reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
joasia2906, też właśnie o tym myślałam :) wydaje mi się że te do karmienia są potrzebne jeśli chcesz karmić poza domem, są wygodniejsze w obsłudze a tak to w sumie wg nie ma różnicy, ważne żeby tylko nie miały drutów. Ale niech lepiej wypowiedzą się mamusie karmiące.

anulla28, ale ten czas leci co nie? juz 30tc :)

Widzę że znowu zblizaja sie porody:-) Super juz nie moge sie doczekac jak wrzucicie zdjecia maluszków....

Joasia ja ogolnie mam takie staniki sportowe do karmienia, wiesz takie ala topy. One sa fajne bo mocno przytrzymuja piersi i nigdzie nic nie obciera i uwiera. Mam tez takie typowo do karmienia z odpinana klapka ale uzywam ich tylko jak gdzies ide a po domu wlasnie te sportowe. Przynajmniej nie mam problemu z doborem miseczki bo jak piers pusta to mala a jak jest mleko to sie powieksza i ten stanik z miseczkami to raz za duzy a raz za maly wiec wiesz:-) A co do wkladek laktacyjnych to mi ostatnio zaraklo bo czekalam na kuriera i nie wiedzac co robic wzielam podpaske, przecielam na pol wsadzilam w stanik i tak chodzilam po domu, no i powiem wam ze to najlepsze rzwiazanie bo najlepiej chlonie a te wkladki laktacyjne nie maja takiej chlonnosci, a sparwdzilam sporo rodzajow bo mialam duzo probek.

lilka, właśnie na zdjęciu tak wygląda. Ja od początku mam tak brzuch, bo mała cały czas ułożona była nisko i nisko mam łożysko. Ale mam nadzieję, że jeszcze do porodu nie dojdzie, bo to zdecydowanie za szybko :zawstydzona/y:

liskka, nie mogę uwierzyć, że tak szybko minęło. I zdałam sobie sprawę, że za max 10tyg już trzeba będzie rodzić :)

weźcie mnie nie straszcie :-(. Ale ja cały czas mam tak nisko i lekarz to tłumaczy niskim ułożeniem dziecka. Nie wiem sama :( Ja jeszcze nie chcę rodzić.

aha, a jak byłam na glukozie, to dziewczyna miała trochę większy od mojego, ale jeszcze niżej osadzony. może to zależy od figury? Póki co staram się nie martwić, ale mam nadzieję, że ja główka małej będzie coraz bardziej naciskać na szyjkę, to nie zacznie się otwierać. Póki co niby wszystko jest w porządku

Ostatnia edycja:
Anulla skoro lekarz tak mówi to na pewno ma rację. Zobaczysz jak ci zleci te 10 tygodni. Mi zlecialo błyskawicznie i juz tylkp 3 mi zostały. Wieczorem wizyta może się okaże że to będzie szybciej. Ja czuje ze będzie wcześniej tak się już strasznie męczę że tylko bym leżała. chciałabym żeby Nikuś dał mi jeszcze tydzień, półtora. Aha i musze się pochwalić będę mieć montaż kuchni w środę to już będzie wszystko gotowe. Ufff

Dzieki dziewczyny za odpowiedz o stanikach. kupie se taki wyjsciowy na pewno:) jeden taki bawełniany mam to moze starczy a w domu to faktycznie takie topy chyba najlepsze:)

Milena ja tez 3 tyg mam do konca...zleciało nie wiem kiedy, człowiek nawet nie miał w sumie okazji sie nacieszyc ciaza bo ciagle o cos drzałam a to na poczatku zeby nie poronic potem zeby wszystko sie dobrze rozwijało, potem zeby za wczesnie nie urodzic eh...teraz chyba mam taki czas zeby sie nacieszyc brzuszkiem:)

a oto moj brzuch z 36 tc:)

Załączniki

• 100.jpg
    100.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 57
  • 101.jpg
    101.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Do góry