reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja chciałabym sn ale jeśli się nie będzie dało też nie będę dyskutować. Będzie co ma być. Znam dziewczyny które po cc czuły się super a i takie co 2 tyg dochodziły do siebie. Inne po sn na drugi dzień wyszły ze szpitala, a jeszcze inne miały komplikacje. Zależy wszystko od organizmu, jaki mamy próg bólu etc. Żadna z nas tak naprawdę przed porodem nie wie jak to będzie po, czy to będzie sn czy cc. Możemy jedynie opisywać nasze wrażenia i przemyślenia już po porodzie.
Odnośnie epiduralu u nas podają, twierdzą że ułatwia poród bo nie czuje się bólu ale bardzo często go wydłuża więc sama się zastanawiam czy jest sens. Muszę się dopytać czy można się zdecydować na miejscu, jak jeszcze rozwarcie jest nie większe niż 6 czy trzeba wcześniej dać znać, już w planie porodu.

reklama
Agawa to zobaczysz dopiero za pare dni lub tygodni co to znaczy bol kregoslupa jak nie bedziesz mogla wykapac dziecka ani sie nad nim pochylic. Do tego dretwienie nog. Nikt nie mowi ze cc to bajka ja tez mialam komplikacje i pisalam o nich odrazu. 2 dziewczyny na sali tez mialy cc tyle ze u nich miod malina . Akurat trafilo na mnie. Ale wydaje mi sie ze wybralam lepsze zlo jak to sie mowi. Ja zamiast byc w szpitalu 2 dni bylam 4 przez 2 tyg mialam cewnik ktory zmieniali mi co 3 dni co jest bardzo nieprzyjemne. Przez ten czas nugdzie nie wychodzilam ani nikt nie przychodzil bo z torba z sikami chodzilam. Wiec kolorowo nie bylo a i tak bardzo dobrze wspominam i nie wyobrazam sobie rodzic sn .

U mnie w szpitalu po 3dniach sie wychodzi po cc a po sn. Ja bylam 4doby i pewnie bylabym dluzej bo leulocyty byly duze (po cewniku mialam problemy z drogami moczowymi) ale sie wypisalam i dostalam antybiotyk. A rana pewnie ze boli bo wkoncu to operacja mnie boli teraz tylko jak dotkne.

Lilka a czemu pozniej po porodzie ma bolec kregoslup? Chodzi ci ze po cc?

Widac ze kazda inaczej... Ja dopiero niedawno odzyskalam czucie wokolo blizny. Mi kregoslup bardzo szwankowal po cc. Ale samo przeszlo jak juz mialam wybrac sie do rehabilitanta.

Doberek. Dziewczyny mam różowawy śluz. To ten czop? Poza tym caly dzień mam silny ból w dole brzucha tak sciska i za jakis czas puszcza. Nawet jak leżę i stoje a przy siadaniu na kibelek to mnie łapie mocniej. Zaczynam liczyc teraz było o 23 przez ja wiem może 5-10 sekund to trwa.to jest skurcz? . Myślicie że powinnam Pojechać. mały jest rozbrykany

reklama
Do góry