reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kasik, Magda do 15.11 jestem na zwolnieniu a co dalej to jeszcze nie wiem. Podejrzewam, że jeszcze wrócę na 2 tyg do pracy a wtedy faktycznie 27.11 lepiej pasowałby mi na spotkanie

Syllka mi koleżanki polecały sklep Mama i Ja przy Grunwaldzkiej. Ponoć ceny są wysokie, ale jakbyś chciała pooglądać, uzyskać porady to jest to super miejsce. Na stronie internetowej ceny mają niższe i jakby co, można potargować się i schodzą z cen. Jest jeszcze hurtownia na Jaśkowej Dolinie ale nie znam opinii o niej. Osobiście jeszcze nigdzie nie byłam. Jak tam na wizycie u lekarza?

Kotuska współczucia z tą glukozą :baffled:

Montana Twoja szefowa rozum straciła! Mam nadzieję, że przeszły Ci już wyrzuty sumienia. W końcu teraz ZUS Ci płaci a nie ona. Szczerze mówiąc nie wróciłabym już do tego babsztyla do pracy. Dzięki za info co do wózka, już zapisałam sobie model:tak:

Ema faktycznie brzuszek masz mały. Tak jak napisałaś, pewnie zasługa wzrostu:tak:

Ema ale malutki cudny brzuszek! Ty to wysoka jestes, miał miejsce dzidzius, nie musiał się do przodu wypinac:))

olusia jak tam brzuszek? Mam nadzieje, że lepiej.

Kasik myśle ze w wielu kwestiach miałybyśmy podobne zdanie, gdybyśmy przy soczku przegadały całą noc - notabene musialybysmy sie tak spotkać, mogłoby być bardzo ciekawie i inspirujaco:-D. Ja tez na wiele rzeczy patrzę inaczej niż kiedyś i zdaje sobie sprawę z wielu trudnych chwil w biznesie. Ale dalej mi zostało takie myślenie idealistyczne, ze wiele rzeczy zalezy od nas.

No nic - to nie miejsce na takie dyskusje. Mam nadzieje ze wszystkie z nas z tego wątku szczęśliwie przejdą na macierzyńskie i wrócą do pracy, a jak nie to los ześle nam coś jeszcze lepszego. I w to chce wierzyć.

Kotuska mi lekarz powiedziała , że zamiast glukozy 75 g ( gdybym nie mogła ) mam wypić puszkę coli i tak samo zrobić badanie poza tym w naszym labo proponujemy laskom zamiast glukozy ( jeśli mają problem ) to żeby zjadły obfite śniadanie i dalej już tak samo jak w przypadku glukozy pobranie krwi . Lekarz nie powinien Ciebie zmuszać po raz kolejny bo skoro odpłynęłaś teraz po glukozie to potem może być jeszcze gorzej i można zapaść w śpiączkę cukrzycową - niestety znam przypadki , że mimo wszystko lekarze każą powtarzać badanie . Możesz też zrobić HbA1c to jest badanie , które pokaże czy przez ostatnie 3 miesiące nie miałaś zbyt wysokich cukrów - jeśli jest w normie to ok natomiast jeśli powyżej to znaczy , że w ciągu ostatnich 3 miesięcy regularnie miałaś podwyższony cukier i jest ryzyko cukrzycy ciążowej . Podpytaj więc lekarza o te badania bo nie chciałabym wchodzić w jego kompetencje - niestety lekarze nie lubią jeśli analityk medyczny podpowiada kobietom jakie badania mają robić bo przecież tylko lekarz może o tym decydować .

Bardzo ładny ten wózek Pajero.
W sklepie Mama i Ja byliśmy w Gdyni i faktycznie ceny wysokie - skusiliśmy się tylko na reczniczek kapielowy :)

Ja jestem troche przygnebiona po wczorajszej wizycie i szczerze mowiac nie wiem co dalej... Moim lekarzem prowadzacym jest nasz ordynator ginekologii i jak pokazałam mu opis z badan prenatalnych to stwierdził, że tętnice maciczne mają jeszcze czas, aby sie poszerzyć - chociaz dr Chmielewski w Gdyni stwierdził że już powinnam dostawać zastrzyki. Jak zapytałam czy wie na podstawie usg ile wazy teraz dziecko to stwierdził, że na tym etapie nie warto tego robić i że wazy się gdzies od 30 yug ciazy - chciałam porównac czy nasz maluszk poszedł z waga do góry bo tydzień temu wazyl 320gram.
Jeśli chodzi o moje łożysko przodujące to powiedział, że zero wysiłku fizycznego-nie musze cały czas lezec w łóżku ale odpuscic sobie dłuzsze spacery. Jeśli dotrwam do 37tygodnia ciazy to bede miała robioną tzw. cesarkę zimną- tzn bez akcji porodowej. Jakby zaczeło się dziac cos wczesniej to wtedy on skieruje mnie na szpital w Gdańsku.
Podczas badan prenatalnych nie mogl zbadac serduszka ze wzgledu na przeziernosc tkanek - i niestety moj ginekolog kazal jechac znow doGamety aby je zbadali - nie wiem czy nie ma odpowiedniego sprzetu aby to zrobic czy boi się odpowiedzialności...
W nocy słabo spałam bo już nie wiem co robic. Napisałam przed chwila do Dr Czech sms-a wytłumaczyłam mu pokrótce o co chodzini zapytałam, czy byłby w stanie zbadac serduszko i skontrolowac te tetnice maciczne u siebie w Gdyni. Widze ze wyjdzie na to, że podwójnie place za wizyty a moj ginekolog jest tylko od tego aby wypisywac zwolnienia i wysyłac na morfologie...

Oddzwonił do mnie dr Cz - mam iść do lekarza który wykonuje badania prenatalne - miałam uzgodnione ze dr Chmielewski 17.11 weźmie mnie przyjmie miedzy pacjentkami i zbada serduszko jakby moj lekarz nie byl w stanie poprosze go aby spojrzal wtedy tez na te tetnice - na wszelki wypadek zarejestrowałam się do dr Zabul któey tez wykonuje bad prenatalne ale to juz prywatnie.

dziewczyny zdaje mi się czy któraś z was pisała, że ma dla maluszka przytulankę z dźwiękiem bijącego serca mamy >??
chcę kupić Adzie ale na allegro znalazłam kilka, zastanawiam się między tymi:
CLOUD B PRZYTULANKA POZYTYWKA - bicie serca matki (4689032335) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
przytulak_01.jpg

i taką
CLOUD B PRZYTULANKA POZYTYWKA - bicie serca matki (4689032335) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. owieczka jest słodka <3
4731744894.jpg

ta druga włącza się na głos dziecka,a jak pierwsza? czy ta lampka na brzuszku misia nie przeszkadza? nie nagrzewa się?
te maskotki są mięciutkie całe czy system w środku jest wyczuwalny ? z tego co widzę to obie są sporej wielkości. aaa i czy można wyjść ten system ze środka całkowicie żeby wyprać miśka.
Coś kojarzę,że któraś z was pisała i chyba ma tę z pierwszego linka:)będę wdzięczna za podpowiedzi :-)

Załączniki

• przytulak_01.jpg
    przytulak_01.jpg
    70,9 KB · Wyświetleń: 52
  • 4731744894.jpg
    4731744894.jpg
    52,5 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
reklama
Elleni !!!! Jakas telepatia - ja wlasnie przegladam te aukcje ;) Co prawda nie ja o tym pisalam ale teraz patrze i tez chyba kupie. Fajna sprawa.

Labo - to juz wiem skad twoj nick sie wzial ;)

Syllka - przykro mi ze musisz latac. U mnie tez tak bylo ze usg inny gin robil i tak ot :/ Dasz rade.

Madzia - jak synek tej twojej kolezanki? Wczoraj jak wychodzilam jedna para na porodowce tak strasznie plakala i sie tulila - mam nadzieje, ze to nie oni.

Do góry