reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Montana- witaj w grupie. Tez mnie choroba rozkłada i dlatego zwracam sie do was ciezaroweczek
jestem po wizycie i jest pęcherz z ciakiem zoltym czy jak to sie nazywa. W piatek będę miała wizyte i bwdziemy szukac serduszka. Boje sie bo juz raz przeszłam puste jajo plodowe. Ale przejdę do sedna. Wiem ze to dopiero początek i nie wiadomo jak będzie ale jak juz pisałam czuje ze rozkłada mnie choroba. Boli gardło. Ja zazwyczaj choruje na anginę. Ktora chyba się u mnie juz zaczyna. I jak to jest z braniem antybiotyku na poczatku ciąży? Boje sie ze kropkowk zaszkodzi ale chba nie będę miec wyjścia...
czy któraś x was tez tak miała?
proszę o opinie bo się martwie:(

reklama
Kikifish kochana szczerze ja bym sie bala na poczatku antybiotyku, choc wiem ze nieraz jest nieunikniony i teraz są takie bezpieczne, ale mimo wszystko popróbuj domowymi sposobami. Kup sobie na gardlo *spam* tabletki do ssania, i syropek tez z tej serii na przeziebienie, albo zamiast syroku tabletki Prenatal gripcare. Ja przez calą ciąże jak mnie coś bralo to włąśnie tym sie kurowalam. No i oczywiscie domowe sposoby- czosnek, cebula, cytryna, miód.
Trzymam kciuki za piątkową wizytę, a który to Twoj dzien po transferze? Bedzie dobrze ;-)

Ewelina niezla akcja, dobrze, ze final szczesliwy :)

Kiki dokladnie potwierdze co napisala montana - tylko *spam* lub domowe sposoby. Ja zmagam sie z kaszlem juz drugi miesiac, doktorek mowil, ze przez to, ze nie moge wziac porzadnych lekow moze mnie meczyc nawet 3 miesiace. W sumie bylo juz lepiej ale od tygodnia jakby wracalo.

Montana, też źle się czułam przed porodem i właśnie nie mogłam brać prenalenu... ciekawe dlaczego nie można go brać przed porodem...?

Kikifish, witaj ;)
Tak jak dziewczyny napisały na przeziębienie *spam* lub prenatal. Ostatnio widziałam jeszcze jeden specyfik ale nie pamiętam nazwy...
Kciuki za wizytę i mocne serduszko ;)

Ewelina no faktycznie podali kobiecie oxytocynę i zdziwieni, że rodzi ;-) dobrze, że wszystko tak się skończyło i że Filipek piękny i zdrowy :tak:

Kiki witaj! :-) trzymam kciuki za mocne i zdrowe serduczko &&&&&&&&&&&& Co do leczenia infekcji to z domowych sposobów pomógł mi czosnek, no ale nie była to angina. Najlepiej udaj się do internisty i powiedz w jakiej jesteś sytuacji. Myślę, że im szybciej pójdziesz do lekarza tym lepiej

Agaawa to już widzę końcówka ciężka :zawstydzona/y: pochwal się kompletem z minky, też jestem ciekawa bo jestem w trakcie wybierania :)
Kotuska wypasiony komplecik, będziesz miała wszystko w tym samym stylu, bardzo fajnie :tak: Kupujesz jeszcze jakiś ochraniacz na szczebelki łóżeczka? Ja chyba jeszcze kupię taki zwykły biały z ikei

Montana w Trójmieście niedozwolone jest takie podpłacanie położnej, położna nie może sobie wybrać dyżury w sytuacji, gdy ktoś sobie ją "zamówi". Ponoć bardzo tego pilnują :confused:

Genna trzymam kciuki, niech w końcu zajmą się Tobą właściwie a nie tak pomiatają między sobą! najmniej winna jesteś tym dziwnym decyzjom a najbardziej obrywasz i biedna się stresujesz

Bziumelka ale Ci szybciutko waga zeszła! wow! :-D

Ostatnia edycja:
Smerfeta, dodatkowo w tej firmie zamawiam ochraniacz na całe łozeczko do kompletu- bo tu w komplecie jest ten krótki.

Ewelina, ale akcja !! Dobrze że się mały na wózku nie urodził !

Genna, jak tam na froncie ?

Oj Genna coś sie nie odzywa!

Kikifish gratuluje! Duzo pij, odpoczywaj, specyfiki Ci juz dziewczyny wypisały, zostają jeszcze domowe pyszności na prżeziebienia - ble czosnki i inne....:baffled:

Kotuska sliczny komplet.

Ja wybrałam taki komplet, falbanką dokupie białą, a minky bedzie w kolorze jasniejszym, niebieskim, a nie jak na zdjęciu w granice, bo byłoby za ciemno w łóżeczku.
Komplet Pościeli MINKY 100x135 + 40x60 DUŻO WZORÓW (5053899487) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ochraniacz Obijacz 30x150 MINKY KAROLCIA WZORY (5028397760) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

a kolor taki:

Kiki, witaj wśród ciężarówek i mocno trzymam kciuki za najpiękniejszy odgłos na świecie na który tyle czekałyśmy - na serduszko maleństwa ;-). Co do leków i specyfików, to dziewczyny już napisały, bo choroba na początku ciąży to chyba norma, a co niektóre przechodzą przez to częściej. No ale anginy ja nie miałam, więc najlepiej będzie jak szybko pójdziesz do lekarza. Zdrówka życzę:)

Ewelina, no to rzeczywiście nieźle, mało brakowało, a mąż by odebrał poród w szpitalu :-p. Najważniejsze, że wszystko jest dobrze i sprawnie poszło:)

Genna, może coś zadziałało i skupia się na porodzie, albo małym Franku przy sobie ;-)

Ja już po wizycie. Mała już nie taka malutka, waży 827g, oczywiście nie lubi zdjęć, bo znowu leżała na brzuszku z głową schowaną w łożysko na dole. A kopała jak nie wiem. Nie lubi usg i dała to odczuć, aż się lekarz zdziwił, bo zawsze spała :) No i najważniejsze, że łożysko się podniosło :-):-):-). Jest nisko osadzone, tak jak dziecko, ale nie zagraża to porodowi naturalnemu i nie zakrywa ujścia szyjki. Także przodujące już nie jest. Szyjka ma 37mm i narazie nie muszę się niczym martwić. Rozmawiałam z lekarzem o porodzie i oczywiście wszystko mówił za naturalnym, ale jeśli chciałabym spróbować naturalnie, to ok, a w czasie porodu jak zdecyduję, to mogę mieć cc i nikt nie będzie robił oporów. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, no ale zobaczymy jak to będzie. Jeśli w maju on nie pójdzie na urlop i zagwarantuje mi, że będzie przy porodzie albo chociaż w szpitalu to może spróbuję naturalnie. Sama nie wiem i dobrze, że jest czas na zastanowienie:)

reklama
Dzięki dziewczyny za dobre rady, moze pojde jutro do lekarza rodzinnego, bo w piatek zas jade na katowice a w weekend zostac bez wizyty to do poniedzialku moze byc jeszcze gorzej ze mna...

montana- dzis mam 30 dpt i modle sie do Boga aby bylo juz wszystko dobrze bo 2 raz pustego jaja plodowego nie przezyje...

a do ktorego tc moze sie pojawic najpozniej serduszko???? ostatnio w 7 tc zadecydowalismy o odstawieniu lekow i po 4 dniach zaczełam sie oczyszczac ktore i tak skonczylo sie łyzeczkowaniem po 4 tyg krwawienia.

Do góry