reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

smerfeta a kiedy Ci ja ostatnio wazyli? od jakiego terminu nie przytyła? badania miałas na tym samym sprzecie robione?? bo ja miałam na róznych sprzetach i tydzien temu mały wazył tyle samo co teraz ale to pewnie róznica w urzadzeniach. Który masz tc??

reklama
Smerfeta to kiepsko. Na pewno wszystko będzie dobrze, przy codziennym monitoringu ktg nie może być inaczej. Ostatnio co pisałam o koleżance ktora miała nagle cesarke dwa tygodnie przed terminem to właśnie dlatego ze jej mała też nie rosła. Ja też coraz bardziej denerwuje się przed poniedzialkowa wizyta.

Smerfeta,Ty byłas na Klinicznej ?

Bo u mnie podobnie nie wesoło. Mam skierowanie i mam jechac na kliniczną bo mi cukrzyca szaleje. Niby takie jak ja przyjmują. No chyba że tez mi dadzą termin np. na poniedziałek. Ja jade w piątek.Byłam dzis na wizycie i mały wazy 2470g. Za duzy to on nie jest. Ale cos tam urósł wiec chyba nie jest zle. Ale puchną mi nogi, szczególnie prawa, bolą mnie żyły. I mój lekarz stwierdził ze dla bezpieczenstwa to lepiej w szpitalu i zapewnie szybciutko zrobią cesarke.

Kotuska czyli insulina nic Ci nie pomogła?? kurde no ciekawe co Ci beda w szpitalu robic??
Trzymam dziewczyny za Was kciuki zeby wszystko było ok!!

Joasia, cukry szaleją, stresuje sie na maxa przy nich.A ketony jak były tak są.Niby w szpitalu pod kontrolą mogą próbowac normowac ale mówiła mi połozna ze na tym etapie ciąży raczej zrobią cc.

Kotuska tak na Klinicznej byłam. Na Zaspe już nie jechałam bo dziś z Zaspy tez odsylali na Kliniczna... Może powinnam się upewnić czy też mnie odesla ale raz ze jakoś boje się Zaspy, a dwa mój dr uprzedzal ze raczej wyznacza mi termin przyjęcia. U Ciebie jest inna sytuacja wiec pewnie inaczej Ciebie potraktują. Może będzie nam dane poznać się na patologii ciąży, szkoda tylko że właśnie w takim miejscu.

Joasia poprzednie usg mialam dokładnie 12 dni temu. Mała przybrała jedynie 10 g. Pomiar był na tym samym sprzęcie + na innym dedykowanym badaniom prenatalnym. Na tym drugim wyszło wręcz -10 g. Obecnie Ala wazy nie całe 2300 g

Milena tez już bym chciała cc bo nie wiadomo czemu tak się dzieje, niby wszystko jest idealnie

smerfeta a Ty jestes juz tez wysoko w ciaży?? nie pamietam który tydzien bo nie masz suwaczka ale chyba końcówka?? kurcze fakt dziewczyny niech robia cesarke ciaze sa prawie na koncówce po co ryzykowac??
Smerfeta a powiedzieli co moze byc przyczyna ze nie zwiekszyła sie waga??

Kotuska, smerfeta, kciuki za Was dziewczyny żebyście wytrwały jak najdłużej w dwupaku. Ale jak coś się dzieje, to lepiej zrobić cesarkę i mieć z głowy i nie martwić się. Akurat przy końcówce takie przeciwności.

reklama
Smerfeta, tez tak pomyslałam że sie spotkamy na tej patologii.Ja licze ze mnie przyjmą po weekendzie jednak, ale jade w piątek.Bierzesz torbe dla dziecka tez? Ja chyba nie wezme. Najwyzej mąz dowiezie. Przeciez na gwałt cesarki nie zrobią.

Do góry