reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kasik to jest cewnik do szyjki, nie do cewki moczowej. Jest on napełniony solą fizjologiczna bo nie mam rozwarcia. Niestety tu takie praktyki. Boli jak na bardzo mocny ból @ Do tego w krzyżu boli :-( Strasznie męczą tu baby :(

reklama
Smerfetko juz kryzys? Ojj kobitko :( smerfeta a czasem nie jest to cewnik foleya? Mi mieli założyć ale nie miałam rozwarcia a musi byc 1 cm zeby go tam wsadzić (tak mówili) i dali mi zel na rozwarcie szyjki :( i to bolało jak cholera !!!!! Aaaa jak sobie przypomnę wrrrr

Joasia tak lekarz wbił sie łokciem w brzuch (zaraz pod piersiami) i wyciskali go bo tętno mu zacElo spadać :( to tez nie było fajne , żel i wyciskanie najgorzej wspominam :(

Agawa pewnie zauroczona piotrusiem , poznają sie :)

Nie wierze w to co czytam ... Smerfeta Ty masz wskazanie do cesarki i powinni ja wykonac !!! Test oxy trwa gora 2 gidziny a porod sn moze trwac nawet kilkanascie godzin . Nie wiem co oni sobie mysla. A cewnik zalozyli zeby wywolac porod .

Genna tak, to ten cewnik. żel każą tu sobie samemu kupić w aptece, koszt 200 zł. Ale w nocy nie dało się
Masakra że takie wyciskanie się jeszcze stosuje :(

Lilka obiecali że jakby coś bylo nie tak to będzie zaraz cc

Smerfeta, kciuki kochana żeby cię przestali tam męczyć. Powinni zrobić cc a nie narażać dziecko.
Co do tych obiecanek to ja już nikomu nie uwierzę. Mi lekarz też obiecał że jak "nie dam rady już" to będzie cc, a urodziłam normalnie. Nawrzeszczalam na niego powiedziałam co myślę ale się nie przejął bo to w bólu było. Ehhh

Ostatnia edycja:
Nic tylko nastepnym razem zaplacic komu trzeba prawda?
Cewnik mi juz odszedł. Na razie jeszcze sie nudze, M jeszcze sie rehabilituje, później przyjedzie

Oj Smerfeta ale tortury. Masakryczny ten twoj szpital:(
U mnie akurat obietnice cc spelnili bo powiedzieli ze nie beda mnie meczyc i fakt dostalam oxy i masaz szyjki. Jak nic sie nie dzialo to stwierdzili ze juz dosc i na stol.

reklama
Smerfeta, trzymaj sie dzielnie . Wyobrażam sobie jaki to moze byc ból, mnie czasem boli zwykle badanie ginekologiczne :( gdybys miała wiecej czasu to moze naturalnie szyjka by sie rozwarla ? Jeśli chcą aby mała sie juz urodziła to nie potrzebnie cię tak męczą, powinni zrobić Cc.

Kasik36, a ty na kiedy masz termin? U ciebie pewne ze bedzie Cc?

Gdzie można kupic jakies gadżety na sesje noworodkowa ?

Do góry