reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Anulla ja wszystko wypralam nawet wózek, nosidełko, kocyki, rożek podklady z ceratkami, wsio, wsio. Wypralabym jeszcze poszycie mataraca ale byl w folii i druga sprawa że strasznie ciulowo się ściąga.
Tylko Wyparzac będę później. Też jest tego trochę :) ale to juz chce w nowej kuchni sobie zrobić :p

Fajne szlafroki są w esotiq-u

reklama
Przeoczylam. Przepraszam. Wrzuci mi któraś jeszcze raz te ustawę rodzic po ludzku. Prawa i obowiązki szpitala. Ostatnio było dodane teraz nie mogę znaleźć

Montana rozporządzenie min zdrowia określa jasno jakie świadczenia nam sie należą.
http://isap.sejm.gov.pl/Download?id=WDU20101871259&type=2

ja to mam wydrukowane od początku ciazy i nie dyskutuje z lekarzem w luxmedzie, tylko wyjmuje i pytam, czy mi nie przepisze badan, jesli tak, to straszę dyrekcją. Wiec przypisują, choć niechętnie.

Magda no te staniki kosztują w sklepie od 80 zł. W necie troche taniej, ale trzeba przesyłkę zapłacić. Nie opłaca sie.

Kupilam ten:
https://sklep.alles.pl/produkt,mama-inez-u,814.html
ale za 93 złote.

No ale ja zawsze kupuje drogie staniki, musza byc super dobrane, wytrzymałe jakościowo i usztywniane. Jestem przyzwyczajona raczej do cen ok. 150-200 zł.

Może w ten sposób się uda, żeby link działał :-)

Montana gdy piszę z tel nie wyświetla mi się suwaczek. Pytałaś wcześniej czy teraz lepiej mi się oddycha - mogę odpowiedzieć, że bez zmian, ale ogólnie nie mam trudności z oddychaniem, chyba że jestem zabiegana to faktycznie posapie sobie.
Teraz będę często sapać bo biegam wokół męża, który jest po zabiegu. Nawet psa na chwilę oddałam rodzicom bo nie wiem jak ze wszystkim dałabym radę.

Kasik aaleeee wielki Junior!!!! :-D fajnie, że Twój lekarz będzie przy Tobie, super sprawa :tak: Termin porodu znowu przesunięty? Mi ostatnio z usg wyszedł 24 marzec, ale wiadomo i tak się liczy z ostatniej miesiączki

Co do prania to planuje wyprać rożek, kocyki i wyściółkę z wózka. Jutro zabieram się za pranie. Dziś przyszedł szlafrok i koszula do karmienia. Szlafrok bardzo fajny, koszula słabsza.
Co do staników to też kupuje te droższe ale teraz nie mając pewności co do wielkości cyca nie chciałam się rzucać na fajne staniczki.

Ja mam 4 takie duże pieluchy tetrowe 120x120 i złożone na prostokąt swietnie wypelniaja wanienkę. Wogole ta z ikei jest super, ma w środku antypoślizgowe gumy i nie ślizga sie nic ani od środka ani od zewnątrz - dobre rozwiazanie dla osób która bedą stawiać wanienkę na komodzie czy stole.

Ed.
Ile tych majtek poporodowych potrzeba ? Te seni ktore polecała Magda sprzedają po 2 szt na Allegro .

Te koszule miał ktos : ) Nie wyglądają tak źle.
KOSZULA NOCNA CIĄŻOWA I KARMIENIA KRÓTKI RĘKAW S/M (5028091371) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki przepraszam
Ale nie ogarne waszych 152 postów !!!!!! Aaaale naskrobalyscie ,
Ale
Zdążyłam przeczytać ze Helenka juz na świecie :) witamy malenstwo :) i życzymy szybkiegio powrotu do zdrowia po SN .
Dziewczyny cieszcie sie tym ze jeszxze @nie ma :p potem jest to potop szwedzki :p tragedia , dzisiaj trochę poszalałam moi dziadkowie przyjechali zobaczyć prawnuka i posiedzialam 1h a teraz cierpię :/ wstawiłam 2 pralki , Wykąpalam sie (czyli stałam) a teraz padam , nie dam rady doczytać was :(
W to wietrzenie w szpitalu rzeczywiście krępujące na sali wieloosobowej :/ ja miałam ten komfort ze miałam 1 , wiec jak jest mozliwosc u was dopłacenia do sali dla siebie to płaćcie :)
No i przed obchodem (audiencją poranną) gacie w dół :)
Moze nie Lubicie koszul ale uwierzcie mi one wtedy sa boskie :)
Najlepiej isc na porodówke , położnictwo gdzie sie chce rodzi i wypytać o wszystko , czy dają podkłady na łóżko i wkładki (mega wielkie)
Ja uwielbiałam te wielkie szpitalne "ligniny" bo te kupne podpucha mam wrażenie ze sa sztuczne a w aptekach nie ma tych szpitalnych
W domq tez w koszulaxh chodzę i sie wietrze , leże właściwie . A koszule mam Biedronkowe i szlafrok tez taki granatowy cienki bo na porodówce i poloznictwie jest gorąco !!! Co jakis czas rzucą do rożnych biedronek wyprzedazowe ciążowe rzeczy wiec polujcie, ja płaciłam 10zl za koszule i miałam ja do porodu i sie wyprala :) w szpitalu właściwe codziennie zminialam koszule
Na dupie jeden wielki siniak , leje sie jak Niagara , niech to sie skończy !!!!!
Ale widok Pana Myszki bezcenny :)
Moj M ma ksywkę "tato kupa" hahaha a ja ta od cyca :p
Muszką grzeczny az szok :)
Ja po porodzie miałam wstręt do telefonu dzwoniącego i piszącego, wyleczylam głos , wibracje na wszystkich prócz mojego M :)
A moj M co chwila świeże tulipany mi przynosi do domu -garściami :) powiedział ze tak teraz bedzie :) zobaczymy jak długo :) ze za to ze tak sie wycierpialam i dzieki mnie Pan Myszka sie pojawił na. Świecie , :) az sie poryczalam, bo usłyszeć takie słowa od mężczyzny to wiecie ...... , a jak młody wyskoczył to moj M Ryczałam jak nie wiem co!!!!!! Widok bezcenny jak twardziele płaczą :)
Dzisiaj skończyliśmy tydzien :)
Zdjęcie specjalnie dla cioć :)
Kobitki trzeba pocierpiec niestety dla naszych malych cudów :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1423778961.624180.jpg

Buziaczki ciezaroweczki rosnijcie :)
Aaaaa dIejsza waga pokazała 10kg mniej :) wazę mniej niz w szycie wymiotów :) jest bosko :) a cera jak mi sie piekna zrobiła ;)

Edit: Kasik ale klopsika nosisz ;)
No i na imię bedzie mial Banderas po tatusiu ;) gratulacje ;)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1423778961.624180.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1423778961.624180.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 75
Ostatnia edycja:
Genna wlasnie sie zastanawialam czy Wy juz w domu bo nic nie piszesz. Franio cudny, tylko siedziec i patrzec :) Az sie wzruszylam jak napisalas o M, ktory plakal przy porodzie i te mile slowa, kazda z nas na takie czeka. Niestety moj M nie jest taki wylewny :( U mnie niestety nie ma mozliwosci doplaty do jedynki. Od poniedzialku zaczynam szkole rodzenia, mam nadzieje, ze dowiem sie co i jak bo to wszystko to dla mnie matrix ;)

Liskka ja kupowałam majtki jednorazowe bo babki w sklepie wszystkie mówiły że lepiej wziasc i wyrzucic a nie się męczyć z przepieraniem. Pakowane po 5 szt od babyono u tego gościa co kilka godzin temu wstawilam linka. Tez ma tanio.
A koszule do karmienia koleżanka kupila po okolo 24zlote sa na allegro tylko teraz nie mam jak wkleić. One sa takie jakby z sercem na piersi w 3 kolorach ( szary, granat i czerwona) i mowi ze fajne są

reklama
Do góry