reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Smerfeta gratuluje!!! Alunia przekroczyla to 2,5kg czyli jest dobrze :-)

Ja tez nie rozumiem po co było to wywoływanie SN jesli juz wczesniej było cos nie tak, takie balansowanie na krawedzi a jak sie okazalo dobrze ze to CC bo naprawde mogłoby być źle.

reklama
Joasia ja jestem Twojego zdania i tez podziekowalam za sn patrzac na to co sie dzieje...

Smerfeta miala test oxy zeby sprawdzic jak malutka zareaguje na skurcze czy z tetnem bedzie ok nie po to zeby wywolac porod. A ten cewnik po to zeby wywolac porod.

A co do genny to musieli wycisnac maluszka bo przegapili czas kiedy mozna bylo wykonac cc i tego nie zrobili. Jak dziecko wejdzie w kanal rodny to juz cc nie mozna wykonac wtedy pozostaje tylko porod kleszczowy proznociag albo wlasnie wycisniecie dziecka na sile.

smerfeta, jak dobrze że już masz Alunie przy sobie, gratulacje !

Ciekawe jak Agaawa , czy też już tuli Piotrusia?

I dlaczego Olusia i Aisa79 nic nie piszą, już się zaczynam martwić

lilka własnie niby mowia ze rodzic sn a jak cos sie bedzie dziac to wezma na cesarke tylko nie zawsze juz mozna wykonac ciecie bo jest za pozno:/ Boze mam nadzieje ze jak doczekam do mojego terminu cc

Dzięki dziewczyny za miłe slowa
U mnie plan był taki że miałam mieć poród naturalny stąd cewnik i dzisiejsza oxy. Ale po podłączeniu do oxy znowu tętno dwa razy poszlo w dól, raz bardzo znacząco.
Przyszedl taki starszy doktor ale bardzo miły, wysłuchał jaka była moja historia z tymi ktg i wyszedł. Za jakiś czas wrócił z obsadą i powiedział że naradzili się z lekarzami i stwierdzili że nie wiedza z czym mają do czynienia więc proponuja cc. Podpisalam papier i od razu na blok operacyjny poszłam.
Teraz już leżę z małą na brzuchu :-), krotkie karmienie juz było ale dostalam morfine więc przez 4 godz mam zakaz karmienia

Poród wpisano o godz 9:23, waga dokładnie 2670 g, 54 cm i w ostateczności 10 pkt :-)
Alusie w sumie po godzince od przewiezienia na sale poporodowa dostałam i tak się zapoznajemy :-)

Ostatnia edycja:
Smerfetka jeszcze raz gratuluje !!! Ja to bym wycalowala tego lekarza ze taka dobra decyzje podjal. A inni pewnie by czekali. Jak sie czujesz kochana ? Zdrowka dla Was i szybkiego powrotu do domu ;-)

reklama
Smerfeta najszczersze gratulację:tak:dobrze że już masz Alunie przy sobie i wbrew wszytskiemu wagę też ma dobrą. Życzę zdrówka dla Was.

Właśnie Olusia się ostatnio nie odzywa na żadnym forum:dry:
Kasik to teraz Ty pierwsza jesteś w kolejce do porodu? :-pBo ja mam zaszczytne ostatnie miejsce:tak:

Dziewczyny czy miałyście skierowania z klinik na drugie badania prenatalne czy robiłyście je prywatnie czy odpuściłyście? Tak tylko pytam, za 13 dni mam pierwsze prenatalne a już myślę o drugim:sorry2:

Do góry