reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Montana

Mam prawie identyczna tylko ze jest mis dziewczynka ale dodatkowo mam baldachim rożek i kilka innych rzeczy . Wygląda slicznie :) tyle ze ja placilam prawie 400 zl :( wiec nie wiem czym się różnią .

reklama
Genna no nie da sie ukryć :blink: ale ironia że aż tak ładnie sie zaprezentował z Wam nie zależało żeby akurat tą tajemnicę zdradził, ma swoje zdanie chłopak :-D Gratuluję synka :tak:

Witam sobotnie ;)
Ja dzisiaj wzięłam się za porządki w szafie ;) Od razu lepiej jak widzę że mam tylko 4 pary adresów i 2 pary jeansow w które się "mieszcze" hahahaha Za to sterta ubrań które muszę zapakować próżniowo i schować "na później" jest ogromna ;) Boziu a ja ciągle narzekałam ze nie mam w co się ubrać ;)

Magda ja w chwili obecnej mieszczę sie w dwie pary spodni jedne ciążowe drugie nie mam do tego dwie bluzki ciażowe właśnie z biedronki są rewelacyjne i gatunkowo i objetościowo i ze dwie tuniki i to jest wszystko w czym teraz chodzę:)

Kasik bardzo dobrze że odstawiasz tą luteinę tak powolutku bierzesz jej sporo ale to wiadomo z racji na plamienia, mam nadzieję ze szybko teraz przejdą, wiele z nas miało tutaj plamienia mnie sie też przyplątały, przyczyna oczywiscie nie znana.

Dziewczyny a ja dziś zmieniam pościele i umyłam wszystkie podłogi w domu - a trochę tego mam (jak urodzę to urodzę) nawet fajnie by było gdyby była jescze wrzesniowa lubię ten miesiąc, a mój mąż mówi ze najważniesze że waga bo podobno kobiety wagi to super babki:))))))))

Madzia ale fajnie tak szykować mieszkanko na nową osóbkę :), juz niedługo utulisz swoją dziewczynkę.

Wczoraj jak ubralam taką cieplejsza piżamkę to mimo iz nie mam jeszcze za duzego brzucha to mi sie śmiesznie opinala na brzuchu, ale ucieszylo mnie to bardzo, bo znaczy ze rośnie :tak:.
Zamówiłam sobie na allegro takie legginsy z pasem ciążowym na jesień-zimę, ja uwielbiam chodzić w legginsach, wiec jakoś jeansy do mnie nie przemawiają tym bardziej teraz w ciąży :).
Aaa i kupiłam sobię tą pościelkę którą pokazywalam Wam wczoraj, wzielam wzor myszki :-).

Dziewczynki macie sprawdzone sposoby na katar?? Normalnie w dzien jest do wytrzymania zas w nocy tak mi sie lewa dziurka zatyka ze nie mogę oddychac. Mam spray *spam* ale powiem szczerze ze jak nim kropie to jest jeszcze gorzej :baffled:. Tak sie w nocy męczyłam, próbowalam opróznić nos że az maluszkowi chyba sie to nie podobalo bo az ruchy czulam. Myślalam ze sie poryczę z nerwów jak spac nie moglam, nienawidze kataru. Do tego przez niego nie spalam od 1:40-3:30, bo myslalam ze sie udusze.

Montana
Ja na katar robilam inhalacje z amolu super dziala. Do wrzątku wlać parę kropel amolu i oddychać i przechodzi. Może Tobie tez pomoże. Ja w ciąży bardzo często chorowalam. W 37 tyg juz nie obylo się niestety bez antybiotyku.

lilka dziekuje, amol mam wiec skoro mówisz że mozna to zrobię inhalację. Bo tak ogolnie to boje sie cokolwiek uzywac by nie zaszkodzić mojemu szczesciu. Wczoraj mąż widząc jak sie mecze mowil bym sobie wziela ten sztyft do wąchania, troszkę sie obawialam ale w koncu pare razy uzylam ;)

Montana, ja na początku ciąży przy katarze testowałam sposób mojej mamy z cebulą i też mi się ładnie nos oczyszczał, chociaż strasznie się śmiałam, bo wyglądałam jak mamut:) potrzebna jest świeża cebula z dużą ilością soków i wkładasz po kawałku cebulki i mocno oddychasz albo się kładziesz, żeby ten sok sobie ładnie spłynął!
Mi pomagało.

reklama
Kasik ja po ivf miałam dawke 2x 400 mg cyclogestu. W 8 tc moj gin zmniejszył o polowe czyli 2 x 200 mg, zaraz po tym po plamieniu na czerwono dodał dodatkowo utrogestan 2 x 100 mg czyli razem 2 x 300 mg. Utrogestan sama
odstawilam koło 13-14 tc. Potem jak plamienia sie skończyły powoli zaczęłam całkiem odstawiać, wiec koło 19 tc brałam juz raz dziennie 200 mg cyclogestu, a koło 20-21 tc zaczęłam brac raz dziennie utrogestan 100 mg. I potem odstawilam całkiem chyba po tygodniu.

Do góry