reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Oj Kasik, niemożliwa jesteś ;-):-D Ciekawe tylko jak za 3 tyg zaopiekuje się mężem po operacji :sorry2: on jak to facet będzie przecież nie do zniesienia... chyba oddam go jego mamusi ;-)

reklama
Kasik ale ty źle życzysz smerfecie, ja wiem ze bliźniaczki powinny czuć sie podobnie :p
Dzisiaj moj lekarz znowu pytał jak chce rodzic haha Franio musi sie tak ustawić z wyjściem by trafić na naszego doktorka , w poniedziałki ma dyżury , wież ju zapowoedzial ze jak cos to "pomoże " młodemu sie zmotywować do wyjścia w dany dzien :p

Ja miałam wieczorem ponowne badanie bo mam bóle i skurcze podbrzusza ktore juz sa od kilku godzin i nie zanikają choc pojawiaja sie w nieokreslonej regularności. Przez 12 godzin rozwarcie zwiekszylo sie o 1cm, ponownie wychodzi mi czop sluzowy, jak przetrwam noc to nastepne badanie jutro o 9-10tej. Tylko nie wiem jak ja ta noc przetrwam jak te bóle sa coraz gorsze.. Jeszcze na porodowke mnie nie zabieraja ale mozliwe ze jutro juz bedzie trzeba. Boje sie ze mi w nocy wody odejda bo czuje ze mam mokro jak cholera. A dzisiaj cały dzien chodziłam i biegałam po schodach, chyba cos to dało. A najbardziej pomaga badanie szyjki.

Przepraszam ze tylko o sobie ale chyba rozumiecie...

Bziumelka, my cały czas trzymamy kciuki za Ciebie. Oby długo Cię nie męczyli. Czekamy na kolejnego maluszka po tej stronie brzuszka :)

No i w kwietniu będzie sporo emocji:) zmówiłyście się czy co, że tyle Was się rozpakuje w jednym miesiącu ;-)

Ostatnia edycja:
Bziumelka trzymaj się

Luize fajnie, źe jesteś na naszym wątku :-)

Genna dobrze, że jest dobrze u ciebie i Frania :-)

Anulla mnie wiek zobowiązuje do tego usg na nfz :-D
Bo ogólnie na nfz i tak są właśnie 3 refundowane usg i to ostatnie jest ok 32 tc, a ja chodzę do gina na nfz i te wszystkie usg robię za darmo w invikcie.

Aisa, ja chodzę prywatnie i tylko ten raz mi się udało zdobyć skierowanie na nfz. Na kolejne lekarka powiedziała że nie mam wskazań, ale jakbym chciała to tylko w 32tc no i prywatnie. Pewnie ok 200zł. A Twój synek może zrobi Ci prezent na Dzień Matki :tak:

Genna ciesze sie ze wizyta udana a Franio jak ladnie przybral na wadze...:tak:

Luize, witam kolejną ciężaróweczkę:tak: a imiona super...!!

Emilia jutro wasz dzień, trzymam kciuki!!:tak:

Infinity ale masz piękną córeczkę, sliczna...:tak:

Bziumelka kciuki! oby dlugo cie nie meczyli !;-)

Olusia byłam dzisiaj w hurtowni z akcesoriami dla dzieci i była para ktora kompletowała wyprawkę dla blOzniakow , ile oni mieli tych maneli dla nich!!!! 2 łóżeczka, 2 materacy i wszyyyystkon inne tez razy 2 :p przy kasie to taka sterta rzeczy stała ze szok , chyba jakąs ciężarówke musieli wezwać . A inna kobita, domyślam Sie babcia oglądała
Wózki bliźniacze i pan jęk tlaczyl co i jak, ktory lepszy w zależności gdzie sie mieszka :) szok ile bliźniaków w drodze :)

Dziewczyny "na końcówce ", czy was tez tak klikę szyjka? PodbrUsze boli? Żadna pozycja nie jeste wygodna? Dzisiaj to nawet leżąca jest tragedia !!! Zaczynam bać sie porodu

Ostatnia edycja:
Anulla na każdej wizycie masz usg? bo jeśli tak to nie ma o czym mówić :-). Ważne żeby łożysko było kontrolowane. Ja tylko na te nfzety chodzę a 3 usg to niewiele. Pozostałe usg robię prywatnie.

reklama
Aisa, na każdej wizycie mam badanie i usg. Mój lekarz narazie nie bardzo się przejmuje łożyskiem, więc nie wiem co o tym myśleć. Zobaczymy za 2 tyg co powie i mam nadzieję, że trochę się podniosło, to jest szansa, że do porodu będzie ok. Jak bym miała mieć 3 usg to chyba bym oszalała. Najważniejsze żeby te nasze łożyska poszły w górę. U mnie jeszcze mała siedzi nisko i boję się o szyjkę, którą na szczęście lekarz bada co wizytę.

Do góry