reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny czytam Was zza krzaków ;) Wielki gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek i zapraszamy do watku Mamusie po in-vitro !!!!

reklama
Kasik to popytaj dziewczyn jak sie czuly po sn i jak dlugo do siebie dochodzily i wtedy podejmij decyzje. Ja jak juz pisalam czulam sie bardzo dobrze i sxybko bardzo doszlam do siebie mimo ze mialam przeciety pecherz u plukanie otrzewnej. Teraz tez mnie czeka cc jak dobrze bedzie wszystko i nie boje sie nic a nic. Nastawienie jest najwazniejsze ja wiedzialam ze bedzie bolalo i na to sie nastawilam a okazalo sie ze mam co miesiac silniejsxe bole na okres niz bol pooperacyjny.

Lilka ja sie tak potwornie boje, ze podczas porodu sn cos sie stanie z dzieckiem, ze jestem w stanie zniesc kazdy bol cc. Tylko musze sie jeszcze dokladnie dowiedziec czy nie moglabym wynajac poloznej, ktora bylaby ze mna juz na sali, zeby mi pomogla w opiece nad dzieckiem.

kasik - tylko cc !!! Kobito ja u 13.30 urodzilam Gosie a o 19 juz smigalam do WC i zajmowalam sie córa. Chcialam wstac o 17 ale nie pozwolili a czulam sie auper. Dwa paracetamole i juz. Po prostu nie ma cos dramatyzowac.

Nie ma co rozczulac sie nad soba ;-) nastaw sie ze bedzie bolalo ale tragedi nie ma. Dla mnie najwazniejsze bylo to ze moglam siedziec na doopie i normalnie chodzic . I to ze jestem nie naruszona w tamtym miejscu . Za duzo sie nasluchalam zeby choc pomyslec o sn.

Moja znajoma rodzila w kwietniu cala ciaze nastawiala sie na sn. Probowala rodzic sn nacieli ja meczyli 10 godzin po czym i tak zrobili cc. Wiec nie dosc ze miala poszyte krocze to i brzuch. Dochodzila do siebie 3 mc. Kolejna znajoma rodzila 8 godzin syna 4500 wyciagneli jej dziecko na sile mimo ze polozna miala zaplacone za porod nie podjeli decyzji o cc pozniej bylo za pozno. Tak ja porozwalali miesiac po porodzie nie siedziala jeszcze na tylku . A tak ja poszyli ze teraz z seksu nie ma w ogole przyjemnosci bo ma wszystko luzne i przez blizny brak czucia.

Dziewczyny nie ma sie co licytowac bo zaraz odezwa sie przeciwniczki cc ;) kazdy ma swoj rozum i wybierze co mu podpowiada serce. Mnie zaskoczyl lekarz w szkole rodzenia jak mnie zapytal dlaczego ksiezna Kate rodzila sn skoro cc jest taka dobra. Tak mnie zaskoczyl, ze jedyne co mi przyszlo do glowy bylo, ze jest mloda i silna a ja juz starsza pani i moglabym nie dac rady szkodzac tym swojemu dziecku.

reklama
Jezu co za bzdury z ta Kate! Przeciez jak na prawde rodzila nikt sie nie dowie a poza tym w Anglii stosuja epidural - po nim nie czujes n i c.

Do góry