reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Jak byłam w tym tyg ciąży co Ty to Hanka tak wariowala ze jak miałam ktg robione to co chwile musiały mi poprawiać bo się zsuwalo tak kopala

Pod koniec ciąży to już nie kopniaki tylko takie rozciąganie jakby miała zaraz przez skórę przejść albo pod zebra wchodzi a to bardzo boli. Przy łożyska z przodu później czuje się ruchy. Ja nawet jak nie czułam ruchów ok 20 tyg to i tak wiedziałam że jest ok bo strasznie po pecherzu mnie kopala. Może spróbuj brzuchem poruszać ja tak nieraz robiłam i lekarze tez tak robią jak małe w brzuchu śpi.

Ostatnio to raz dziennie wieczorem
Kopał mnie zawsze w niskie podbrzusze bo tam go czuje jak juz albo z lewej strony i tyle , pierwsze ruchy dopiero w 22 tyg poczułam i to było rano i wieczorem a teraz strajk , kurka wodna z dzieciakami :( naprawdę zaczynam sie martwić bo jak czytam co wasze dzieciaczki wyprawiają ...... :(

Ja na Twoim miejscu jak sytuacja się nie zmieni to jutro poszlabym do lekarza. Prawdziwy leniuch w tym brzuszku oby mu zostało jak juz się urodzi chyba że wtedy da Ci dopiero popalić. Ja przy tym łożysku to więcej widziałam niż czułam no chyba ze pęcherz wchodził w grę to co innego :-)

Ostatnio to raz dziennie wieczorem
Kopał mnie zawsze w niskie podbrzusze bo tam go czuje jak juz albo z lewej strony i tyle , pierwsze ruchy dopiero w 22 tyg poczułam i to było rano i wieczorem a teraz strajk , kurka wodna z dzieciakami :( naprawdę zaczynam sie martwić bo jak czytam co wasze dzieciaczki wyprawiają ...... :(
Ja mam lozysko z tylu ale jesCze do niedawna miałam schizy bo mały sie nie ruszał. Od ok 20 tyg tak szczerze dosc rzadko go czułam, zazwyczaj musiałam byc w specjalnej pol leżącej pozycji zeby poczuć, ale czesto wypychał głowę albo cos, moze plecy. A takich typowych kopów nie było czesto. Od 2-3 tyg czyje duzo wiecej ruchów, bardzo duzo "przemieszczania sie". Kazdy maluszek ma swoj rytm, myśle ze niektóre sa bardzo spokojne poprostu.

reklama
Do góry