reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Teraz duże cycate kobity nie dają spać w nocy, pobudka co 3 godz i badania :)

Magda niestety nie wszystkie zdjęcia pokazują mi się na telefonie i Twoich właśnie nie widzę :( ale może dziś wyjdę to na kompie zerkne

reklama
To jak regularnie co 3 h to już się przyzwyczajasz ;)
Trzymam kciuki żeby cię dzisiaj do domku wypuścili.

Boziu pora wstać a jak tylko się podniose to mała się obudzi a przydałoby się mieć chwilkę dla siebie z rana ;) Wybieramy się na zakupy ;) muszę wkońcu pożądany stanik do karmienia kupić bo trzeba kupić też sukienkę na chrzest a w tych bawełnianych nawet nie mam ochoty żadnej mierzyć bo to nie ten efekt. Niuni kreację dzisiaj kurier przywiezie a matka nawet pojęcia nie ma co w sklepach jest [emoji14]

Miłego dnia ;)

Smerfeta, a jeszcze mam pytanie... czym płukałaś buzie jak tan ząb mądrości ci dokuczał? Coś pamiętam o wodzie utlanionej...

Magda ja w końcu niczym nie plukalam tylko porządnie szczotkowalam. Kasik chyba wodą utleniona plukala i chyba szałwią
Gdzie robisz chrzest? W domku? Najlepsza byłaby chyba jakas rozpinana sukienka by szybko małą nakarmić podczas imprezy. Ale nie wiem, jam nie doświadczona ;-)

Ostatnia edycja:
Zaczynam dziś szkole rodzenia :) w sumie tylko 4 zajęcia ale dobre i to . Pierwsze dwa będę musiała isc sama.
Moj M zrobił mi prezent na dzien kobiet i dostałam torbę do wózka która mi sie bardzo podobała . mamy jedna juz z tej firmy co wozek ale ona jest bardzo sportowa - fajna i pewnie bedzie bardziej praktyczna wiec juz nie suszylam głowy o inna a tu taka niespodzianka :D

Dziewczyny trzymajcie sie w tych spa-ch...juz bliżej niz dalej

Smerfeta, dzięki ;)
To w takim razie to samo pytanie do Kasik ;) czysta utleniona czy jakaś mieszanka?

Chrzest miał być w domu ale trudno pomieścić nam te 30 osób jednak i mamy w restauracji. Sukienkę właśnie chciałam taką rozpinana ale czy gdzieś taka znajdę ... zobaczymy ;)

Dziś jednak nie wyjdę bo ktg było nie najlepsze :(
mam dostać pod kroplowka oxy i jeszcze raz zrobią ktg. Ponoć to jakieś stresowe badanie ale boje się bo nie chce jeszcze rodzić. Jak wyjdzie ok to jutro do domu ale kto wie jak to sie potoczy przy oxy

Smerfeta, a jak Ci oxy dadzą to nie wywołaja porodu ?W sumie to Ty jestes teraz w tym czasie kiedy ja bede za tydzien a mają mi wywoływac.

Kotuska tez tak może być. Czytałam na necie - to będzie tzw test stresowy. Poprosiłam o wydruk ktg - faktycznie odnotował się tam skurcz ale ja nic nie czułam. Zjechało przy tym tętno dziecka ale tylko tak do 100. Mam wątpliwości, moim zdaniem po prostu powinni powtórzyć ktg ale bez oxy

reklama
Podadza oxy zeby zobaczyc jak maluszek bedzie zachowywal sie przy skurczach. Najczesciej robia tak jak na ktg z tetnem maluszka nie tak wychodzi. Jezeli test oxy wyjdzie zle to sie przygotuj bo albo cc albo beda wywolywac porod. Ja zaciskam kciuki zebys jak najszybciej tulila maluszka :-)

Do góry