reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Emilia kciuki za dzisiaj :), ale Ci zazdroszczę że juz utulisz swoje maleństwo ;-)

Genna ale Franuś wybił się z wagą, duży chłopczyk. No ciekawe kiedy urodzisz, coś mi się wydaje ze lutowe mamuśki nie pokolei będą sie rozpakowywać.

Ewelina hmm u Ciebie też juz sie zbliża godzina ZERO :-), a może powoli wody płodowe odchodzą u Ciebie, tak czytałam że moga sie tak delikatnie sączyć.

Magda ale Zosieńka jest uparta, jest jej tak dobrze u Ciebie że ani sobie myśli by przyjść na świat!

A ja mialam wczoraj wizytę,tylko sie wkurzylam, te wizyty na NFZ to pomyłka jakaś, skoro ostatnio mierzyla mi szyjkę USG i byla krotka to wczoraj też powinna byla zmierzyć i sprawdzić czy nie skróciła sie dodatkowo, ale nie bylo USG :crazy:, jedynie sprawdzila na "oko" i stwierdzila ze dalej jest krótka i szczupła (tyle to ja wiem, no przecież nie mogla sie wydłużyć) ale nie bardziej niz ostatnio, zaś zrobiło sie rozwarcie na pół opuszka, czyli na 1 cm. Kazała się oszczędzac przez 2 tyg, dalej więcej leżeć. Ale mówi ze to nic nie znaczy i ze mogę równie dobrze ciążę donosić do 40 tc. Ale nie zmienia to faktu ze trochę sie zmartwilam tym rozwarciem. Dziś z rana gdzies o 5 mialam chwilowy delikatniutki ból jak @, oczywiście przerażenie mnie ogarnęlo, ale na szczęscie się nie powtórzyło. Rano jak mojemu M powiedzialam to przerazony był hehe.
Tak więc Genna widzisz w lutym to bedziemy sie chyba rozpakowywać niepokolei :-).

A jutro mamy sesyjkę z mężulkiem, trochę tak na ostatnią chwilę, ale ważne że będzie. To niespodzianka od mojego M :D.

Ostatnia edycja:
Emilia kciukaski za was dzisiaj :) moze juz tulisz dzieciątko :)

Magda parowozie :) weź sie za porządne sprzątanie a nie takie tam , sąsiadom posprzątaj jeszxze to moze zocha łaskawie wyjdzie ;)

Bziumelka jeszcze ty do
Kompletu jetes potrzebna, plan jest taki ze najpóźniej do jutra musisz urodzić a w weekend Magda i potem
Lutowki rodzą :)
Medalikara a co ty wymagasz od NFZ :p
A takie bóle jak na @ to juz bedą tylko nieregularne , jak bede regularne albo prysznic nie pomoże to zaczniesz dopiero straszyć swojego :) ja mojemu nic nie mowię haha jeknę sobie z bolu ale tym
Sie juz On nie przejmuje :)
A wczoraj moj lekarz Mnie pocieszyl " przytylas na twarzy" i wytarmosil mnie za poliki , haha czy on nie wie ze nie mówi sie kobiecie ze
Przytyła :p

Genna chyba mialo byc do mnie :-p.
Hehe a lekarz Twoj faktycznie powiedział Ci komplement :-D. Moja ciotka przedwczoraj też do mnie z tekstem, ale zgrubłaś na twarzy :dry: hehe, no słodycze robią swoje. Muszę trochę ograniczyć. Mam juz 10kg na plusie :happy:

Dziewczyny jakie laktatory kupujecie? Ja sie zastanawiam nad ręcznym Avent natural, ma dobre opinie. Ale no właśnie czy ręczny czy elektryczny.

Genna, plan super ciekawe czy da się zrealizować ;) ja chętnie nawet przed weekendem.
Nie chcę zapeszać ale coś mnie chyba zaczyna ruszać. Brzuch boli i twardnieje i do tego śluz brazowawo różowy. Oby się rozkręcało ;)

Magda kciuki, moze to juz to :-) .

A do mnie przyszlo wlasnie nosidelko, licytowalam uzywke na allegro z Babybjorn, kiedys Madzia z mamus po in vitro polecala, jest genialne. dalam za nie 18 zl, a nowe sa drogie od 200 zl. Ale sie ciesze :-D

Nosidełko super bo można nosić juz od 0+, i możliwość noszenia przodem i tyłem. A tu zdjęcie ;-):
2015-01-22 12.09.44.jpg1.jpg

Załączniki

• 2015-01-22 12.09.44.jpg
    2015-01-22 12.09.44.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 44
  • 1.jpg
    1.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 52
Ja dalej czekam bo były 2 nagle cesarki a takie maja pierwszeństwo.

Montana ja uzywalam tego nosidełka w pracy. Spoko jest. Apropo laktatora to każda kobieta ktora ma porównanie poleca elektryczny. Madela ma dobre opinie ale to zalezy tez ile pieniążków chcesz przeznaczyć bo jest duza różnica w cenie.
Znajoma miała ręcznego aventa i mowila ze bardzo długo schodziło odciągnięcie i bardzo ja palce bolały od naciskania.

reklama
Magda 'towar' psuje się przecież już po terminie gwarancji ;)
Twoje objawy to już chyba TO :) trzymam kciuki! Ale fajnie :-D

Montana na razie ręczny laktator kupię

Genna to dobrze że przytylas, w końcu! Za dobrze by Ci było jakby nic na plusie nie poszło. A twarz to pewnie tylko woda i po porodzie zaraz zejdzie

Siedzę u okulisty. Właśnie zakropila mi oczy. Ale mi ślepo :-D

Do góry