zapytać koleżanki od której go odkupiłam czy wszystko dobrze ustawiłam

Olusia, serdeczne gratulacje i trzymam kciuki za Mikołaja, żeby szybko dołączył do Zuzki! Ty szybko dochodź do siebie, dzieciaczki będą potrzebować swojej silnej i kochajacej mamy :)

Smerfeta, Agawa, miałyście rację, po tygodniu od cesarki świat już wygląda o niebo lepiej :)

Kiki, podziwiam twoje decyzje, nadal uważam, że będzie dobrze!

Kasik, będzie świetna data urodzin! A opieką nad dzieckiem się nie martw, pomogą ci pielęgniarki, położne, ba, nawet lekarze. Zwłaszcza jeśli szpital ma ISO, to muszą się stosować do procesów i np. poinstruowac ciebie, jak się opiekować noworodkiem. Jeśli cię olewają, to zrob raban. Ja zrobiłam mini aferę zupełnie przypadkiem ;)

My się meldujemy z domu, wpisali nas w sobotę. Helena nie miała zoltaczki, ja tez juz na chodzie, wiec nie było co w szpitalu przesiadywać. W domu były kwiaty i dużo łez :) Na razie zamieszkała z nami moja siostra i codziennie przychodzi rehabilitantka od piersi i od brzucha, wiec mam super opiekę.

Mała nadal jest rewelacyjna, nie mogę sięgną nią napatrzeć :)

dziewczynki , wczoraj z meżem podjeliśmy decyzje ze uzbieramy pieniazki, czesc tez ma dac moj tata. wiec jakos uzbieramy kase i mozliwe ze w piątek bedziemy jechac na badanie.
czas oczekiwania na wynik do 12 dni roboczych

bedziemy robic test harmony.

nie wiem ale chyba przez te stresy strasznie mnie boli brzuch.
czasem ciagnie mnie macica , a najczesciej kregosłup i pachwiny.
zauwazylam ze od jakiegos czasu zle mi sie je. potem albo zoladek boli albo sciaga brzuch ale to podobno moze tak byc

przepraszam ze tylko o sobie , ale nie czytalam co u was sie dzieje, teraz nie jestem w stanie, mam taki mętlik w głowie

kiki, brzuch Cię boli ze stresu i ja miałam podobnie. Do tego jeszcze schudłam. To nerwy. Pachwiny mogą Cię boleć, bo wszystko się rozciąga. Przy bólach bierz no spę i koniecznie magnez jeśli nie bierzesz. Trzymamy mocno kciuki:)

Dziewczyny jaki kupiłyście krem przeciw odparzeniom dla maluszków? Chciałam kupić linomag zielony ale jeszcze myślę nad nim. Jego chyba też się nie stosuje przy każdej zmianie pieluszki, tylko raz na jakiś czas? Jeszcze myślę nad ziajką i sama nie wiem.

reklama
Do góry