reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja tez mam przewijak na komodzie a obok koszyk z kremami, chusteczkami etc . Pieluszki mam w pierwszej szufladzie komody juz posegregowane , nie lubię miec ich na wierzchu :)
A przewijak na łóżeczku to będziecie za kazdym razem do przewijania zakladac a potem znów ściągać ? Organizera na lozeczko nie mam ale chyba przy opcji przewijaka na łóżeczku sie sprawdzi albo ewentualnie jesli przy łóżeczku jest szafka albo komoda to tam można ulokować wszystko :)

Aisa79, gratuluje zakupu wózka !:-) te pojemniki z ikei mamy, fajne sa. Przymocowalismy jej do takiego mebla tez z ikei gdzie bedzie stała wanienka. A jak tam Wasz remont ?

Ostatnio tez w sr mówiliśmy o STS (skin to skin), cieszę sie bo moj szpital to praktykuje, zaraz po porodzie na 2 godz dziecko jest polozone przy piersi ,a oni wtym czasie szyja, czyszczą etc dopiero po 2 h przychodzi pediatra mierzyć i ważyć dziecko . Oczywiście wszystko jesli poród jest idealny, bez komplikacji , bez konieczności Cc. Staram sie nie nastawiać bo nigdy nie wiadomo jak sie sprawy potoczą a chyba najgorzej miec ogromne oczekiwania a potem sie rozczarować ze nie poszło tak jak chciałyśmy .

Dzisiaj muszę poprac nowe rzeczy liska i w sumie mogę go juz pakować. Jeszcze z trzy bodziaki do szpitala chce dokupić, a najbardziej to mnie kusi kupowanie kocykow i tym podobnych szmatek, moj M chce mnie juz udusić :D
Dla siebie mam prawie wszystko oprócz szlafroka, a koszule do karmienia kupiłam ostatnio w C&a, całkiem spoko ceny i nie jakies obciachowe :D

kotuśka83, wpisuję Cię na 2 kwietnia, jeśli coś pomyliłam daj znać :)
KWIECIEŃ

1. Kotuska83 (2 kwietnia) syn
2. Kasik36 (1/2 kwiecien) syn
3. joasia2906 (2kwiecień)synekWojtuś
4. Jazzabell (10 kwiecien) bliźniaki
5. Hania39 (30 kwietnia) córka Lena

MAJ
6. Liskka
(13 maj) synek
7. Anulla28 (18 maj) córka Wiktoria Amelia
8. Aisa79 (25 maj) syn Marcel Marek
9. anula86@ (29 maj) córka

CZERWIEC

10. Luize ( 14 czerwiec) córka Zuzia i syn Mateusz

LIPIEC

11. lilka-1986 ​ ( 31 lipiec lub 1 sierpień)

WRZESIEŃ

12. kikifish87 ( 25 września)

PAŹDZIERNIK

13. GizaS (10październik)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja mam klin normalnie na materacyku i powiem Wam ze jak dla mnie rewelacja, chociaz moja nie ulewajaca to dzieki temu klinowi ona wiecej widzi i ta glowka lepiej sie uklada wiec polecam.

kasik a siedze w domku i gotuje i pieke dopóki mogę hehehe to musze sobie pojeść smakolykow bo potem dietka hehehe czytam więcej to forum niż pisze... a caly czas sni mi się porodowka hehehe oszaleć można dziś wkoncu zamowilam wozek bo omaly włos bym już go nie dostala bo nie ma na hurtowniach ani u producenta a wlasnie na niego się uparlam i leżaczek tez zamowilam mam nadzije ze wszystko poprzychodzi a powiedz mi ty masz ten klin do lozeczka bo wide ze jednak dziewczyny kupuja ??? a monitor oddechu masz bo nie wiemn czy to takie potrzebne wiem ze się przydaje przy wcześniakach ??? co do CC to Cie rozumie bo dopóki nie ma na pismie to w dzisiejszych czasach niczego nie można być pewnym ja mam ok 50kl do szpitala tam gdzie chce rodzic i boje się żeby mnie wcześniej nie wzielo i zebym nie rodzila w tutejszym szpitalu bo się tam nerwowo wykoncze i pewnie jeszcze by mnie naturalnie meczyli konowaly wiec tylko obserwuje czy mnie cos nie boli
a ty chyba masz dziś wizyte ??????? daj znac co i jak?????????

Mimi monitor oddechu mam dla wlasnego spokoju bo ja straszna panikara jestem ;) klina nie mam. Siedze wlasnie przed gabinetem ktg. Jak bedzie wszystko ok to jutro mam sie stawic na oddzial i cc w srode.

Lilka nie bylam bo sie okazalo, ze go dzisiaj wyjatkowo nie bedzie. Chyba juz mi nie potrzebne wskazania bo moj doktorek ma mnie jutro przyjac na patologie i w srode cc wiec chyba sam wskazania wpisze.

Mam pecha bo strasznie duzo ludzi dzisiaj do przyjecia i musze wszystkich przepuscic i czekac na ktg.

kasik czyli jednak dzien wczesniej Cie rozpakuje:)

ja tez mam ten monitor ale mam cicha nadzieje ze mi sie nigdy alarm nie właczy, jestem niby po kursie 1 pomocy ale w szoku to pewnie i tak bym nic nie pamietała co i jak:/

kurde ja juz sie tak boje bardzo ze szok ze nie bede sie umiala opiekowac małym?? ze mi go przywioza i co dALEJ?? on ryczy a ja razem z nim macie tez takie obawy czy ja jestem jakas dziwna??

reklama
Do góry