reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Bziumelka, powodzenia na zakupach ;)

Ja zamówiłam właśnie pościel, rożek, prześcieradła i ochraniacz ;) Miło się robi takie zakupy hahahaha tylko klikać kup teraz ;)

reklama
Emilka nie dopisałam że trzymam za Ciebie kciuki. A ten wyrostek to nie miał naprawdę kiedy.... Ważne że w razie czego można go usunąć

Wczoraj byłam u lekarza i okazało się że luteina w ciąży nie jest refundowana. Ale podobno jakoś od teraz... Czy wy też dostajecie na 100%?? Przez to nie wziełam dopochwowej 100 tylko pod jężykową 50 bo duzo taniej wychodzi.

Esiek, śliczna ta Twoja córcia :-)
Olusia trzymajcie się i na szczęście to fałszywy alarm, tylko rzeczywiście czeka Cię duuużo leżenia. Ale może na jakiś czas i później już będzie nareszcie dobrze. Dobrze Cię rozumiem w sprawie lekarza - oni są nienormalni, żeby tak straszyć kobietę w ciąży. Potem powiedzą że wszystko ok i myślą, że tak od razu się uspokoisz, a w głowie i tak zostają ich słowa. :dry:

Agawa, ja podobny przypadek miałam kilka dni temu, ale na spacerze z mężem, no i dwa dni temu w domu, bo zachciało mi się odmrażania lodówki i przy jej myciu prawie zemdlałam, bo słabo mi się zrobiło i ciemno przed oczami.

a jeszcze wczoraj się dowiedziałam, że mój szef powiedział do mojej koleżanki z pracy, że coś się dzieje z tym środowiskiem, że kobiety są dużo słabsze niż dawniej bo od razu schodzą na zwolnienia ciążowe. Nie wziął tylko pod uwagę, że to może z nim i z pracą jest coś nie tak :baffled:.

witaj Ewis:) co do badań - to ja miałam usg w 2D, bo rzekomo w 3D na tym etapie nie ma sensu. Dopiero kolejne robią w 3D. Ale to może tylko u mnie tak jest. Krew nie zawsze pobierają - to zależy od Ciebie. U mnie było inaczej, bo praktycznie zostałam do tego zmuszona przez lekarza. Ale nie ma wskazań, tylko rzekomo usg i krew dają lepszy obraz ryzyka wad. Ja płaciłam za usg 200zł a na krew poszłam na NFZ, bo ten akurat lekarz stwierdził, że ciąża po in vitro jest wskazaniem. Ale jak pytałam wcześniej to miałam mieć usg i krew za 300zł. Echa serca nie miałam i chyba robią dopiero jak jest potrzeba.

Emilia, mam nadzieję, że lekarze zrobią coś i nie będziesz musiała przechodzić teraz operacji. Żeby wyrostek poczekał do porodu. Tyko czy wtedy nie będziesz musiała mieć cc?

Ostatnia edycja:
infinity no wlasnie powiedzial mi lekarz ze nic nie dostane na to wiec sie zdziwilam maly tylko po porodzie dostanie antybiotyk i to mnie troche przeraza

bziumelka ja mialam lutke refundowana cos okolo 3 zl placilam za 100 dopochwowa

Esiek- śliczna Gosia, i jakie włoski :) kurcze ja się tez nastawiam na cyca- ale jak czytam jest cięzko,male pocieszę Cię że moze tylko narazie masz mało pokarmu a potem sie ruszy? moja sasiadka tez miała wklęsłe brodawki ale była twarda i karmiła Filipa cycą.
Emilia- kciuki, oby ci pomogli.
Olusia- trzymajcie się dzielnie, krwiak się wchłonie, dobrze z maluchami ok. lezenie w szpitalu nie jest mike, ale jak trzeba to trzeba, tyle vze lekarz mógłby byc bardziej taktowny.
Ewis- ja miałam USG i krew pobieraną do testu PAPPA. Ale 3 D nie robilismy bo za wcześnie było no i miałam za free -z racji na wiek.
Bziumelka- a ja kupiłam dowcipna refundowaną, mam jeszcze 2 op- a inny lekarz kazał mi dokupić podjęzykową także jak chcesz mogę ci odsprzedać, mam nadzieję że je już niedługo będę brała.
Zostało mi też nowe opakowanie Clexane jakby któraś była zainteresowana.
U nas młody tak naciska że mnie cała pachwina boli, a że muszę polegiwać to ciężko mi znaleźć wygodną pozycję. No i ta zgaga! Ech dobrze ze już blisko:)

ja dopiero teraz zaczynam czuć co to znaczy mieć zgagę. Nigdy nie miałam i współczułam Wam jak któraś miała. A teraz mam co wieczór - na szczęście nie cały dzień. Już myślę, że może wody za dużo piję :-D

Ona,lionessa ja właśnie też wcześniej miałam refundowaną a teraz klops. Na wypisie ze szpitala dostałam już 100% ale nie wykupiłam bo stwierdziłam że jakiś błąd ale wczoraj lekarz tez dał na 100% i czytał nowe zasady refundacji że przy poronieniach i na niedomogę ciałka żółtego.... A w ciąży już nie :(

Lionessa napiałam PW.

bziumelka ja byłam u swojego gin tydzień temu i dostałam refundowaną. Ale kolejna wizyta za 3 tyg więc nie wiem jak będzie. Jak jest tak jak mówisz, to nie wiem co zrobię, bo ja jeszcze normalnie biorę i lekarz narazie nie myśli żeby zmniejszyć dawki :(

Magda, no takiego mądrego mam szefa :) Ale jakoś żadna z dziewczyn, które były od razu na zwolnieniach i obecnie są nie bardzo się tym przejęła:) W końcu chodzi o dobro dziecka i każda z nas wie na co może sobie pozwolić.

a ja jeszcze wczoraj strachu się najadłam. Jechałam autem i prawie bym faceta potrąciła, bo wtargnął mi na ulicę i trochę się wystraszyłam. Po tym tak mnie coś ścisnęło w brzuchu, że myślałam, że @ dostanę. Nigdy wcześniej tak mnie nie bolało. Potem mąż prowadził i musiał się zatrzymać na parkingu przy jakimś sklepie żebym trochę pochodziła i dopiero trochę odpusciło. W domu się położyłam i było ok i nie brałam leków. Ale stracha się najadłam, żebym nie musiała do szpitala jechać. Chyba dziecku nie spodobało się , że za długo siedziałam, a do tego ten typ który wlazł mi na ulicę.

Ostatnia edycja:
reklama
Bziumelka ciekawe jak z ta luteiną. Receptę dostałam tydzień temu i jest refundowana. Tylko ja mam 50 mg.

Anulla współczuję zgagi, ja nie mam, ale za to czuję się jak słoń (leniwy) i nawet jak idę ulica to mam wrażenie, że idę w zwolnionym tempie :)

Emilia oby antybiotyk wystarczył. Trzymaj się

EDIT
• Wyszukiwarka leków refundowanych •

Ostatnia edycja:
Do góry