reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

czyli ja nic nie potrzebuję ze sobą :-) bo idę prywatnie, bo nie dostałam skierowania. U mnie przy bloku będą budować drogę dojazdową, bo nie ma, a mieszkamy tu ponad 3 lata. No i mają zacząć po nowym roku i skończyć w maju. Mam nadzieję, że jadąc na porodówkę nie będę stać w korku :-D.
Ja klinikę nawet nie informuję o żadnych badaniach i chyba poczekam aż sami się odezwą jak przebiega ciąża.

reklama
ewelina - przy twardnieniu brzucha nic nie boli... momentami za to jak się kręcę dużo to łapie taki ból lekki w dole brzucha, ale taki krótki, jakby kucie trochę, to chyba z obniżania się małego już wynika... i jak mam pełen pęcherz to też brzuch boli - jak w nocy się budzę na siku...

A ja wlasnie wrocilam z wizyty USG w luxmedzie. Wizyta była juz dawno umówiona, bo tam to cieżko z wizytami, wiec skorzystałam z opinii innego lekarza. Generalnie dzidzius piekny i zdrowy, serduszko ok, plamka jedna widoczna, ale tak naprawdę nie wiadomo jakiego pochodzenia. Generalnie wszystko ok. Mam sie juz nie denerwować. Piotruś śliczny i grzeczniutki. Sisior dalej widoczny :-D Wiec juz sie na chłopa nastawilam. Po drodze po sklepach pochodzilam, ale kupiłam tylko 3 twarde książeczki dla dzidziusia i rękawiczki na zimę za 3 zł. No i jakies drobiazgi do domu. Takze humorek mam bardzo dobry.

Kasik jeszcze nie będzie tramwajów, więc nie ma szans na darmowe przejazdy w razie porodu w tramwaju :-D
Agawaa, no to super, że Piotruś zdrowy i niech już nie straszy mamusi:) Czytałam gdzieś, że już od 18tc można dzieciaczkom czytać, bo wszystko słyszą przez brzuszek. Ja planuję jeszcze w ciąży zacząć czytać maluchowi bajki. :)

Agawa to fantastycznie ze z Piotrusiem jest dobrze, teraz to juz naprawdę mozesz odetchnąć z ulgą :tak:, ja też dopiero po 3 usg potwierdzającym ze z Zosią jest wszystko dobrze odstresowalam sie na maxa. A ten miś szumiś super, widzialam w programie Pani Gadżet jakoś parę dni temu.
Ema super że wizyta cie też uspokoila ;-).
A mi dziś przyszedł dyliżans Zośki. Normalnie w szoku jestem, wczoraj zamówilam kolo 14 a dziś przed 14 juz mialam. Jest śliczny :-), posprawdzalam wsio i zawinąl męzulek w folię by sie nie kurzył. Kurczę ja juz sie doczekać tej mojej córeczki nie mogę.
A kumpela obiecala ze w weekend zabierze od rodziców ciuszki po swojej córce i mi pozyczy. Cieszę sie ogromnie :)

Montana, o proszę jak szybko dotarła przesyłka ;)
Naszej Zośki wóz może jutro będzie ;)
Co do misia to kuzynka miała takiego fajnego dla córci ale nie wiem jakiej firmy.

Anulla28, kciuki za jutrzejszą wizytę i miłego podglądania maluszka ! :-) Ja musiałam mieć karte ciąży, skierowanie i tyle. Jeśli chodzi o pęcherz to nie był ani pełny ani pusty, chyba nie ma znaczenia.

My po wizycie z wynikami prenatalnymi, wszystko ok. Za 2.5 tyg mamy wizyte i powinniśmy już znać płeć :-) I będziemy ustalać termin połówkowego, wypadnie jakoś w okresie świąt.

reklama
Madzia na wzdecia specyfiki na kolki sa najlepsze.Ja podawalam i ciagle jeszcze podaje Lucy infacol i moge go z czystym sumieniem polecic.Dzieki temu uniknela tych potwornych bolesci.Do tego masaz brzuszka i podciaganie nozek na pewno pomoze:tak:Pozdrawiam.

Do góry