reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

To prawda Kasik, tych chusteczek, pieluszek, kremików itd jest tak dużo, że ciężko się nie pomylić, dlatego czytam składy i to co kojarzy mi się, że jest OK to kupuje.
A w tym naszym całym zamieszaniu zdrowotnym całe szczęście, że mamy wykupione pakiety medyczne w pracy, bo jesteśmy w stanie dość szybko umówić się do różnych lekarzy i to bez konieczności ponoszenia kosztów wizyt.

reklama
Smerfeta to rzeczywiście pakiety medyczne u was sie przydają bo wy jak emeryci juz :p
A z wycięciem tarczycy to sie nie martw , bedzie przynajmniej spokój , tylko przygotuj sie ze twoj M posiedzi tak 3 miesiace w domq. Moja mama miała wycinania na początku wezwanie i dopiero w połowie grudnia poszła do pracy ale i tak ostrożnie wszystko bo jeszcze
ja troszke bolało ;( no i gratulacje z okazji zakupów :)

Kasik jesCze pamietam jak w ciazy wszystko robi sie na raty i powoli :) ja na koncu w szpitalu na patologii to raz dziennie spacer po korytarzu robiłam moze z 50m łącznie i towarzystwo bo brUch twardnial i bolał i to byl koniec spacerów na cały dzien

Kotuska mały ważył najmniej 2340 i tez uzywalismy 1 wiec spokojnie , 0 sa poniżej 2 kg

Lecę bo pan myszka wola jesc :) dobranoc dziewuszki

Co do pampersow to my juz dawno na dwójkach jestesmy, teraz koncze druga paczke a mialam jedne dady a jedne pampersa i juz od dobrych kilku dni sa za male bo wszystko wylatuje plecami, dzisiaj mielismy kupic juz trojki ale sie nie wyrobilismy i jutro z rana maz podskoczy. Te trojki beda na noc a na dzien chce zużyć jeszcze te pieluch dwojki.

Ja Sonii zakładam i Dade i Pampersa, na nic nie jest uczulona, zreszta na chusteczki tez nie. Dla mnie pieluchy i Pampers i Dada sa takie same, niczym sie nie różnia i trzymaj tak samo. Zreszta moja panna moze być posrna i posikana z kazdej strony i wogole jej nie przeszkadza a wytrzyj jej wilgotnym wcikiem buzie to jest afera na sto fajerków:-) Hehe ma to po mnie z lat niemowlecych:-)

ee do kitu te staniki, wymieniam je albo oddam .

Genna, na zdjęciu walizka wygląda na duża :p ja czekam cały czas na wiadomość odnośnie szkoły rodzenia, moze dowiem sie co trzeba zabrać a co nie do mojego szpitala .

Kasik, mi sie podoba całość u Ciebie. Kolor ściany bym dała tylko jaśniejszy ale ogólnie super, baldachim fajnie wyglada, wszystko ładnie dopasowane :)

Kasik dopiero teraz zauwY łam zdjęcia :)boskie !!!!!!piekny pokoik :)
Podpowiem ci ze kup sobie 2 koszyki na tą komodę z przewijakiem i do jednego włóż pampersy a do drugiego kosmetyki podręczne, wrzucisz i nic sie nie powywraca :) a i taki mały(pudełeczko zamykane) na patyczki, gaziki i sól fizjologiczną bo tego idzie mnóstwo na początku , a co do proszku i pępka to wkleję ci zdjęcie z opisem, któraś ty pisała o tym ze 4-5 razy tym proszkiem i octaniseptem ImageUploadedByForum BabyBoom1425161716.472525.jpg

Bziumelka moj tez tak reaguje na zimne mokre chusteczki :p
W szpitalu to nad przewijakiem była specjalna lampę grzewcza wiec wylaczalam ja chwile przedni rozkładały Chusteczki i młody wtedy niebplakal na ciepłe a w domu jak moj M go obrabia to ociepla mu chusteczki hahahahahaha śmiać mi sie chce :p

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1425161716.472525.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1425161716.472525.jpg
    49,3 KB · Wyświetleń: 39
Genna u mnie tez w Szpitalu byla ta lampa ale ja mojej myje buźkę wacikiem z ciepłą woda i wcale to nie pomaga jest placz w niebogłosy, masakra jakas:-):-) jakbym ja pumeksem myla wiec niestety czesto zasypia z buzia obklejona mlekiem bo po karmieniu nawet boje sie ja dotknąć. A cale cialko w wanience uwielbia moczyc a buzia koniec.

Bziumelka nie miej wyrzutów sumienia ze obklejkna usypia , mojego musiałabym Myć po każdym karmieniu i po trosKe tez, bo strasznie ulewa a karmie piersią ale to tak łabczywie je, właściwie samo leci (leje sie) wiec młody tylko łapie ze leje sie bokami, potem ulewa i wszystko i wszyscy od mleka sa :/

Kasik pokoik super właśnie mi tez się podoba tak nie za kolorowo :) stonowanie ładnie.
Widzę sudocrem :) podobno lepiej używać go bardzo rzadko bo jest "mocny" taki jakby 'ciężki" i jak pupcia się do niego przyzwyczai to lubią się pojawiać właśnie odparzenia jak się mniej nałoży. Podobno lepsza Ziajka albo nivea bo są "lżejsze"

reklama
Genna dzieki za instrukcje obslugi pepka ;) moge juz w szpitalu uzywac proszku czy dopiero w domu? Koszyki sa juz na mojej liscie zakupowej, tylko jakos nie moge sie wybrac do sklepu. Moze jutro po kinie uda mi sie w Yusku cos znalezc.

Liskka tylko jedna sciana jest taka ciemna, zreszta na probniku miala byc o 2 tony jasniejsza ale mysle, ze jak dojda literki bedzie ok.

Dzieki za mile slowa odnosnie pokoiku, jeszcze pare rzeczy musze dokupic ale to juz takie bardziej dekoracjewiec sie nie spieszy. Musze tez w koncu wstawic lozko dla siebie a wyniesc chwilowo niepotrzebne rzeczy typu spacerowka, fotelik do samochodu, wanienka itp. Zagracil mi sie ten pokoj strasznie. Na srodku jeszcze otwarta walizka stoi, ze przejsc nie mozna ;)

Ostatnia edycja:
Do góry