reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Montana- witaj w grupie. Tez mnie choroba rozkłada i dlatego zwracam sie do was ciezaroweczek
jestem po wizycie i jest pęcherz z ciakiem zoltym czy jak to sie nazywa. W piatek będę miała wizyte i bwdziemy szukac serduszka. Boje sie bo juz raz przeszłam puste jajo plodowe. Ale przejdę do sedna. Wiem ze to dopiero początek i nie wiadomo jak będzie ale jak juz pisałam czuje ze rozkłada mnie choroba. Boli gardło. Ja zazwyczaj choruje na anginę. Ktora chyba się u mnie juz zaczyna. I jak to jest z braniem antybiotyku na poczatku ciąży? Boje sie ze kropkowk zaszkodzi ale chba nie będę miec wyjścia...
czy któraś x was tez tak miała?
proszę o opinie bo się martwie:(

reklama
Kikifish kochana szczerze ja bym sie bala na poczatku antybiotyku, choc wiem ze nieraz jest nieunikniony i teraz są takie bezpieczne, ale mimo wszystko popróbuj domowymi sposobami. Kup sobie na gardlo *spam* tabletki do ssania, i syropek tez z tej serii na przeziebienie, albo zamiast syroku tabletki Prenatal gripcare. Ja przez calą ciąże jak mnie coś bralo to włąśnie tym sie kurowalam. No i oczywiscie domowe sposoby- czosnek, cebula, cytryna, miód.
Trzymam kciuki za piątkową wizytę, a który to Twoj dzien po transferze? Bedzie dobrze ;-)

Ewelina niezla akcja, dobrze, ze final szczesliwy :)

Kiki dokladnie potwierdze co napisala montana - tylko *spam* lub domowe sposoby. Ja zmagam sie z kaszlem juz drugi miesiac, doktorek mowil, ze przez to, ze nie moge wziac porzadnych lekow moze mnie meczyc nawet 3 miesiace. W sumie bylo juz lepiej ale od tygodnia jakby wracalo.

Montana, też źle się czułam przed porodem i właśnie nie mogłam brać prenalenu... ciekawe dlaczego nie można go brać przed porodem...?

Kikifish, witaj ;)
Tak jak dziewczyny napisały na przeziębienie *spam* lub prenatal. Ostatnio widziałam jeszcze jeden specyfik ale nie pamiętam nazwy...
Kciuki za wizytę i mocne serduszko ;)

Ewelina no faktycznie podali kobiecie oxytocynę i zdziwieni, że rodzi ;-) dobrze, że wszystko tak się skończyło i że Filipek piękny i zdrowy :tak:

Kiki witaj! :-) trzymam kciuki za mocne i zdrowe serduczko &&&&&&&&&&&& Co do leczenia infekcji to z domowych sposobów pomógł mi czosnek, no ale nie była to angina. Najlepiej udaj się do internisty i powiedz w jakiej jesteś sytuacji. Myślę, że im szybciej pójdziesz do lekarza tym lepiej

Agaawa to już widzę końcówka ciężka :zawstydzona/y: pochwal się kompletem z minky, też jestem ciekawa bo jestem w trakcie wybierania :)
Kotuska wypasiony komplecik, będziesz miała wszystko w tym samym stylu, bardzo fajnie :tak: Kupujesz jeszcze jakiś ochraniacz na szczebelki łóżeczka? Ja chyba jeszcze kupię taki zwykły biały z ikei

Montana w Trójmieście niedozwolone jest takie podpłacanie położnej, położna nie może sobie wybrać dyżury w sytuacji, gdy ktoś sobie ją "zamówi". Ponoć bardzo tego pilnują :confused:

Genna trzymam kciuki, niech w końcu zajmą się Tobą właściwie a nie tak pomiatają między sobą! najmniej winna jesteś tym dziwnym decyzjom a najbardziej obrywasz i biedna się stresujesz

Bziumelka ale Ci szybciutko waga zeszła! wow! :-D

Ostatnia edycja:
Smerfeta, dodatkowo w tej firmie zamawiam ochraniacz na całe łozeczko do kompletu- bo tu w komplecie jest ten krótki.

Ewelina, ale akcja !! Dobrze że się mały na wózku nie urodził !

Genna, jak tam na froncie ?

Oj Genna coś sie nie odzywa!

Kikifish gratuluje! Duzo pij, odpoczywaj, specyfiki Ci juz dziewczyny wypisały, zostają jeszcze domowe pyszności na prżeziebienia - ble czosnki i inne....:baffled:

Kotuska sliczny komplet.

Ja wybrałam taki komplet, falbanką dokupie białą, a minky bedzie w kolorze jasniejszym, niebieskim, a nie jak na zdjęciu w granice, bo byłoby za ciemno w łóżeczku.
Komplet Pościeli MINKY 100x135 + 40x60 DUŻO WZORÓW (5053899487) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ochraniacz Obijacz 30x150 MINKY KAROLCIA WZORY (5028397760) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

a kolor taki:

Kiki, witaj wśród ciężarówek i mocno trzymam kciuki za najpiękniejszy odgłos na świecie na który tyle czekałyśmy - na serduszko maleństwa ;-). Co do leków i specyfików, to dziewczyny już napisały, bo choroba na początku ciąży to chyba norma, a co niektóre przechodzą przez to częściej. No ale anginy ja nie miałam, więc najlepiej będzie jak szybko pójdziesz do lekarza. Zdrówka życzę:)

Ewelina, no to rzeczywiście nieźle, mało brakowało, a mąż by odebrał poród w szpitalu :-p. Najważniejsze, że wszystko jest dobrze i sprawnie poszło:)

Genna, może coś zadziałało i skupia się na porodzie, albo małym Franku przy sobie ;-)

Ja już po wizycie. Mała już nie taka malutka, waży 827g, oczywiście nie lubi zdjęć, bo znowu leżała na brzuszku z głową schowaną w łożysko na dole. A kopała jak nie wiem. Nie lubi usg i dała to odczuć, aż się lekarz zdziwił, bo zawsze spała :) No i najważniejsze, że łożysko się podniosło :-):-):-). Jest nisko osadzone, tak jak dziecko, ale nie zagraża to porodowi naturalnemu i nie zakrywa ujścia szyjki. Także przodujące już nie jest. Szyjka ma 37mm i narazie nie muszę się niczym martwić. Rozmawiałam z lekarzem o porodzie i oczywiście wszystko mówił za naturalnym, ale jeśli chciałabym spróbować naturalnie, to ok, a w czasie porodu jak zdecyduję, to mogę mieć cc i nikt nie będzie robił oporów. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, no ale zobaczymy jak to będzie. Jeśli w maju on nie pójdzie na urlop i zagwarantuje mi, że będzie przy porodzie albo chociaż w szpitalu to może spróbuję naturalnie. Sama nie wiem i dobrze, że jest czas na zastanowienie:)

reklama
Dzięki dziewczyny za dobre rady, moze pojde jutro do lekarza rodzinnego, bo w piatek zas jade na katowice a w weekend zostac bez wizyty to do poniedzialku moze byc jeszcze gorzej ze mna...

montana- dzis mam 30 dpt i modle sie do Boga aby bylo juz wszystko dobrze bo 2 raz pustego jaja plodowego nie przezyje...

a do ktorego tc moze sie pojawic najpozniej serduszko???? ostatnio w 7 tc zadecydowalismy o odstawieniu lekow i po 4 dniach zaczełam sie oczyszczac ktore i tak skonczylo sie łyzeczkowaniem po 4 tyg krwawienia.

Do góry