reklama
Kurcze, kiepska ta dieta bez owoców - ja bardzo lubię a poza tym w ten sposób zjada się naturalne witaminy.
Póki co ja dostałam tylko lekko pomaranczowe światło na słodycze, więc uważam a resztę jem normalnie - oczywiście poza rzeczamy zabronionymi / niewskazanymi w ciąży.
Tak piszecie o tej wadze, że postanowiłam się jutro rano sprawdzić. Rano - bo zawsze ważę się o tej samej porze - będzie więc porownanie.
Misia - fajnie, że wszysto OK. Oby tak dalej.
Super są te badani 3d/4d - kiedy najlepiej takie robić? Pewnie w drugiej połowie ciąży?
Póki co ja dostałam tylko lekko pomaranczowe światło na słodycze, więc uważam a resztę jem normalnie - oczywiście poza rzeczamy zabronionymi / niewskazanymi w ciąży.
Tak piszecie o tej wadze, że postanowiłam się jutro rano sprawdzić. Rano - bo zawsze ważę się o tej samej porze - będzie więc porownanie.
Misia - fajnie, że wszysto OK. Oby tak dalej.
Super są te badani 3d/4d - kiedy najlepiej takie robić? Pewnie w drugiej połowie ciąży?
Coleta ja zawsze waze sie kurde po jedzeniu- tak wychodzi , wiec albo tak duzo jem, albo mam takiego pecha;P
Nie wierzę- murzynek z zurawinką mi wyszedł- niemożliwe. Pewnie dlatego, że mąż pomagał ;P A mam taki zajebisty mikser, z taką mocą, że sypał na mnie iskrami
Nie wierzę- murzynek z zurawinką mi wyszedł- niemożliwe. Pewnie dlatego, że mąż pomagał ;P A mam taki zajebisty mikser, z taką mocą, że sypał na mnie iskrami
lilonka piękne dzieciaczki to po prostu cud!!!!!!! ja mam nastepna wizyte dopero 08.01 wiec teraz musze sie uzbroic w cierpliwosc troche sie martwie bo znowu sie naczytalam na stronach internetowych o rozmiarze pecherzyka ciążowego mój na wydruku ma 42mm lekarz nic nie mowil ze mały ale wg jakis tam tabel to maluki hm... sama nie wiem może za bardzo panikuje... a przeciez swieta tuz tuz i tym powinnam zająć głowe pozdrawiam was wszyskie))))))))))))
Misia1974
Fanka BB :)
kiciabp - nie stresuj się. U mnie cały czas pęcherzyk był za mały, potem zarodek później się pokazał - a teraz po wczorajszym usg maluch o tydzień większy niż wynika z daty transferu :-) Jeśli chcesz czuć się spokojnie, poszukaj lekarza z bardzo dobrym usg. W szpitalu leżałam z dziewczyna, której powiedzieli w szpitalu, że nie widzą zarodka, a oni z mężem się w ogóle nie zmartwili, bo 2 dni wcześniej byli na usg i widzieli i zarodek i serducho. Dlatego teraz wiem, jakie to istotne przejść się na porządne usg. Na forum tez były dziewczyny, które dla spokoju szukały lekarza z lepszym sprzętem. Osobiście widziałam różnicę między skanami na różnych sprzętach i to jest różnica kosmiczna.
lilonka
Smerfikowa mama
Kiciabp - nie ma się co stresować. Chociaż wiem że czekanie na serduszko to ciężki czas. Z resztą czekanie na każde usg ;-) Wielkość pęcherzyka to bardzo indywidualna sprawa - tak samo z resztą jak wysokość bety. Możesz zrobić jak mówi Misia - umówić się po świętach do ginka z bardzo dobrym sprzętem.
Aisha - gratuluję murzynka. Na pewno pychotka wyszła:-)
Aisha - gratuluję murzynka. Na pewno pychotka wyszła:-)
Dziewczyny, zgodnie z zapowiedzią stanęłam dziś rano na wadze i pięknie jest - ani w góre ani w dół - czyli w święta mogę sobie pofolgować
PS. Miałam dziś beznadziejny sen, nawet o nim nie piszę bo szybko chce zapomieć...
PS. Miałam dziś beznadziejny sen, nawet o nim nie piszę bo szybko chce zapomieć...
Coleta ciężarne mają jakieś głupie sny:/ ja też mam je bardzo często! Brrr
Kurcze znów zmieniliśmy imię, ale nie wiem, czy nie zostanie....Magdalena/Magda/Madzia, podoba Wam się????
Zazdroszczę wagi! ;-) Ja dziś lekko na śniadanie, oby coś pomogło!
Misia nie przejmuj się, dobrze Lilonka mówi, od sprzętu bardzo dużo zależy.
Ja już po ortodoncie, podpiłowałto i owo, zmienił gumki, ale wkurzyłam się, bo płacę za wizytę 150zł a nie miał ani srebrnych, ani przezroczystych gumeczek, w ogóle jakieś brzydkie miał, a chciałam ładne jakieś na świeta i łuk już zdarty mam to też nie wymienił...28.01 idę na "podbudowę" lewej jedynki bo mam minimalnie ukruszoną, będzie cacy
Byłam też na pobraniu krwi,oczywiście z dłoni- auć!, ale cud- za pierwszym razem! Wyniki albo odbiorę w Wigilię, albo 27.12., bo muszę je mieć przed 29.12, wtedy mam USG
Kurcze znów zmieniliśmy imię, ale nie wiem, czy nie zostanie....Magdalena/Magda/Madzia, podoba Wam się????
Zazdroszczę wagi! ;-) Ja dziś lekko na śniadanie, oby coś pomogło!
Misia nie przejmuj się, dobrze Lilonka mówi, od sprzętu bardzo dużo zależy.
Ja już po ortodoncie, podpiłowałto i owo, zmienił gumki, ale wkurzyłam się, bo płacę za wizytę 150zł a nie miał ani srebrnych, ani przezroczystych gumeczek, w ogóle jakieś brzydkie miał, a chciałam ładne jakieś na świeta i łuk już zdarty mam to też nie wymienił...28.01 idę na "podbudowę" lewej jedynki bo mam minimalnie ukruszoną, będzie cacy
Byłam też na pobraniu krwi,oczywiście z dłoni- auć!, ale cud- za pierwszym razem! Wyniki albo odbiorę w Wigilię, albo 27.12., bo muszę je mieć przed 29.12, wtedy mam USG
Ostatnia edycja:
reklama
kretowinka78
Fanka BB :)
zgadzam sie z dziewczynami odnosnie dobrego usg. moja prywatna ginka ma super sprzet i juz w 14 tyg powiedziala mi obie plcie i nic juz sie potem nie zmienilo.
gratuluje aisha sukcesow wypiekowych lubie murzynka imie Magdalena jest piekne
a ja mialam dzis dwa sny, w pierwszym Anots juz sie urodzil, ale Wika nadal siedziala w srodku. a Antosia caly czas calowalam, nosilam na rekach, czasami plakal a czasami nie, fajny sen.
a drugi sen byl zupelnie od czapy, bylam niania dziecka Brada Pitta i Angeliny (Brad od zawsze bardzo mi sie podobal) i ogladalam ten sen z wiedza, jak sie zakonczy, tak jakbym ogladala jakis film oparty na faktach, ktorego zakonczenie juz znam skads, a zakonczenie mialo byc takie ze Brad rzuca Angeline i zostaje ze mna )) az zaspalam prawie do lekarza rano!
a u lekarza dobrze, wszystko ok, ktg ok, dostalam sorbifer durules na swoje zelazo i wyslala mnie do dermatologa w zwiazku z moim uczuleniem, ide jutro.
gratuluje aisha sukcesow wypiekowych lubie murzynka imie Magdalena jest piekne
a ja mialam dzis dwa sny, w pierwszym Anots juz sie urodzil, ale Wika nadal siedziala w srodku. a Antosia caly czas calowalam, nosilam na rekach, czasami plakal a czasami nie, fajny sen.
a drugi sen byl zupelnie od czapy, bylam niania dziecka Brada Pitta i Angeliny (Brad od zawsze bardzo mi sie podobal) i ogladalam ten sen z wiedza, jak sie zakonczy, tak jakbym ogladala jakis film oparty na faktach, ktorego zakonczenie juz znam skads, a zakonczenie mialo byc takie ze Brad rzuca Angeline i zostaje ze mna )) az zaspalam prawie do lekarza rano!
a u lekarza dobrze, wszystko ok, ktg ok, dostalam sorbifer durules na swoje zelazo i wyslala mnie do dermatologa w zwiazku z moim uczuleniem, ide jutro.