reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Lisska duża walizka? To jest ta mała co mozna wsiąść do samolotu jako podrozną!! Kobitki w szpitalu miały takie średniawe i w szoku byłam :)

Kasik spokojnie dasz radę dojechać do szpitala, pamiętasz jak Pole jechała z Gdańska do Warszawy rodzić?

Smerfeta to twoje (nie) widzenie to juz nie przelewki kochana !!! Uważaj na siebie i nie bój sie prosić o pomoc , tata na pewneo szczęśliwy se moze córeczce pomoc :)

Kotuska bidulko juz niedługo, w szpitalu jak cos bezpieczniej :) mimo iz nudno i wiadomo co swoje łóżeczko to swoje :) pewnie bedą chcieli szybciej wyciągnąć malenstwo w twoim przypadku , tak przynajmniej było u mnie na patologii jak zaobserwowałam .

Co do pieluch , my zuzylismy. Juz 3 paczki 1 belli z tym wycięciem na pępuszek i trochę 1 pampersow białych i te drugie mimo iz na opakowaniu waga taka sama na obydwóch to pampersy białe wypadają większe i Franio często osikany i cocheila rzeczy do zmiany , wiec poszły w odstawke i kupiłam dzisiaj kolejną paczkę happy belli 1, niestety rozmiar 2 happy jeszcze za duze , a mamy juz 3 mega paki bo dostalismy . Chusteczek to chyba 7 paczek juz zużyłam , najwiecej na początku idzie , przy smółce, i jak mocno przyklejona kupa jest :p a używam w tej chwili Kindii, mam tez chusteczki Jelpa bo sa bardzo mokre i nazywam je do zadań specjalnych czyli na przyschnietą kupę :p ale one tylko w małych opakowaniach dostępne . Musze uprobowac chusteczek pampersa (białe ) moze sa tez tak mokre.
Mamy kosz na zużyte pieluchy TOmmy tippee i jest boski :) nie śmierdzi kupą w domq a brudy w jednym Miejscu :) kupiłam za 59 zł a normalnie 99zl z wkładem wiec promocja super :)

reklama
Genna, a próbowałaś chusteczki z biedronki Dada naturals? Kupiłam je bo były z pudełkiem na którym mi zależało i są naprawdę fajne ;)
Te z netto też są fajne ... różowe są bardziej mokre niż zielone.

Lilka ja wiem, ze umowie sie na konkretny dzien na cc ale zawsze moge zaczac rodzic przed tym terminem.

Genna pamietam Pole ale ona hardkorowych wyzwan sie nie boi, nie to co ja cykor ;)

Magda nie próbowałam jeszcze , mam próbkę białych pampersa i wydaje sie przez opakowanie ze uprr mokre sa, sadu tez sprobuje, w tygodniu na spacerek przejdziemy sie do biedronki , ze różowe z biedronki bardziej mokre? Bo sie pogubiłam

Aaaaa Franio wczoraj ważył 3360 i pieluchy od 3kg za duze jeszcze tak samo wlasnie białe pampersy 1 (2-5kg )
Wlasnie najadlem sie jak bąk e spac nie zamierzam . Matka miała wychodne na paznokcie i młody tatusiowi nie spał :p haha matka przyszła dała cyca i poszliśmy grzecznie spac a tatuś poszedł biegać :) taki synuś mamusi ale to było po 15 i spaliśmy do 18 :) i to było tyle ze spania od 7 rano hahaha , teraz tez oczy jak 5zl i nie zamierza spa skubany :)

Kasik jeszcze mały na swiat nie przyszedł a tyle czasu juz mu poświęcasz :) 3h na łóżeczko :) mi skręcenia zajęło 3h :p
A co do ochraniacze to ja tez mam za wysoki i wypuściłam poprostu miedzy materac a Szczebelki zeby nie wystawał , uszyłam uniwersalny poprostu, spróbuj :)

Genna Franio ladnie juz przybral na wadze. Najwiecej czasu zajelo mi prasowanie przescieradla z falbanka i baldachimu. Kazda czynnosc w ciazy trwa u mnie dwa razy dluzej, np przykrecenie baldachimu chyba z pol godziny bo schylic sie trzeba bylo i odpoczac w trakcie ;) U mnie miedzy szczebelkami a materacem nie ma szans cos wcisnac, ledwo przescieradlo z falbanka przecisnelam. Mam 4 ochraniacze: do polowy uniwersalny na teraz, calosciowy uniwersalny na teraz, z kompletu poscieli ABC na teraz i ten wiekszy z zajaczkami na pozniej. Tak wiec poczekam z zajaczkami jak obnize lozeczko o 1 stopien.

Kasik, łozeczko przepiękne.Ja jutro bede ubierac, co prawda ja to bede miec bardziej kolorowo ale i tak sie pochwale ;-)

Genna, to Franio jakie pieluszki nosił ? 0 ? Jak sie okaze ze bedą mnie rozwiązywac wczesniej to moze ja tez kupie te mniejsze? A zielone new borny 1 są mniejsze od białych 1 ?

Kotuska u mnie jeszcze dojda trzykolorowe (blekit, jasny braz, ecru) literki z imieniem na sciane i pewnie kilka kolorowych "prezentow" wiec nie bedzie smutno. Zreszta w rzeczywistosci jest przytulnie, milo, cieplo, na zdjeciach jakos tak "surowo" wychodzi.

Magda a te chusteczki Dada naturals to te z zielonymi literami czy beżowymi kupiłaś? Dziś oglądałam te z pudełkiem trzypaki ale w związku z tym, że właśnie musiałabym ich tak dużo zakupić, nie zdecydowałam się bo nie wiem jak mi podpasują. Kupiłam jedną paczkę. Chusteczki Dada wcale nie mają tak super składu :zawstydzona/y:.... chyba coś zmienili.. Najprostszy skład póki co zauważyłam w babydream...

Genna mój tata mówi że pomaga wnusi ;-) Franiu w końcu przybrał słuszną wagę, gratulacje :-D

Kasik pięęękne łóżeczko :tak: Widzę, że Prezes też załapał się na fotkę:happy2:

Dziś byliśmy z M u endokrynologa. My to po prostu jak stare dziadki jesteśmy bo oczywiście okazało się, że M czeka grubsza sprawa. Póki co trzeba wyciszyć tarczycę bo jest bardzo źle, a następnie trzeba pomyśleć o usunięciu tarczycy - bądź radioaktywnym jodem (chyba nie pochrzaniłam), bądź operacyjnie. Leczenie thyrozolem (tak jak teraz) też nie jest dobre na dłuższą metę bo jest to lek toksyczny.
A z dobrych wieści - w końcu kupiliśmy fotelik do samochodu i pudła na szparagały dziecięce - taki mały kroczek w przygotowaniach :-D

Genna, z biedronki dada naturals mam, a w netto są różowe i zielone (różowe bardziej mokre mi się wydawały) ;)

Smerfeta, one w zestawie z tym pudełkiem były właśnie i też tak zaryzykowalam biorąc tyle paczek na raz ale zależało mi na pudełku ;) bo bardzo przydatne jest :) (sprawdziłam i zielone opakowanie jest i litery też).

reklama
Smerfeta to nieciekawie z tarczyca M ale wazne, ze jest pod kontrola, lekarze juz tak go poprowadza, ze bedzie dobrze :) Prezes ciagle chodzi po pokoju Juniora, wszystko wacha i jakis taki smutny wychodzi ;) Ja kupilam te chusteczki z netto ale niebieskie, zobaczymy jak sie sprawdza. Za duzo ich jest. Przejrzalam znowu strone sroki z komentarzami pod spodem i calkiem glupia jestem ;) Kazdy producent ma kilka wersji chusteczek i latwo sie pomylic. Gratuluje kolejnych zakupow :)

Do góry