reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Lolka za twoją radą polozylam sie na plecach rano i czekałam aż książę łaskawie sie odezwie i od 7 rano było 7 kopniaczków w przeciągu 15 min i spokój do teraz .
Nie no ruchów to u mnie żadnych nie widac Na brUchu i w jego okolicach.
Czas wstawać zaraz przyjedzie fachowiec rozpocząć remont a ja musze jeszcze kosmetyki i leki spakować i przeprowadzka do rodziców :) dzięki dziewczyny
Buziaki miłego dnia ;)

reklama
Genna, no wyjątkowy leniuszek z twojego szkraba.
Ja też leżę jeszcze ale muszę wstawać bo o 9 będzie położona ... ale mam lenia ;)

Miłego dnia ;)

Co do proszku to może ja bedę miec bezposrednio z apteki w niemczech bo meza siostar tam mieszka a teraz tesciowa do niej pojechala i jak uda im sie kupic to mi przywiezie. Chetnie sie podziele bo jak cos to 50gram kupia,

Ona
jak cos to wstrzymaj sie chwile bo mieszkamy blisko siebie i mogłabym Ci pozyczyc a pożniej Ty mi oddasz.

Genna tak jak pisze Lilka ruchy dziecka trzeba czuć, jak sam z siebie się nie rusza to trzeba mu pomoc właśnie najczesciej jakims ułożeniem swojego ciała. Najczesciej wlasnie działa pozycja na plecach. U mnie działa tez zjedzenie słodkości a ostatnio żelek bo jak je zjem to jest dopiero impreza,

Moja o samego poczatku ruszała się bardzo intensywnie i na Twoim etapie miałam też bardzo dużo kopniec w ciagu dnia nawet nie musze liczyc specjalnie ile tego jest. Teraz zaczynam sie martwić tym że ruchów jest za dużo, jak nie kopie w brzuch to w jakies wewnetrzne narządy.

Madzia a jaki model masz dokładnie? albo jakąś fotkę jakbyś mogła pokazać bo widzę że mają kilka różnych modeli, z różnymi systemami zapinania .... i nowe faktycznie drogie ale masz rację że ok. 100zł można dostać używane.

Ona ja kupiłam używany Graco Sweetpeace za 350zł na Allegro, opinie ma bardzo dobre no i mi strasznie podoba się jego stylistyka (rodzaj materiałów, kolory itd.) ale to już wiadomo - rzecz gustu ;-)
Genna co za leniwiec;-) u mnie też działało położenie się na wznak z rozprostowanymi nogami (pewnie maluch ma wtedy mniej miejsca) i jeszcze zmiana pozycji z jednego boku na drugi (wtedy często efektem ubocznym była jeszcze czkawka :-p). Na pocieszenie powiem Ci że moja mała najbardziej zaczęła się ruszać po 30tc gdzie wszyscy mówią że już mało miejsca i ruchy rzadsze - a ja dopiero teraz czuję ją prawie cały czas i bez problemu wiem jak ją zmusić bo dania jakiegoś znaku ;-)

Z tym proszkiem do pępka to jakby któraś chciała część sprzedać to ja z chęcią odkupię - jakoś wypadło mi to z głowy a na zamawianie, dzielenie i rozsyłanie dalej już niestety nie mam za bardzo czasu i siły :sorry2: ... jakby co proszę o info :tak:

Też patrzylam na te nosidelka co Madzia napisala, fajne, chyba sie pokusze tez na uzywane bo faktycznie juz za 80 zl mozna kupić.

Genna ale masz leniuszka hihi, ale ważne ze poczulas ruchy. Niby dzieciątko tez ma swoje lepsze i gorsze dni tak jak my, ze jednego dnia jest mniej aktywne, zas drugiego bardziej. Moja niuńka z reguły jest bardzo aktywna w ciągu dnia, ostatnio sie smialam ze malo spi bo ciagle ja czuje, ale sa i takie dni jak wczoraj ze mniej sie ruszala. Wiec spokojnie Franiu to spioszek chyba :-). A jak z Twoimi kłaczkami przeszly juz? Kiedy robisz krzywa cukrowa? Wczoraj kumpela byla i zwymiotowala :baffled:

A mnie wczoraj wieczorem zaczelo gardlo mega bolec, w nocy ledwo spalam tak bolalo. Dzis ciutkę lepiej, ale juz kupilam sobie syrop *spam*, niech te cholerstwo szybko przejdzie.

Infinity, świetne są te bujaczki co napisałaś. No i ja swojego czasu też będę szukać używanego.
Genna, maluszek chyba jest po prostu leniwiec i nie chcę dokazywać matce :) Za to da popalić jak się urodzi ;-)

ja chętnie też odkupię proszek blizej porodu, jeśli którejś jeszcze zostanie:) Jak nie to trzeba zamówić z apteki i wtedy można odsprzedać następnym ciężaróweczkom:)

Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki za moje wyniki dzisiaj. Mam dopiero na 17.20 i do tej pory to chyba wykończę się z nerwów.

reklama
Do góry