reklama
kasik36
Fanka BB :)
Milena ogolne badania moczu, morfologia, cukier, hiv, zoltaczka i toxo.
smerfeta
Kasik Ala ogólnie jest za mała, już nawet ewentualny błąd pomiaru nie ratuje. Usg robiło mi wczoraj dwóch lekarzy na dwóch różnych ale nowych sprzętach. Jeden taki typowy do badań prenatalnych.
Genna dzięki za info. A wiesz co to za eliksir dają do picia? Hormon wzrostu czy coś kalorycznego?
Kotuska już dwie osoby mówiły mi ze aktualnie mamy przepełnione szpitale ciezarnymi, nie wiadomo wiec jak będzie z przyjęciem. Tak jak Genna myślę ze nie będą się spieszyc z cesarka, tak u mnie jak i u Ciebie bo pamiętam jak mi odwlekali laparoskopie przy ciąży pozamacicznej. A tak nawiasem mówiąc, akurat mijają 2 lata jak wylądowałam na Klinicznej z ciążą pozam. :-/
Genna dzięki za info. A wiesz co to za eliksir dają do picia? Hormon wzrostu czy coś kalorycznego?
Kotuska już dwie osoby mówiły mi ze aktualnie mamy przepełnione szpitale ciezarnymi, nie wiadomo wiec jak będzie z przyjęciem. Tak jak Genna myślę ze nie będą się spieszyc z cesarka, tak u mnie jak i u Ciebie bo pamiętam jak mi odwlekali laparoskopie przy ciąży pozamacicznej. A tak nawiasem mówiąc, akurat mijają 2 lata jak wylądowałam na Klinicznej z ciążą pozam. :-/
smerfeta
A Genna - do neurologa mialam wczoraj iść ale musiałam odwołać bo nie dałabym rady dojechać, chyba ze miałabym śmigłowiec to dałabym radę przez te wszystkie korki. Spróbuję się jeszcze umówić
liskka
smerfeta, malutka na pewno podrośnie, jeszcze choćby te 400 gr. Powiem Ci że tutaj dzieciaczki rodzą się małe, i taka jest norma. Mi oszacowali 3500kg i powiedzieli że będzie wielkolud, i jeśli tak się stanie to będzie w 35% dzieci z taką masą urodzenia. A w Polsce to przecież norma, z reguły dzieci rodzą się 3500-4000. Ja się urodziłam z wagą 4kg i 62cm , nie chcieli uwierzyć i powiedzieli że pewnie błąd w pomiarach, bo nie możliwe że aż 62cm hehehe
kasik36, nawet nie mów że może być aż taki błąd w pomiarach, 300gr to dużo.
agawaa , na Ciebie juz czas
anulla28, daj znać jak po usg i ile waży malutka.
Ja mam usg w następnym tygodniu, będę już w 31tc, zobaczymy ile waży lisek. Patrząc na mój brzuch który nie jest jakiś ogromny, to nie wiem na prawdę gdzie się on tam mieści. Odnośnie portfela, mój M wysłał mi właśnie zestawienie ile poszło już na wyprawke i oczom nie wierzę, niby nie mamy tak dużo a suma niezła się zrobiła. Ale my też wszystko sami kupujemy, wiec w sumie się uzbiera. Lista robi się już na szczęście krótka...
kasik36, nawet nie mów że może być aż taki błąd w pomiarach, 300gr to dużo.
agawaa , na Ciebie juz czas
anulla28, daj znać jak po usg i ile waży malutka.
Ja mam usg w następnym tygodniu, będę już w 31tc, zobaczymy ile waży lisek. Patrząc na mój brzuch który nie jest jakiś ogromny, to nie wiem na prawdę gdzie się on tam mieści. Odnośnie portfela, mój M wysłał mi właśnie zestawienie ile poszło już na wyprawke i oczom nie wierzę, niby nie mamy tak dużo a suma niezła się zrobiła. Ale my też wszystko sami kupujemy, wiec w sumie się uzbiera. Lista robi się już na szczęście krótka...
U
Usunięty2
Gość
Smerfeta, Kotuska trzymamy za was kciuki. Moja lekarka wczoraj mi odpisała ze jesli wszystkie przepływy i płyny sa ok to dziecko powinno sie mierzyc co 2 tygoddnie bo co tydzień - a ja tak miała - to nie miarodajne, no ale Smerfeta skoro dwóch lekarzy Cie badało to na pewno jestes w dobrych rekach
Kotuska a skoro bez insu cukry miałas dobre to moze lepiej odstawic insu....no ale te ketony?? a jakby w nocy wstawała i jadła cos?? hmmm jak nie urok to sraczka...
Kotuska a skoro bez insu cukry miałas dobre to moze lepiej odstawic insu....no ale te ketony?? a jakby w nocy wstawała i jadła cos?? hmmm jak nie urok to sraczka...
kasik36
Milena tak doktorek zlecil mi ponownie, chyba przed porodem zawsze trzeba powtorzyc.
Smerfeta to ile Ala teraz wazy? W szkole rodzenia dziewczyny sa z tego samego terminu co ja i ich dzieciaczki 2 tygodnie temu wazyly 1600-1700, tylko moj gigant 2300.
Liskka z pomiarami tak jest, jak lekarz lapie brzuszek na usg to jeden milimetr przesunie w jedna czy druga strone i jest taka duza roznica, serio, widzialam na wlasne oczy. Zreszta ta waga z obwodu brzuszka jest tylko orientacyjna bo dziecko moze byc pulchne a krotkie lub szczuple i dlugie i tez waga rzeczywista bedzie inna.
Smerfeta to ile Ala teraz wazy? W szkole rodzenia dziewczyny sa z tego samego terminu co ja i ich dzieciaczki 2 tygodnie temu wazyly 1600-1700, tylko moj gigant 2300.
Liskka z pomiarami tak jest, jak lekarz lapie brzuszek na usg to jeden milimetr przesunie w jedna czy druga strone i jest taka duza roznica, serio, widzialam na wlasne oczy. Zreszta ta waga z obwodu brzuszka jest tylko orientacyjna bo dziecko moze byc pulchne a krotkie lub szczuple i dlugie i tez waga rzeczywista bedzie inna.
liskka
A orientacyjna długość tez podają? Wiem ze raczej nie da sie zmierzyć dziecka na tym etapie, dlatego nam mówili Że tego nie robią.
Ciekawa jestem ile bedzie ważył twoj synek, miał podobna wage do mojego w 28 tyg. A wiesz ile ważył w 31tc?
Ciekawa jestem ile bedzie ważył twoj synek, miał podobna wage do mojego w 28 tyg. A wiesz ile ważył w 31tc?
reklama
kasik36
Liskka dlugosci nie podaja. Moj synek na przelomie 31 i 32 tc wg lekarza bo wg kalkulatora ivf byl to 33 tc - wazyl 2300.