reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

kasik no tak też myślałam te wyniki razem dopiero coś mówią, ale na pewno wszystko jest ok.
co do naszego wieku to już przyzwyczaiłam się że na tym forum to ja babcią jestem hahaha a jak mój 20-letni syn idzie ze mną po sklepach to mówi że czuje się jak by wpadł z jakąś marynarzową hahahhahahahah

reklama
Kasik, wkońcu ;)

Ja po wizycie ;) malutka ma serducho jak dzwon :) Wszystko działa jak powinno, wymiary odpowiednie do wieku ciąży, wszystkie żyły tak jak powinny być. Ulżyło mi ;)

Kasik witaj w końcu po tej prawidłowej stronie :-)

Magda super, w takim razie mozesz odetchnąć z ulgą. A ile na tym etepie bije serduszko na min?
Za to ja zaczyna świrować bo w srodę mam wizyte i bedzie to USG po 6 tyg wiec stresa mam mega. Ale brzunio rośnie, choć mało kto widzi ze to ciążowy :-D i malutki prawie codziennie sie porusza co mnie uspakaja baaardzo ;-)

Ostatnia edycja:
Esiek tak w Bobolandzie a wyglada to tak że na dole jest jak jest po prostu sklep i dosyć dużo asortymentu tylko wózki, foteliki przeniesione na góre i wystawione firmami a do tego była jeszcze dziś fundacja z którą mam rodzić, ale bez mojej położnej porozmawiałam sobie z paniami pojadłam ciasteczek i tyle.

Bzibziok, Esiek dopiero teraz do mnie dotarło :-p wy piszecie o tych koszulach i całej kolekcji o której ja też wspominałam ale dość dawno bo była w wakacje dostępna :tak: Mam z niej koszulę nocną i spodnie dresowe z panelem ale było sporo innych rzeczy też. Faktycznie jak się kończy taka akcja 'tematyczna' to później niesprzedany towar trafia do wyznaczonych, większych Biedronek, u mnie też taka jest przynajmniej jedna i właśnie w niej kupiłam przecenioną już koszulę. Dziwne tylko że tak długo to leży w niektórych sklepach bo u mnie to zawsze przeceniają i góra 2-3 tygodnie po standardowej gazetce jest dostępne. A tak na marginesie to ta koszula była tania ale mi się jakaś super specjalna nie wydaje - kosztowała chyba 30zł jeżeli dobrze pamiętam a dzisiaj za 39zł kupiłam jedną w Tesco i mi się wydaje o wiele fajniejsza - ma milutką bawełnę, taką jakby 'meszkowatą', z przodu na guziczki i rękaw 3/4 który bardzo lubię :tak: Także polecam zobaczyć jak ktoś jeszcze szuka.

Kasik no na reszcie, witamy :-) Uwierzyć to już najwyższy czas, bo się Twój kropek obrazi, zobaczysz :-D;-)
Co do wyników to napisałam wszytko co wiedziałam ale naprawdę jestem przekonana że są zupełnie ok, nikt dokładnie Ci nie powie bo niestety program który wypluwa ostateczny wynik nie jest dostępny dla nas i stąd zbijają taką kasę na konsultacjach u genetyków ;-) Ale rozumując tak jak ja 'mniej więcej' rozszyfrowywałam swój (czyli średnie wartości pożądane oraz korelacja beta/PAPPA + założenie że usg było ok) nie widzę innej opcji aby ryzyko było baaaaaardzo małe. Także postaraj się nie stresować :tak:

Medalikara dzięki za propozycję, ale szkoda zachodu dla jednego podkładu nie będę Cię fatygować, kupię pewnie w hurtowni z rzeczami dziecięcymi i cenowo wyjdzie pewnie tak samo jak z biedronki z przesyłką. Za to te koszule po 13 zł wydają mi się dobrą ofertą, u mnie była ostatnia szt. w rozmiarze XL, ale było też sporo tunik ciążowych. A wcześniej jakoś nie trafiłam na tą ofertę z koszulami. Zresztą pewnie w czerwcu bym się jeszcze nimi nie zainteresowała:-D
A piżamy ciążowej też nie widziałam, może to i dobrze bo pewnie bym kupiła, a to co mam już powinno mi wystarczyć:-)

Mój Michaś też już głównie pływa albo się przeciąga. Super uczucie, chociaż czasami mi się wydaje że mam za mało skóry na brzuchu tak mi wszystko się napina. Ale zdecydowanie wolę jak go czuję, jestem o wiele spokojniejsza. I strasznie mnie bawią różniaste kształty jakie przybiera mój brzuch w trakcie tych akrobacji.

Ostatnia edycja:
Kurczę muszę jutro pojezdzić po tych biedronkach i poszukać tych koszul, u mnie Biedronek duzo wiec popatrze :-).
A z tymi matami na materac to żałuje,ze tylko 1 sztukę wzielam, ale moze w innej biedronce tez je znajdę.
Mam w ogole nadzieje ze niedługo bedzie tematyka niemowlęca u nich w sklepach, jak nie bylam w ciąży to wydaje mi sie ze często były. Pamiętam jak rok temu w grudniu były właśnie rzeczy dla niemowlaczków i kupiłam pościelkę z Kubusiem Puchatkiem bo tak strasznie mi sie spodobała i schowalam ja gleboko do szafy wiedząc ze w koncu mi sie przyda :). I przyda, tak bardzo sie cieszę. Mąż wtedy byl zly ze ją kupilam hehe.

reklama
Kasik witaj! Ja miałam plamienia do chyba 17 tyg ciazy. Przyczyny niby nie znaleźli, choć na poczatku miałam lozysko nisko ale szybko sie podniosło. W 9 tyg miałam lekkie krwawienie, a w 12 dosc duze, cała noc i wieksze niż @ w pierwszych dniach. Teraz nie mam zadnych plamien od półtorej miesiąca i mam nadzieje ze nie wroca. Progesteron odstawilam jakies 2-3 tyg temu.

Do góry