reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witaj Madzialenak!!!!! SUuuuper - grtuluję Ci serdecznie - ale udana końcówka roku :) Dawaj znać jak po wizycie :)

Aisha - powodzenia na wizycie - dawaj znać jak się mają maluszki :)
Sznurki - jak tam u Ciebie?

Co do teściowej....to ja mam taką z kawałów (choć uważa że jest najlepszą teściową na świecie). Już mi zapowiedziała ze 2 tyg.urlopu weźmie po moim porodzie - żeby pomagać....wrrrr....już mnie wnerwia...będę musiała ją ustawić na jej miejscu żeby mi się nie wtrącała...

Dziewczyny - macie jakąś metodę na zaparcia? Oprócz picia wody, jedzenia pełnoziarnistych, warzyw i suszonych owoców??

reklama
Różyczka ja na zaparcia jem ogórki kiszone. Na mnie nie działają zwykle sposoby. A woda to u mnie idzie litrami. Potrafię 1,5l w 30min wypić.

Sznurki nie trzymaj nas w nerwach...

Kretowinka - a powinnam najpierw z lekarzem skonsultować używanie tych czopków? Może bym spróbowała....
Ogórki kiszone to ja jem - ale nie działają niestety w ten sposób...i piję minimum 2 l wody dziennie plus herbatki...

Misia moja koleżanka z pracy jak tylko dowiedziała się, że jest w ciąży zapisała się do żłobka w Gdańsku, mały skończył już 5 m-cy, za m-c koleżanka wraca do pracy i niestety oddaje małego do żłobka prywatnego, powiedziano jej, że może we wrześniu Mikołaj załapie się do państwówki. To jakaś paranoja.

No to jutro do apteki pójdę (albo męża wyślę :p ) i wypróbuję...
Już się doczekać nie mogę pierwszych ruchów dzieci...i wizyty na usg...jakoś czas się wlecze - choć z drugiej strony już 13tc! Zaraz 4ty miesiąc się zacznie...i II trymestr... Niby się czas wlecze - ale i leci szybko :p

Kęgosłup mi zaczyna doskwierać i coraz mniej wygodnie mi się śpi - co to będzie za 2-3 miesiące...? A brzuszek rośnie z dnia na dzień :)

Różyczko u mnie jedna maluszka jest:) Dam znać na pewno. Ja na zaparcia, hm kawa zbożowa z mlekiem i mięta i jakoś to idzie.

A mnie moja królewna dziś pięknie 3 razy kopnęła :)

Madzialenak pewnie, że kojarzę! Super! wielkie gratulacje! :)) Ból i ciągnięcia są normalne, mnie nawet mocno bolało, że brałam no spę i zobacz już 20 tydzień leci :-), aż ciężko uwierzyć ;-)

Różyczko - ja czopki stosowałam u córki jak była mała - więc na pewno możesz się nie bać. Zabawnie było, jak jechaliśmy do Bułgarii na wakacje - bo my bez tych czopków żyć nie mogliśmy. A jak je przewieźć w takie upały? I jak wytłumaczyć Pani Bułgarce w aptece na migi, że chcemy kupić czopki??? :-)
Ale ktos nam podpowiedział, żeby nazwę po łacinie z opakowania spisać.

reklama
Do góry