reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kretowinko - nam lekarz powiedział w skończonym 12 i też się sprawdza:-) zobaczymy co będzie za 15 tygodni :tak: Zawsze w 50% będzie miał rację :-D

Aisha - Magdusia bardzo ładne imię:tak:

reklama
Hej hej!
przyjmiecie mnie do siebie ;-) choc to dopier poczateczek..
dopiero sie dowiedzielismy -we wtorek pierwsza betka i hurra 229
a dzis druga betka 611!
bylam dzis na usg i widzialam pecherzyk ciazowy.. Cudowne uczucie!

pozdrawiam !

Sznurki witaj wsrod ciezarowek:)) Gratki po raz kolejny!

Alez zgrzeszylam, tyle slodkiego...przyszła moja dobra kolezanka i przyniosla tonę slodkosci! Od Mikolaja!

Kretowinka

dzięki! :) Ale kurde sny, haha. Dobrze, że Ciebie wybrał :))
mi się nie sni malutka, tylko ciągle ze jestem w ciazy.

Ostatnia edycja:
Sznurki - WITAJ! Czytałam, że byłaś u Adamczaka :-) Niewiele brakowało, a byśmy się dziś tam spotkały - ale postanowiliśmy zrezygnować z wizyty dziś u niego, bo ja mam dość wizyt u Ludwikowskiego, do tego za dwa tygodnie prenatalne usg w dwójce, a tam jest super sprzęt - no i zapisałam się jeszcze w dwójce na wizyty w ramach NFZ - więc chyba lepiej, by mnie tak ciagle nie badali. Ale Adamczak usg ma niezłe.
Pozdrawiam

Misia1974oj szkoda, ze sie nie spotkałysmy , ja do Adamczaka trafiłam dzieki Tobie ;-) ty mówiłaś, ze ma dobre usg
cudownie bylo zobaczyc pecherzyk ciazowy, w nowym roku mam nastepna wizyte u niego, moze bedzie slychac serduszko ..

kazdego dnia rano budze sie i chyba do mnie nie dotarło jeszcze , że moje marzenie sie spełnia :-)
musze sobie powtarzac : hej hej ostroznie, masz uwazac na siebie :happy:

dziś rano podjechalam zbadac sobie progesteron , do 15 czekam na wyniki, ale myslę, ze wszystko jest w jak najlepszym porządeczku
Ciesze się , ze tu do Was moge dołączyć.

reklama
Witajcie - rzadko tu zaglądam ostatnio - ale to dlatego że padam z nóg po powrocie z pracy....a jeszcze zakupy świąteczne, sprzątanie - nie mam siły komputera odpalić - na szczęście cały przyszły tydzień mam wolne więc odpocznę i forumowe zaległości nadrobię :)

Lilionka - jakie cudowne zdjęcia....super :)) Dobrze że wszystko jest ok :) Gratuluję :)

Aisha - ser biały i papryka?? Że gotowana marchewka to rozumiem....ale owoce??? Dziwne zalecenia....ja właśnie pochłaniam ser biały z pomidorem i co najmniej 1 paprykę dziennie....

Kretowinka - już w 14tc poznałaś płeć dzieci????? Super....grunt to iść do lekarza który ma dobre usg - no i żeby maluszki się dały podejrzeć...

Misia - super że wszystko jest ok. Najważniejsze żeby maluszek zdrowo się rozwijał :)

Sznurki - GRATULUJĘ Wam serdecznie - witaj w gronie ciężarówek :)

Co do liczenia terminu porodu u mnie liczony jest od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czyli od 01.10.

A ja w 12tc jestem +1kg cięższa....ale w sumie nie jest źle... Tak się boję bardzo przytyć...choć zdrowie maluszków jest najważniejsze.
Czytałam w jakiejś gazecie że przy ciąży bliźniaczej obwód brzuszka dochodzi do 120-130cm.... Przyłożyłam sobie cm do brzucha żeby zobaczyć jakby to wyglądało... i powiem Wam że naprawdę NIEŹLE :p

Do góry