reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Smerfeta tak jak napisalam robia ten test zeby sprawdzic czy mozesz urodzic sn. Jezeli tetno dziecka bedzie szalec czy spadac podczas testu oxy to napewno zrobia cc i nie beda czekac. Wiem co mowie moja siostra miala 2 cc bo tak sie dzialo.

reklama
Smerfeta to trzymam kciuki zeby wszystko było ok i jeszcze Alunia w brzuszku posiedziała. Lepiej niech podrosnie jeszcze.

Dziewczyny, napiszcie m proszę, i co kupiłyscie do tzw. apteczki dla maluszka ? Bo ja juz sie zakręciłam i chce zobaczyc co ewentualnie mi brakuje.
Wyczytałam ze masc na brodawki można wczesniej stosowac zeby juz były zahartowane. Czy to prawda? Jak ja teoretycznie za tydzien bede robic, to juz sobie mogę smarowac?

Lilka tak się ludzilam że jeszcze mała ze 2 tyg zostanie ze mną by mogła sobie podrosnac a tu taka akcja. Wiem ze lepiej by jakby co rozwiązali ciążę bo tak będzie bezpieczniej dla dziecka. Jak zwykle my mamy swoje plany a rzeczywistość je weryfikuje

Smerfeta jak widac my mozemy miec swoje plany a maluchy swoje . Jak test oxy wyjdzie zle to upieraj sie przy cc bo to powazna sprawa. Dowiedz sie wszystkiego i dociekaj informacji bo niektorzy lekarze nie sa zbyt wylewni...

Smerfeta nie spiesz się tak bo jak Ty urodzisz to ja jak przystało na forumową bliźniaczkę też powinnam ;-) a wolałabym jeszcze chociaż 2 tygodnie donosić.

Magda zęba płukałam roztworem wody utlenionej ze zwykłą wodą, tylko teraz nie pamiętam ile, chyba 2 łyżki na szklankę. Szałwię zalecał mój doktorek ale ja się bałam bo wyczytałam, że może wywołać skurcze. Później się okazało, że rzeczywiście może ale jak bym wypiła a nie płukała i to dużą ilość. Ważne też, żeby mocno szorować, mimo, że boli, żeby się bakterie nie zbierały. Ty chyba też możesz posmarować sacholem bo w ciąży zdania są podzielone ale podczas karmienia chyba można, poczytaj w necie ulotkę, daje sporą ulgę przy bólu.

Kotuska ja dla maluszka mam tylko octenisept, ten magiczny proszek do pępka, krem z ziaji na odparzenia i sól filzjologiczną do noska. A i kupiłam fridę i termometr i to chyba wszystko. Co do maści to nam w szkole rodzenia mówili, żeby lepiej nie za wcześnie smarować tą maścią brodawki bo można wywołać skurcze.

Ostatnia edycja:
smerfeta, kciuki za ten test i niech córcia jeszcze posiedzi w brzuszku.
Kasik śliczny masz brzuszek i super wyglądasz. Szczuplutka jesteś bardzo i tylko brzuszek wystaje. Jednak te sterydy robią swoje.
Kotuska, za tydzień przytulisz swojego synka, fajnie;) Stresujesz się trochę?
Liskka, udanej wizyty. Ciekawe ile lisek już podrósł:)
Agaawa, oj Piotruś uparty. Kciuki żeby nie trzeba było wywoływać i wreszcie maluch zdecydował się wyjść.

W weekend kupiłam pościel z obijakami do łóżeczka i chyba zaczynam mieć ten dziwny syndrom, bo najchętniej, to bym już już wszystko poprała, wyprasowała, posprzątała pokój i mieszkanie i przygotowała wszystko dla małej. A w weekend pochodziłam za dużo i to nie bardzo mi się przysłużyło, więc muszę się stopować żeby nie robić za dużo.

A u mnie za 3-4 miesiące invicta się otwiera. kierownikiem ma być lekarz do którego chodziłam zanim trafiłam do Gdańska. No ale chyba nie mam co liczyć na kolejne podejście u siebie skoro zaczęłam w Gdańsku.

A z apteczki mam tylko termometr dla dziecka. W tym tygodniu zamówię większość rzeczy. No i kupiłam ziajkę do kąpieli.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry
Smerfeta kciuki za dobre wyniki.
Kotuska ja w apteczce mam octenisept, ziajka na odparzenia, bepanten, nivea nawilżająca ta serie dla dzieci do buzki będę używać, sol fizjologiczna, proszek na pępek, fride i fride w sprayu ale to się później używa, termometr i jeszcze herbatke koperkowa od 7dnia życia. Podobno jak sa kolki mozna używać espumisan ale nie kupowałam bo mam głupią nadzieje ze mnie to ominie :)
A sutki smaruje od jakiegoś tygodnia moze półtora. Ja smaruje maltanem.

a my witamy się w 30tc :-)

Załączniki

• 30tc (1).jpg
    30tc (1).jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 64
  • 30tc (4).jpg
    30tc (4).jpg
    9,4 KB · Wyświetleń: 67
DZIEREWCZYNY karmiace a powiedzcie mi czy staniki do karmienia sa ta faktycznie potrzebne?? jaka w sumie jest róznica mniedzy takim a zwykłym?? wkladki i tak trzeba nosic laktacyjne wiec tak mysle czy na zwykłym staniku sie nie da chodzic??

reklama
Smerfeta, kciuki żeby test wyszedł dobrze i mała mogła jeszcze sobie podrosnac troszkę.

Joasia, teoretyczny można w zwykłym staniku. Moja kuzynka odpinala ramiączka mi jest w ten sposób niewygodnie. W domu to tam obojętne ale idąc gdzieś lepiej tak żeby się nie rozbierać zbytnio ;)
Kupiłam sobie dzisiaj z alles mama stanik caffe latte dałam 90 zł ale jest naprawdę fajny ;) teraz jeszcze sukienka... z tym gorzej nic nie ma co by mi się podobało a to co mi się spodobało to pozostałości brzucha psują efekt...

Do góry