reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny czytam Was zza krzaków ;) Wielki gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek i zapraszamy do watku Mamusie po in-vitro !!!!

reklama
Kasik to popytaj dziewczyn jak sie czuly po sn i jak dlugo do siebie dochodzily i wtedy podejmij decyzje. Ja jak juz pisalam czulam sie bardzo dobrze i sxybko bardzo doszlam do siebie mimo ze mialam przeciety pecherz u plukanie otrzewnej. Teraz tez mnie czeka cc jak dobrze bedzie wszystko i nie boje sie nic a nic. Nastawienie jest najwazniejsze ja wiedzialam ze bedzie bolalo i na to sie nastawilam a okazalo sie ze mam co miesiac silniejsxe bole na okres niz bol pooperacyjny.

Lilka ja sie tak potwornie boje, ze podczas porodu sn cos sie stanie z dzieckiem, ze jestem w stanie zniesc kazdy bol cc. Tylko musze sie jeszcze dokladnie dowiedziec czy nie moglabym wynajac poloznej, ktora bylaby ze mna juz na sali, zeby mi pomogla w opiece nad dzieckiem.

kasik - tylko cc !!! Kobito ja u 13.30 urodzilam Gosie a o 19 juz smigalam do WC i zajmowalam sie córa. Chcialam wstac o 17 ale nie pozwolili a czulam sie auper. Dwa paracetamole i juz. Po prostu nie ma cos dramatyzowac.

Nie ma co rozczulac sie nad soba ;-) nastaw sie ze bedzie bolalo ale tragedi nie ma. Dla mnie najwazniejsze bylo to ze moglam siedziec na doopie i normalnie chodzic . I to ze jestem nie naruszona w tamtym miejscu . Za duzo sie nasluchalam zeby choc pomyslec o sn.

Moja znajoma rodzila w kwietniu cala ciaze nastawiala sie na sn. Probowala rodzic sn nacieli ja meczyli 10 godzin po czym i tak zrobili cc. Wiec nie dosc ze miala poszyte krocze to i brzuch. Dochodzila do siebie 3 mc. Kolejna znajoma rodzila 8 godzin syna 4500 wyciagneli jej dziecko na sile mimo ze polozna miala zaplacone za porod nie podjeli decyzji o cc pozniej bylo za pozno. Tak ja porozwalali miesiac po porodzie nie siedziala jeszcze na tylku . A tak ja poszyli ze teraz z seksu nie ma w ogole przyjemnosci bo ma wszystko luzne i przez blizny brak czucia.

Dziewczyny nie ma sie co licytowac bo zaraz odezwa sie przeciwniczki cc ;) kazdy ma swoj rozum i wybierze co mu podpowiada serce. Mnie zaskoczyl lekarz w szkole rodzenia jak mnie zapytal dlaczego ksiezna Kate rodzila sn skoro cc jest taka dobra. Tak mnie zaskoczyl, ze jedyne co mi przyszlo do glowy bylo, ze jest mloda i silna a ja juz starsza pani i moglabym nie dac rady szkodzac tym swojemu dziecku.

reklama
Jezu co za bzdury z ta Kate! Przeciez jak na prawde rodzila nikt sie nie dowie a poza tym w Anglii stosuja epidural - po nim nie czujes n i c.

Do góry