reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Smerfeta, mi to sie za bardzo nie spieszy i nawet bardzo sie uciesze jak lekarz stwierdzi ze mozemy pare dni poczekac.Miałam w weekend miec robioną sesje brzuszkową i tak mi zalezy zeby sie odbyła. Oczywiscie jak lekarz zadecyduje inaczej to dla dobra Kluseczka wiadomo dam sie połozyc.

reklama
Kotuska na Klinicznej jest dramat. Dzis nikogo nie przyjęli, odsylaja nawet do Redy. Nie przyjeli nawet na porodówke :( Właśnie tam bylam przy okazji wizyty u wampira - musiałam powtórzyć grupe krwi

Kasik zglupialam już bo lekarz wpisał na Wydruku z wizyty masę ciała 2284 g czyli identycznie jak tydz temu, a na wydruku z jego aparatu usg jak byk stoi 2400 g. Mówił ze masa ciała jest za niska na ten tydz ciąży i że sam przyrost od ostatniej wizyty tez jest za niski. Jeśli chodzi o drugi aparat usg to pamiętam ze doktorka mówiła że masa ciała wynosi 2274. Już na prawdę nic nie wiem :(
Póki co jadę na ktg

Smerfeta a dlaczego powtarzalas grupe krwi? Moim zdaniem masz po prostu drobna coreczke i tyle, po kim ma byc duza, przeciez Ty tez jestes drobna. Genny synek byl jeszcze mniejszy i zdrowy wiec nie ma co sie przejmowac :)

Smerfeta pewnie Wam sama napisze i mam nadzieje, ze nie bedzie miala mi tego za zle ale jest juz w szpitalu. Zadzwonili, ze zwolnilo sie miejsce wiec szybko sie spakowala i pojechala. Teraz beda pod stala opieka wiec bedzie spokojniejsza :)

A co z Olusia? Dawno sie nie odzywala.

Smerfeta &&&&&&& żeby wszystko było dobrze i żebyście jeszcze do domku wyszli.

A ja byłam na USG u swojego lekarza. Wyszło z pomiarów 4300g, a wczoraj w luxmedzie 3650g. Zglupialam. Zadzwoniłam do położnej, jade jutro do szpitala po 19- tej, aby tam mi na ich sprzęcie zrobili to USG i ocenili, czy jest szansa na SN. Położna tez chce tam "palce wsadzić". Mam doła strasznego, nie tak sobie to wyobrażałam, ale juz sie zbieram do kupy, przecież zawsze musi w tych sprawach byc wszystko inaczej niż sobie marzymy, czy wyobrażamy. W sumie po tylu latach walki z losem nie powinnam byc zdziwiona. Musże sie cieszyć tym, ze młody zdrowy, ale to bedzie synek tatusia, nie moj, zawsze na złość mi zrobi.... Jestem w kiepskiej kondycji psychicznej. Jeszcze sie okaże, ze nawet cyckiem nie bede umiała karmić, bo po CC to trudniejsze i mi sie nie uda. Ide spac, musze przespać ten czas, żeby nie mieć głupich myśli ...

Agaawa widzisz jakie roznice w pomiarach, dlatego nie ma co sie za bardzo nimi przejmowac. A co do synka tatusia to musze Cie wyprowadzic z bledu, to coreczka jest tatusia a synek mamusi. Ta regula sie sprawdza, u mnie w domu za dobrych czasow tez tak bylo ;) I jeszcze pocieszajaca historia mojej kolezanki, ktora miala cc a bardzo chciala sn ale lekarz nie widzial takiej mozliwosci. Wyobraz sobie, ze mleko tryskalo z niej podczas zabiegu cc, bala sie, ze nie bedzie miala pokarmu bo miala bardzo male piersi. Nie na darmo sie mowi, ze laktacja jest w glowie a nie w cyckach ;) Karmila synka do 2,5 roku :)

Smerfeta kciuki za Was. Niech trochę podkarmią małą i wypuszczą jeszcze Was do domu:) Trzymajcie się.
Agaawa, synek uparty i wiem, że już byś chciała Go tulić. A mlekiem się nie martw, bo dziewczyny po cc pisały, że miały tak samo pokarm jak inne po sn. Będzie dobrze:)

My już po wizycie. Wszystko jest ok, no spę mam odstawić, bo działa relaksująco na macicę, ale też na dziecko. Szkoda, że w szpitalu mi tego nie powiedzieli. Mam się dużo oszczędzać, brać magnez i sporo leżeć. Z łożyskiem jest ok, szyjka jest zamknięta i ma 33mm. Lekarz mówi, że jest dobrze, więc chyba pora wreszcie mu zaufać. Szkoła rodzenia mnie raczej ominie, a jest darmowa :(

Co do porodu i planowanej cc, to muszę mieć skończony 39tc, z czego się śmiałam, że nie dotrwam do tego terminu. A lekarz powiedział, że mam się nie martwić, bo jeśli zdecyduję się na sn i potem powiem że nie dam rady i chcę cc, to mi to zrobią, bo już takie przypadki były. Także do 39tc i tak nie ma co podejmować decyzji, bo wszystko może się zdarzyć, więc na chwilę obecną sn, a w czasie porodu się zobaczy co się będzie działo.

Mała rośnie łądnie i już ma 1500g. Kasik, moja rośnie podobnie do Twojego synka. lekarz powiedział, że jeśli będzie duża, to nie będzie mnie męczył i zrobi cc. Może z wagą jeszcze zwolni, ale myślę, że co najmniej 3500kg będzie miała.

reklama
Ja mialam cc i pokarm mialam odrazu az do 8 tyg mimo ze nie karmilam piersia. A 3 dni po to mi ciurkiem lecialo ... Wiec to nieprawda ze po cc nie ma pokarmu !

Do góry