reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Genna to widze ze nie tylko ja i Sonia i wszystko dookola brudne. Ja nawet teraz mam podklad na lozko pod przescjeradlem na nocne karmienie na lezaco bo w takim tempie to mialabym lozko wodne z mleka zamiast normalnego materaca:)

Ja tak jak lilka uzywam linomagu masci i ziajki posladkowej. Sudocrem mam bo musialam kupic jak bylysmy w szpitalu bo Sonia miala toksyczny rumien niemowlecy po urodzeniu i musialysmy cale cialko dwa razy dziennie kremowac przez kilka dni. Teraz uzywam go miejscowo na posladki jak gdzies sie obetrze i przechodzi odrazu. Ale tak profilaktycznie codziennie to nie mozna.

reklama
Bziumelka, Genna, Zośka też wiecznie z wąsami od mleka ;) jak zasnie to ruszyć nie można bo się obudzi a jak się budzi to chcę jeść ;) Jak się denerwuje to potrafi wszystko wypluwac i pielucha spod buzi mokra jak szmata jest a i zdaży się że i stanik i moja bluzka jak źle zabezpiecze ;)
Jedno do czego się przyzwyczaila to jak kremuje buzie to zasypia zaraz bo wie że idziemy na dwór tylko buzie po smoczka otwiera i można spokojnie ubierać ;) a na początku to była taka panika jakbym ja kwasem smarowala ;)

To widze ze wszystkie dzieciaczki maja tak samo:)

Ale mialam dzisiaj cudowna noc. Jak zasnela o 21.30 to dopiero o 3.30 pobudka no i teraz. A z racji tego ze weekend to maz zmieni pieluchy w nocy wiec ja tylko wyciagalam cyca i nawet wstac nie musialam. A
A teraz widze ze mala juz odlatuje z usmiechem na ustach to mamusia tez idzie dalej spac:)

Bziumelka, to ja dzisiaj zaś odwrotnie... młoda budziła się częściej niż zwykle. Tak mi się spać chciało że męża obudziłam z impetem bo kurczę ją chodzę a ten chrapie i to tak że ryczacy jak traktor inhalator potrafi zagłuszyć.... Położyłam małą o 2 i mówię "teraz ty wstajesz jak zacznie marudzić" no ale wtedy mała spała 3,5h bo to tatuś miał wstawać ;) corunia tatunia ehhh
Potem karmienie, godzina snu i teraz buszuje ... bo po co nie ;) zasnie dopiero koło 9~10.
W ciągu dnia też nie pośpie bo jedziemy do teściów na obiad ... już się cieszę ...

Hej dziewczynki. Przepraszam ze dopiero dzis sie odzywam. Dziekujemy z Zosia za gratulacje. W srode wzielo nas z zaskoczenia. Caly dzien bylam aktywna. To u rodzicow. Potem zakupy z mezem. Spacer. I o 17 zlapal pierwszy skurcz taki inny niz dotychczas. Potem drugi i mezulek zaczal li zyc czas. Byly co 10 min. Przed 20 zaczely sie cco 4 min ale dalej nie wierzzylam ze to juz hihi i poszlam sie wykapac nawet glowe umylam i wlosy wyprostowalam :-D.no ale skurcze robily sie k
Juz co 3 min wiec na spokojnie pojechalismy do szpitala. W szoku jestem jak ja zazwyczaj panikara mialam taki spokoj w sobie ze szok. Wszystko z usmiechem sie odbywalo. Po 1
22 bylam juz na sali porodowej z rozwarciem 5 cm. Moglam duzo chodzic. Korzystalam z prysznica,worka sako i pilki. Skorzystalam tez z lewatywy bo polozna mowila ze przyspiesza akcje i faktycznie nim sie obejrzalam bylo juz 8 cm rozwarcia :). Skurcccze robily sie czeste ale trwaly krotko i polozna chciala dac oxy ale poprosilam ze w ostatecznosci by mi to podali i obeszlo sie bez :). Smiac mi sie chce bo polozna mowila ze rozwieranie jest straszne az do 10 cm a mnie bolalo ale nie jakos nie wiadomo jak i mowila ze juz bole parte to pikus. Zas wlasnie mnie bolalo wyparcie glowki. Kurcze tak krzyczalam ze sama bylam w szoku do czego jestem zdol a hihi. No i najpiekniejszy moment jak o 1:50 na moim brzuszku wyladowala śliczna kudlata dziewczynka. 3500g wagi,54 cm i 10 pkt. Mnie nie nacieli na szczescie jedynie peklam na 1 szew.Mezus obcial pepowine. Zosienka to caly tatus i do tego te dlugie wloski achhh zakochani jestesmy po uszy. Cycujemy sie,choc wczoraj myslalam ze umre jak mala sie przyssawala tak sutki bolaly dzis jsest o niebo lepiejs ale smaruje je Maltanem.polog to tez pikus pierwsze 2 dni to krew leciala az po nogach ale od wczoraj to juz jak skapa miesiaczka. Krocze nie bolai. Troche pupa od parcia

WP_20150301_07_37_00_Pro.jpg

Załączniki

• WP_20150301_07_37_00_Pro.jpg
    WP_20150301_07_37_00_Pro.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 81
Montana, jeszcze raz gratulacje! I szacun za lekki porodu i niebolace krocze ;)
Zosia jest śliczna :) a jakie ma cudne usteczka :)
Mnie o dziwo nie bolały parte ani to jak mała wychodziła tylko poczułam jak mnie naciela położna brrr ;)

reklama
Montana juz z Ciebie nie leci? Jak super ;) bo ze mnie jeszcze trochę:/ a Zosieńka rzeczywiście Kudłata :) a co dompodobienstwa to spokojnie zaraz
Bedzie czysta mama :) jeszcze raz gratuluje

Kasik w pepco tez sa super kosze ja mam Wlasnie żółte z pepco a te co smerfeta wrzucila z biedry to widziałam sa super ale strasznie duze
A to moje z pepco
ImageUploadedByForum BabyBoom1425202531.747042.jpg
Mam tez taki z bebe jou
ImageUploadedByForum BabyBoom1425202789.050890.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1425202906.736939.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1425203049.285955.jpg
A to reszta zdjeć pokoiku franka
Oczywiście nie zdążyłam zamówić literek jeszcze :/

Bziumelka ja tez mam podkład pod cyckami hahaha widzę ze to standard :p dzisiaj spałam w staniku z wkładkami bo cała mokra byłam ostatnio od mleka, tak tryska ze mnie :/ mogłabym trafić do kubka z metra :p

Moje dziecię to nawet uszy ma od mleka haha , zdolne te nasze dzieci
Moje dziecię jadło o 23 potem o 3 i o 6 a potem 9 troszke podziamdzialo i teraz o 11 troszke :) musze go umyć bo wstyd z takim sie pokazać hahaha :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1425202531.747042.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1425202531.747042.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 64
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1425202789.050890.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1425202789.050890.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 57
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1425202906.736939.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1425202906.736939.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 62
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1425203049.285955.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1425203049.285955.jpg