reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

kasik dzięki za liste :)))))))))))) fajny brzusio hehehe mój mniejszy jeszcze :)))))))))) ale na tego paciorkowca to chyba kazda ma robic??? ja mam nadzieje ze moi doktor czego nie wykabinuje i nie kaze naturalnie waska jestem w biodrach jak jasna ciasna i nie wyobrazam sobie jak by miala mi sie dzidzia zatrzymac w kanale i jakies niedotlenienie nawet nie chce o tym myslec jeszcze nie mam ani skierowania ani uzgodnionej cc co do dnia narazie mam chdic prawie co tydzien na KTG i wizyty co dwa tyg

kiki zobaczysz jak ci zleci ja tez myslalam ze mam dużo czasu a teraz strach przed porodem

finesse fajny brzusio :)) a Wy co będziecie mieć ???

reklama
Anulla ja kupilam duze paczki bialych pampersow w necie, chyba po 78 szt, mam 2 paczki "1" i 2 paczki "2" i 1 mega pake (chyba 168 szt.) Dady "2". Ale ja mieszkajac na zadupiu musze zapasy zrobic bo pozniej musialabym M wysylac min 10 km. Dlatego tez chce kupic wczesniej mleko modyfikowane w razie w bo nie dostane u nas np bebilonu comfort ani enfamilu.

Bibi dziekuje Ci za Twoj post, wlasnie dlatego zdecydowalam sie na cc :)

Ostatnia edycja:
Kasik dzięki, ja chyba dokupię 1 paczkę jeszcze "1". Też mam te białe, ale chcę te zielone teraz dokupić. No i chyba kupię 1 paczkę "2" ale bez przesady bo mam pod nosem sklep, bo męża pogonię po pieluchy :-)

Jak ja dotrwam do końca 39tc to też poproszę o cc. Ale natura może zechce inaczej zdecydować, więc nie podejmuję jeszcze ostatecznej decyzji.

mi mi - mój lekarz mówi, że szczupłe lepiej rodzą i dlatego namawia mnie na sn. Ale wiem że takie bzdury gadają wszyscy lekarze bo im się nie chce pracować przy cc

Montana dzięki :) strasznie dużo schodzi tych 1. No ale kupię narazie 2 paczki żeby nie mieć aż takiego zapasu i później dokupię. Mam blisko do sklepów, a jeden 5min ode mnie, biedronkę jak coś 10min spacerkiem to nie będę szaleć :)

mi mi, u nas dziewczynka. Zdaje się, że z długimi nogami :) Krótka lista imion już istnieje, ale na razie cicho sza.

Co do rozmiaru pieluch: położna w szpitalu powiedziała, żeby do szpitala kupić te najmniejsze, do 2.5 kg. To są zerówki. I jak porównuję 0 i 1 to różnica jest dość znaczna. Na wszelki wypadek spakowałam jedne i drugie.

Za radą kogoś z forum mam i łóżeczko (z pełnym osprzętem, a jakże) i kołyskę (kosz mojżeszowy na stelażu) w sypialni. Głównie dlatego, że łóżeczko by się nie zmieściło. Koleżanka z autopsji polecała kołyskę, że to świetna sprawa, bo po pierwsze: dzieci uwielbiają kołysanie, a po drugie, jej córka jak się przebudziła w nocy i nieco rozkopała to jednocześnie rozhuśtała kołyskę i... szła spać dalej :-) I takich dzieci potrzebujemy :-)

Dziewczyny nie kupujcie za duzo pampersow 1 na poczatek. Zobaczcie jakie wasze dziecko bedzie Ja zuzylam 3 paczki ale tak naprawde ta trzecia meczylam bo juz mialam w domu gdybym nie miala to na dwoch by sie skonczylo. A po miesiacu juz powinnam byc na 3kach. co prawda moja jest duza dziewczyna i pewnie dlatego. Kasik nastaw sie na podobny scenariusz jak u mnie.

Witam się po przerwie :-)

dużo stron było przez te chyba 3 tyg. Podczytywałam ale pamięć już nie ta i sporo tematów mi wyleciało z głowy.

Napewno gratuluję Montanie, Milenie, Agaawie, Smerfecie szczęśliwych porodów i cieszę się, że maluszki są już z wami :tak:

Kiki, GizaS witam na wątku nowe mamusie i gratuluję z całego serca:tak:

Smerfeta, Kotuśka jak czytałam o klinicznej i waszych przebojch w tym szpitalu to chyba z niego jednak zrezygnuję. Już się nawet zdecydowałam na ten szpital, zaspę zostawiłam sobie jako alternatywę, ale chyba jednak dam sobie spokój z kliniczną. Trudno jest wybrać właściwy szpital, czasu coraz mniej.

U mnie przez ostatni czas trochę się działo. Mój T miał wypadek samochodowy, z którego na całe szczęście wyszedł tylko trochę poobijany. Auto ucierpiało bardziej. Kilka dni później T wyjechał na 2 tyg na szkolenie, a ja składałam samochód tzn szukałam części na własną rękę bo inaczej naprawa by się nieopłacała. Siedziałam też u mamy przez kilka dni. 10 marca miałam usg. Synuś ważył na ten czas 1187g i był tydzień do tyłu. Dr powiedział, że jest ok i maluch nadrobi bo ma swoje tempo wzrostu, a poza tym dzieci rosną w skokach rozwojowych. Bardzo dobra wiadomość to taka, że łożysko jest prawidłowo umiejscowione, bez ryzyka przodowania :-)

Nasza lista się bardzo skróciła, Kasik Ty już lada moment i będziesz tulić Juniora, Olusia też zaraz bliźniaki będzie miała przy sobie.

reklama
Aisa nareszcie się pojawiłaś:) Najważniejsze, że Twojemu M nic poważnego się nie stało. Ja pamiętam jak mój miał wypadek, akurat byłam w pracy, to myślałam, że umrę z nerwów, więc współczuję takich negatywnych emocji w ciąży. A maluszek nadrobi nie martw się. Może będzie z tych drobniejszych, poza tym mój lekarz też mi powtarza, że dzieci rosną skokowo.
No ale najważniejsza pozytywna wiadomość, że łożysko jest ok :-):-):-). Mówiłam, że będzie dobrze i podniesie się jak u mnie. To teraz możesz rodzić sn :-D. Tylko poczekaj do swojego terminu :)

Oj lista się szybko skraca, ja zaczynałam od numeru 23, a jestem chyba 9 :)

Do góry