reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kiki, przede wszystkim gratulacje serduszka i zapraszamy kiedy już będziesz gotowa. :-)
Genna, ojej jaki malusi Twój Franiu ;-). Obyście szybko wyszli już do domu, to dojdzie do siebie po porodzie i waga ruszy z kopyta :)

Kasik, kobieto, gdzie Ty przytyłaś?? Brzuszek masz super, w sukience wyglądasz pięknie. W leginsach brzuszek jest większy, no ale bez przesady ;-). Super zgrabniutki brzuszek:)

Lisska, jaki masz ładny brzuszek:) Ja narzekałam, że mam mały, natomiast teraz rośnie w takim tempie, że modlę się o odwilż i wiosnę, bo już w kurtkę nie mogę się zmieścić. A mam inną, ale cieńszą. :-(

Kotuska, smerfeta, montana,
ładne już spore brzuszki :)
Anulla86, no już ładnie Ci się uformował brzuszek :)

ledwo was nadrobiłam po weekendzie. Już nie pamiętam co która pisała na początku:)

medalikara, trzymam kciuki i powodzenia:)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny od którego tc chodziłyście na szkołę rodzenia? Ja dziś mam zadzwonić do położnej która prowadzi przy szpitalu, a tam jest co najmniej od 30tc i to codziennie zajęcia przez 2 tyg. Nie wiem czy dam radę jeździć autem, bo jednak mam kawałek, a mała nie daje mi prowadzić samochodu bo strasznie kopie.

Ja dzisiaj się zmierzyłam i w pępku mam 92cm :szok:. Brzuch ładnie zaczął rosnąć. Wkleję swoje zdjęcie, ale oczywiście na zdjęciu brzusz wygląda na dużo mniejszy niż w rzeczywistości:)

Aha i co macie dla maluszków do kąpieli? Jakiś płyn? Bo nie bardzo wiem co kupić. Oliwki narazie nie będę stosować, chybaże będzie taka potrzeba.

Załączniki

• 26tc.jpg
    26tc.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
aisa właśnie znajomi mówią mi że dosyć duży jest (na wysokości pępka jest 92 i nie chce wyjść mniej:-D) a w sobote na wizycie wyszło że mała waży 620g- także najważniejsze żeby dzidziuś miał dobrze a my te brzuszki zrzucimy chwila moment tak jak madzia . A mój maluszek dziś zrobił sobie dzień spiocha, tylko raz sobie kopnął a tak cisza, może to taki dzień dziś, chociaż wczoraj lepiej nie było !!!
montana a twój brzuszek taki zgrabniutki, ogólnie to chyba tylko w brzuszek poszło wszystko bo bardzo szczupła jesteś :tak:

Medalikaria &&&&&&& za szybki porod!

Jakos ostatnio szybko idzie..... :szok:

Piekne brzuszki i piekne pościele, co jedna to ładniejsza. Trudne wybory.

Montana , śliczny jest i nie do wiary jesteś juz na ostatniej prostej :-) 38t...

Anulla28, ja mierzyłam i na wysokości pępka 95 . No i ja kupiłam kurtkę na zimę bo nie mogłam sie dopiąć w tej co miałam ale nie żałuje bo jest boska i ładnie dopasowana, podkreśla brzuszek .

Ja do kąpieli będę używać kosmetyki z weleda baby . Juz pisałam kiedyś mam olejek dla siebie na rozstępy i jest genialny . A seria dla dzieci tez jest świetna .

Liska, Twój brzuszek narazie to taka piłeczka, u mnie trochę się rozeszło :-D Ale cm mamy podobnie:) A w kurtki ja wchodziłam normalnie i to ja mam wszystkie dopasowane. I jeszcze dużo luzu miałam. A teraz to z dnia na dzień coraz ciaśniej :-D
Pytałaś o rozstępy - ja jeszcze nie mam, ale brzuch tak zaczął mnie od wczoraj swędzieć, że chyba oszaleję. W domu jest w miarę, ale wyjść na dwór to masakra, pod ubraniami i kurtką to ciężko się podrapać.

Aisa, jeszcze zapomniałam napisać, że Twój brzuszek też ładnie już wyglada, już sporo urósł, ale ładnie wyglada ;-) No i jest co nosić, a do maja to szybko zleci i na szczęście to nie będzie jeszcze upałów - mam taką nadzieję :tak:

Ostatnia edycja:
Anulla28 wyskoczył ci brzuch do przodu, już ładnie wystaje :-)

No jak pisałam wczoraj mam już 100 cm w obwodzie a tu jeszcze tyle miesięcy :-D

Z płynów do kąpieli raczej zdecyduję się na Ziajkę natłuszczającą dla niemowląt

Ale śliczne brzuszki! :D

Ja do kąpieli używam płyn ziajka ten do wody, a do smarowania zwykłą parafine. Nie smaruję jednak małej teraz bo po smarowaniu wyskoczyły jej potowki więc przestałam. Tylko nóżki, rączki i brzuszek jej smaruję unikając miejsc takich jak pachwinki, paszki i szyjka bo tam potowki były. Potowki pokonane za pomocą domowego sposobu ;) mąka ziemniaczana jest super :)
W czwartek lub poniedziałek przyjedzie pani fotograf zrobić niuni sesję ;) już nie mogę się doczekać :)

reklama
Do góry