reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kasik bardzo sie ciesze, ze szczęście trafilo w końcu do Ciebie. Od początku mojej histori na forum bardzo mocno Ci kibicowalam i jak to Genna ladnie napisala zrobilam Ci miejsce w kalendarzu ;)

Z moja Niunia idę w poniedzialek na badanie bioderek, mam nadzieję że jest wszystko w porządku.

reklama
Cześć dziewczyny

Byłam dziś na tych targach dla dzieci w naszym mieście i wyszłam z boląca głową takie tłumy.... Do kasy stałam chyba z 30 minut ;/ A kupiłam tylko otulacz z materiału minky (27zł) i nic więcej. Otulacza też bym nie wzięła bo jest raczej na większego niemowlaka ale że taka cena to już kupiłam chyba też po to, żeby nie wyjść z pustymi rękami. Niby wszystko w cenach hurtowych ale te ceny są i tak średnio 30-40% wyższe niż na allegro więc nic nie wybrałam więcej bo po prostu się nie opłaca. Były wózki w masakrycznej ilości i powiem Wam, ze tylko się utwierdziłam że wybrałam dla siebie najlepszy bo nawet te nowe modele na 2015 mnie nie urzekły.

Dziewczyny ze Szczecina - potem byłam na otwarciu nowej kawiarni dla mam i dzieci mieści się na starówce i nazywa Muffineria - jest spora przestrzeń do zabaw dla dzieci więc myślę, że kiedyś nam się przyda to miejsce :)

Wróciłam do domu i padam a zaraz mam gości bo M. ma imieniny ;/

Esiek fajnie wiedzieć, jak Maleństwa nasze 3 się pojawią na pewno się przyda :)

Montana ja mam teraz potworny katar i moja siostra jak była dziś u naszego gina zapytała czy i jakie mogę kropelki do nosa: powiedział, że absolutnie wszystkie- bez wyjątku :) wiem, że Ty jesteś na znacznie wcześniejszym etapie, ale na początku ciąży bałam się co będzie jeśli złapie mnie przeziębienie i wypytywałam doktora to mi powiedział, że oczywiście nic do picia, łykania typu Ferwex, teraflu, gipex nie wolno, ale już wszelkie tabletki do ssania i krople do noska już jak najbardziej tak. Więc może niepotrzebnie się męczysz. Jeśli wolisz to usłyszeć od swojego lekarza to zadzwoń :)

Genna witam w gronie oczekujących na Synka :))))))) widzisz jak to jest jedni chcą wiedzieć to chłopaki ukrywają klejnoty, a Wy chcieliście niespodziankę, to pokazał jak na dłoni :-D tak to z tymi dziećmi jest

Madzia wpisz mnie na 15 kwiecien ;-)

A kto mi ustapi miejsca ;-)

Mimi na pewno wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki !! ;-)

Olusia, dopisana ;)
Ale wariacki dzień... padam na twarz. Zrobiłam porządki w szafie i przygotowałam upominek bo o 15 pędziłam na ślub kuzynki męża i jeszcze teściów zabierałam bo oni szli na wesele. M oczywiście z pracy na czas nie wrócił więc dojechał później jak młodzi z kościoła wychodzili ;) akurat na życzenia. Pogoda im pięknie dopisała a jechali bryczką ;) W nocy trzeba będzie jeszcze teściów odebrać ale ja nawet z łóżka nie mam zamiaru wychodzić ;)

Ja z kroplami do nosa bym uwazala bo jak bylam w końcówce ciąży bardzo chora i nic juz nie pomagalo to pojechalam na doraźną a tam dostalam skierowanie do szpitala na konsultacje z otolaryngologiem i doktor nic nie chciala mi dac bo wszystko w ciąży niebezpieczne nawet żadnych kropel do nosa. Później jeszcze poszlam na konsultacje ginekologiczna i tam doktor przepisal duomox w najslabszej dawce i nic więcej .... mi pomagal *spam* syrop do tego mleko z miodem i czosnkiem i amol inhalacje. Nic innego nie moglam . A i jeszcze super grypovita same naturalne skladniki czarna porzeczka malina hibiskus ...

reklama
Hmmm jak widać ilu lekarzy, tyle opinii... Ja w takim razie bardzo się cieszę, że mój doktor, któremu ufam bezgranicznie jest zdecydowanie za udrożnieniem noska kroplami. Jednak zawsze jestem zdania, że dobry ginekolog wie najlepiej co jest złe i dobre dla dzidziusia w brzuszku. Na chłopski rozum niedotleniona mama nie jest za dobrą opcją dla maleństwa. A ja mam taki potworny katar, ze nawet używając konkretnych kropli i preparatów na rozrzedzenie wydzieliny nie czuję żadnych smaków ani zapachów :( o złapaniu oddechu nawet nie wspomnę.

Do góry