reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

kasik kochana pamiętaj bo ja bez tej listy to ciemna jestem zebym wcześniej nie urodzila zanim mi to wyślesz hehehe :))) dziś lece na pierwsze KTG i zobaczymy co tam :))) a ty robilas już to badanie na paciorkowca ?????????? chyba nic nie pomieszałam... mala mi tak się wierci ze wszystko w srodku mnie boli dosłownie wszystko ale skurczy jeszcze nie miałam...

lilka dzięki za słowa otuchy :))) ale i tak się boje a pokarm kiedy ci się pojawil bo tego tez się boje ze albo wcale ne będę mieć albo mało i jak ja to maleństwo nakarmię ... laktator sobie zakupiłam wiec może tym wrazie czego rozkrece

reklama
Ja też mam stresa już, szczególnie jak wczoraj w szkole rodzenia nasłuchałam się tyle o porodzie :-) Mam obawy właśnie czy sobie poradzę na początku, choć ja jestem bardziej opanowana, bardziej stresuje się moim M że on będzie panikował i będzie mnie to bardziej wyprowadzało z równowagi.

Pokoik synka powoli nabiera kształtu, ale jeszcze troche nam zostało żeby go ogarnąć. W tym tygodniu chce uszyć jakieś poduszki dekoracyjne,może jakieś zabawki i dodatkowe komplety pościeli do kołyski ale już takie zwykłe na zakładkę bez zdobień bo już mi się nie chce tyle dziubać :p
Wczoraj przyszedł fotelik do samochodu, w końcu kupiliśmy maxi cosi pebble. A odnośnie staników do karmienia, przyszedł mi stanik Carriwell i jest naprawdę super wygodny. Na razie mam dwa i myślę że wystarczy, w domu to mogę używać normalnych.

Smerfeta bidulko teraz masz 2 dzieci Alunie i M :) powinnaś byc noszone na rękach teraz :) smerfetko alunia sie obudzi jak bedzie głodna :) wiec spokojnie , no chyba ze masz ją dokarmiać bo waga mała? A położna juz u was była?
No wlasnie smerfeta jak psina? Moj na początku obojętnie a teraz jak kos przyjdzie na " zwiedzanie " to zazdrosny, przynosi swoje zabawki i chce byc w centrum uwagi :)

Ja założyłam odrazu ochraniacz , w łóżeczku młody spi w dzien a w nocy w kołysce z nami w sypialni, chociaz kilka razy spałam z młodym i no w pokoju bo M lapalo jakies choróbsko , mysle ze na początku wszystko chcemy miec na oku swoje maleństwa ale w domu po szpitalu juz jeteśmy spokojniejsze :) Franek ma juz prawie 6 tyg a juz "biega" po łóżeczku wiec nie wyobrażam sobie łozeczka bez ochraniacza, macha raczkami i nóżkami i nie raz w kołysce uderzył sie hihi

Młody od kilku dni zaczyna jesc co 2 h lub nawet 1h na szczęście tylko w dzien ale tej nocy postanowił co 2 h :( wiec jestem wykończona , bo zaczyna mialczec jakby cos go bolało i właściwie w nocy nie robił kupki tylko rano i juz przestał marudzić a teraz juz prawie 3h przerwy i czekam az sie odezwie ze chce do koryta :p ma 6 tyg a juz spi tylko 2 razy w ciagu dnia , jakaś drzemka i jedno dluSze spanie , nie przygotowałam sie na taki obrót sprawy :p i czas inwestować w "zabawki" wiec szykujcie sie dziewczyny :) aha i pieluch i chusteczek idzie baaaardzo duzo wiec jak gdzieś w promocji chusteczki to brać garściami :) u mnie tez idzie duzo linomagu (tego zielonego)

Kotuska widzisz wersja All Inclusive w SPA ci służy :) cukry spadły :) chociaz cos :)

Ostatnia edycja:
mimi listy wyslane :) wymaz na paciorkowca wyszedl mi ok ale to i tak jest wazne przy porodzie sn a nie cc.

Genna czyli Franio jak byl wredny dla matki cala ciaze tak i teraz daje popalic ;) Ciekawe jak z moim psem bedzie, pieszczoch taki, ze na bank bedzie zazdrosny.

hej dziewczyny, od wczoraj jestem oficjalnie na zwolnieniu i nie wiem co ze sobą zrobić :D Dobrze, że wreszcie mam czas czytać to forum!

U mnie jeszcze tydzień (jeśli cesarka) lub dwa, jeśli naturalny. Lekarz (prof zw dr hab med obersturbahnfurer tratatata) namawia mnie na cesarkę, ze względu na wiek, bo mam prawie 40 lat i to moj pierwszy poród. Że ponoć po porodzie sn w tym wieku włókna kolagenowe nigdy nie wrócą do dawnej formy i co prawda uniknę cięcia teraz, ale za 10 lat będą mi robili inne operacje, bo się narządyrodne za szybko obniżą. "Ma pani ładne krocze, po co to niszczyć" :szok: Mam jeszcze tydzień na decyzję.

Lisska, też kupiliśmy Maxi Cosi Pebble :)

Finesse to tak jak ja, w lipcu skoncze 39 lat i boje sie, ze to juz nie wiek na rodzenie sn, zwlaszcza pierwszego dziecka. Mlode dziewczyny maja wiecej sily, szybciej pozbieraja sie po a my seniorki juz troche ciezej ;)

kasik- ojjj skoncz z seniorkami. jestes jeszcze młoda. dla mnie seniorki to po 50 a starosc to po 70,

kotuska- trzymam kciuki aby nie meczyli cie zbytnio w szpitalu, pomyslnego rozwiazania.

dziewczyny ale wam zazdroszcze, wy juz o wyprawkach piszecie, szykujecie pokoje, i za niedlugo przywitacie swoje kruszynki, ja juz bym chociaz chciala byc choc w połowie... jeszcze tak daleko.

Kasik, ja 39 kończę w kwietniu :) No i się profilaktycznie oburzam, jak ktoś mówi o mnie seniorka, ale oczywiście masz rację. Wystarczy, że spojrzę dokładniej w lustro i widzę, że skóra już nie taka itp. Cudów nie ma. Moja rodzina ucieszyła się niezmiernie, jak im o tym powiedziałam, bo wszyscy uważali mój wybór porodu sn za fanaberię i przerost ambicji nad treścią. Jedynie mąż mnie wspiera w każdej decyzji, chwała mu za to.

Przy okazji powiem jeszcze, że dzidzia ma się dobrze, fika intensywnie od szóstej rano i musiałam się przestawić na wcześniejsze wstawanie. Ostatnie dwa tygodnie w pracy to był sajgon, chodziłam wiecznie niewyspana, produktywność połowa normalnej i sama chciałam już pójść na zwolnienie, bo przekazałam już wszystkie obowiązki. Oczywiście się zastanawiam, czy będę miała do czego wracać, ale postanowiłam tym się martwić później :)
A malutką doktor ją wymierzył dokładnie i wyszła bardzo długa kość udowa, jego zdaniem dziecko może mieć nawet 53-56 cm. Ale raczej drobna jest, waży nieco ponad 3 kilo. Postaram się załączyć zdjęcie brzusia.

IMG_20150317_130732.jpg

Załączniki

• IMG_20150317_130732.jpg
    IMG_20150317_130732.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 74
Ostatnia edycja:
reklama
Finesse brzusio adekwatny do tc i chyba sie opuscil? Ja nie potrafie stwierdzic czy moj sie opuscil, niektorzy mowia, ze tak, inni, ze nie. W kazdym badz razie nie chodze czesto do toalety a to chyba najczestszy objaw opuszczenia sie brzucha? A z seniorkami oczywiscie napisalam zartobliwie ;) nie czuje sie na swoj wiek ale jezeli chodzi o porod sn to jednak boje sie ryzykowac. Za dlugo czekalam na ten cud, zeby teraz stresowac sie czy dam rade i nie skrzywdze tym dziecka. U mnie postanowione, ze bedzie cc ale co Bog zrobi z moim planem tylko on wie ;)
20150317_132522-1.jpg

Kiki nie zazdrosc bo to spory wydatek, najlepiej rozloz sobie w czasie, zeby kredytu nie trzeba bylo brac ;) A po porodzie wydatki sie nie skoncza, same szczepienia to koszt okolo 3 tys zl, do tego pampersy, chusteczki i nie daj Boze mleko i z torbami mozna pojsc ;)

Załączniki

• 20150317_132522-1.jpg
    20150317_132522-1.jpg
    9,4 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja:
Do góry