reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
;-) to prawda! Ja serwuje je gosciom i wszyscy sa zakochani w tych ciasteczkach!

madzialenak ​a jak sobie radzisz ze zgaga? Hahaha przepraszam za takie pytanie przy ciasteczkach :-)

Sznurki - super że serduszko bije :) Niech maleństwo zdrowo rośnie i przybiera na masie :)
Dorex - ale fajnie....jakie to uczucie???? Jak się nie mogę doczekać żeby poczuć maleństwa... Ale jeszcze z miesiąc minimum pewnie.
Aisha - dawaj znać jak po wizycie u Ciebie :)

Co do wagi....ja normalnie ważyłam ok 65kg przy wzroście 175cm. Ale przez dwie stymulacje które przeszłam w tym roku - i to w dość krótkich odstępach waga mi skoczyła do 69kg :/ A teraz jest już prawie 71 :szok:
Wychodzę z założenia że przy bliźniętach szybko zrzucę to co mi się podczas ciąży nagromadzi....i parę miesięcy po ciąży będę suuuuuper laseczką :D

Jestem:-) na 100% córunia :-) Szyjka krótka, ale nie za krótka i twarda (28mm), wody płodowe duuużo, mała waży 285gram:tak: Widzieliśmy dokładnie, że siusiaka nie było między nóżkami, reszta parametrów w normie. Dostałam skierowania na róóóóżne badania (usg prenatalne, morfologia krwi, bad ogolne moczu, Aspat, AIAT, kwas moczowy, Na, K, glukoza na czczo, test obciążenia 75g glukozy, białko całkowite, kreatynina, toxo, TSH, ft4), no i muszę się zorientować jak to jest z tym USG 3d/4d. No i wydarzył się cud! Wlazłam na wagę pełna stresu ileż to już przybrałam a tam niespodzianka! 77kg! Byłam pewna, że co najmniej 2kg więcej, więc narazie 8kg na plusie. 2kg/miesiąc tym razem- jest ok:tak: Moja dr dała mi radę, że rozkurczowe oprócz nospy są też: czopki scopolan supp i można też brać luteinę 2X2 przez 2,3 dni. Skonsultowałam wszystko, co potrzebowałam, następna wizyta jakoś pod koniec stycznia. O szpitalu mamy gadać później, wie któraś z Was cokolwiek o szpitalu Orłowskim i na Karowej???? Warto?

Aisha super wiadomości, nie mogę doczekać się takich wizyt. Najważniejsze, że mała zdrowa i pięknie rośnie. Dbaj o siebie i córeczkę. Uwielbiam takie wiadomości :-)

reklama
madzialenak na pewno nie będzie pusty skoro betka ładnie rośnie, ale wiem co czujesz, też przez to przechodziłam i każdy dzień to był stres! ale wiesz potem to się ładnie wydłuża, stresu powolutku mniej, bardziej się wierzy w to, co się stało ;-) Wiadomo ze są kolejne stresy i zmartwienia, ale po porodzie na pewno się one nie kończą. Przez to po prostu musimy przejść i już. Ja trzymam za Ciebie ogromne kciuki i wiem, że już bedzie ok!

Do góry