reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Olusia gratuluje maluszków! to sie naprzezywałas, opisz czemu tak sie stało jak sie poczujesz na siłach...kurde róznie to czasem bywa dobrze ze skonczyło sie wszystko ok!

reklama
Olusia gratuluję! :-D widzę, że ciąża do samego końca dała Ci popalić, ważne że już koniec, teraz będzie już tylko lepiej :tak:

Liskka ja też mam ochraniacz na połowę łóżeczka. Muszę jeszcze dokupić jeden, mam już upatrzony. Na samym początku przydaje mi się ochraniacz właśnie tylko z jednej strony by oprzeć pleckami małą o ściankę łóżeczka, by położyć ją tak lekko na boczku. W sumie do niczego innego nie przydaje się, bo noworodek nie zmienia sobie sam pozycji.

Milena pięknego masz synka :tak:

Wczoraj byliśmy na sesji z Alusią. Ciężko było zrobić zdjęcia bo wierciła się, na brzuszku absolutnie nie chciała leżeć, tylko na początku spała. Wrzucam jedno zdjęcie, które tatuś tak z doskoku zrobił telefonem :)
mms_img949109382.jpg

Załączniki

• mms_img949109382.jpg
    mms_img949109382.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 91
Smerfeta ale Alusia niebiańsko wyglada w tych kwiatach :) cudaśnie :) a jak wasza żółtaczka ?

Olusia i tu ci pogratuluje mamuśka , teraz ogarnij gromadkę :)

Aisa ja mam monitor oddechu z niąnią , mam tez poduszkę klin z tego wzgledu ze młody bardzo ulewał, teraz juz mniej a do tego mam gruby materac bo 22cm i monitor działa , nic mu nie przeszkadza , a zamiast deseczki/sklejki mam gruby kawałek kartonu i działa :) wiec spokojnie :)

Co do ochraniaczy to tylko do połowy mam a i tak na początku to cała długość dziecka :) młody od 2 tygodni bardzo sie wierci i juz znajduje go w poprzek łozeczka wiec bardzo przydatny jest ochraniacz :)
Wczoraj odebrałam karuzele i młody jest zachwycony , patrzy jak w obrazek o zaczal juz pionizować głowę podczas lezenie na pleckach wiec zabawki nad główkà juz sie przydają :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1427640070.913692.jpg

Objął widac na zdjęciu nie leże juz tak jak mama położyła :) macha tymi raczkami i nóżkami i takie efekty :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1427640070.913692.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1427640070.913692.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
Olusia wielkie gratulacje!!! Wracaj szybko do pełni sił. Napisz coś więcej jak będziesz miała chwilę, bo nie powiem wystraszył mnie ten Twój post, a ja dokładnie w takiej samej sytuacji.

Smerfeta, Genna, Milena śliczne te Wasze Maleństwa :-)

sliczniutkie macie te dzieciaczki :)))

Olusia dobrze ze już po wszystkim teraz będzie coraz lepiej... ale czytając to wystraszyłam się wiec jak już dasz rady to napisz co tam u Was i jak się czujesz... wracajcie szybciutko do zdrowka... GRATULUJE DZIECIACZKOW :))))

KIKI ja miałam tylko bad genetyczna ale USG z krwi nie robiłam bo beta już wtedy nie była taka wysoka na USG wszystko ok wiec lekarka nie kazala mi robic z krwi bo powiedziała ze jeśli by cos widziala ze jest nie tak albo czegos nie była pewna to by mi zlecila to bad ale nie jestem w tym wieku ani nie widzi potrzeby na dalsza diagnostykę wiec tutaj nie pomoge... wiem tylko ze czasem jak wychodzi wysoka beta to znaczy czasem ze jeszcze lozysko nie podjelo pracy ale lwkarzem nie jestem do bad papa nie odniosę się bo o tym nie mam zielonego pojęcia... masz racje żeby zdiagnozować się dalej mysle ze wszystko będzie wporzadku i tego Ci zycze kochana... dzidzia będzie zdrowa musisz w to wierzyc :)

dziewczyny ja tez mam ochraniacze do polowy lozeczka tego klinu nie mam i tez się zastanawiam czy jest potrzebny?? ile macie ochraniaczy??? ja dwa nie wiem czy to wystarczy...a czujniki oddechu kupujecie??? czy tylko przy wcześniakach się zaleca???

badania genetyczne miałam 3... wsumie miałam zrobić tylko 2 ale poszlam na trzecie tez żeby upewnić się czy jest wszystko ok... na trzecim mogą czasem wyjść ukryte wady serca które na doch poprzednich nie musza wyjść i w 35tyg bylam na zważeniu zmierzeniu i sprawdzeniu przeplywow i lozyska czy na pewno wszystko ok al. wcale nie musiałam bo mój lekarz co wizyte tez robi usg i bada szyjke i mam teraz co tydzień KTG no ale wole dmuchac na zimno

kasik mi to już od jakiegos czasu sni się porodowka i boje się choć mam mieć CC no ale tak jak ty dopóki nie będę w szpitalu albo nie będę miała już skierowania to bardzo się stresuje i nie chodzi mi o skurcze chce CC bo boje się o dzidzie nie wiem czy uda mi się znow zajść w ciaze bo mysle ze to był CUD :) choć ostatnio lekarz powiedział ze faktycznie jestem waska w biodrach i ciężko bedzoe mi urodzić naturalnie choć on jest za naturalnumi porodami ale tez powiedział ze z moja przeszloscia to on rozumie i zrobi mi CC... choć ja uważam ze kazda kobieta powinna mieć prawo decydować o porodzie tym bardziej ze coraz więcej osob ma problemu zajść w ciaze do lekarzy podchodzę sceptycznie... o niedotlenieniach mam pojecie bo pracowal;am z takimi dzieciakami tez to popwiedzialam lekarzowi nic się nie odezwal... mój brat urodzil się z 4punktami wszystko ok się skonczylo ale o maly włos nie było by go na swiecie a moja mama ma taka sama budowę jak ja... jeszcze taka lekarka mi powiedziała ze tak gdzie chce rodzic wrazie czego ona się za mna wstawi i ze podziwia mnie ze tyle razy przeszłam te transfery i ze w tym szpitalu nikt nie powinien robic mi problemów... ja już dawno nie chodze do lekarza z kliniki tam gdzie miałam in vitro stwierdziłam ze już zaduzo kasy tam zostawiłam i po wizycie serduszkowej zmieniłam doktora poza tym chciałam mieć lekarza ze szpitala gdzie rodze... on pracuje na ginekologii nie na położnictwie ale to zawsze cos ze jednak jest z tego szpitala... ja mysle Kasik ze tobie zrobia CC na pewno

Mam dolka, placzliwa jestem, trzyma mnie ten szok jeszcze, chyba hormony mi buzuja, musze sie uspokoic...
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif

Smerfeta, Genna, Milena śliczne te wasze maluszki

Luiza napisze co i jak bylo... tylko to jest troche tego pisania, wiec napisze pozniej...

Olusia to normalne, mowili nam w szkole rodzenia, to sie nazywa smutek poporodowy. Dzisiaj pewnie nie ma psychologa ale jutro popros o konsultacje, zeby nie przerodzil sie w depresje poporodowa. Troche ciaza dala Ci sie we znaki ale teraz juz tylko lepiej moze byc :)

reklama
dziewczyny a mam pytanie czy uzywacie tych takich organizerów na łózeczko?? bo zastanawiam sie czy mi sie to przyda, jak bede w nocy przewijac małego to w sumie nie bardzo mam sie gdzie rozłozyc z tyymi kosmetykami no bo chyba nie na przewijaku??

Do góry