reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mi lekarka tez powiedziala ze nie sok a liscie malin powodują skurczę, wiec śmialo mozna pić :tak:. Muszę pojechać dziś do mamy po słoiczki takiego soczku bo juz mi sie konczy.
Ewelina a ty dziś glukoze robisz? Bo pisalas ze jestes u wampira :-p.

reklama
Hej, hej!!
Ja byłam wczoraj na wizycie, Mały waży już 2,4kg. Pani doktor pobrała mi wymaz z pochwy na GBS i kazała zanieść do laboratorium. Któraś z Was kiedyś pisała, że to może być nie przyjemne, ja osobiście nawet nie poczułam. Wynik za 7 dni.

Jak byście były zainteresowane, to dzisiaj w Ziko aptece wyczaiłam promocję na Bepanthen duuuża tubka za 26 zł normalnie jest sporo droższy i Oillan płyn do kąpieli z emulsją gratis za 31 zł (płyn 200 ml, a emulsja 500ml), to też zakupiłam bo osobno taki komplet kosztuje koło 50-60 zł. Oillan jest do bardzo wrażliwej i alergicznej skóry, więc stwierdziłam, że warto mieć na wszelki wypadek pomimo tego że wcześniej kupiłam Ziajkę.

Ostatnia edycja:
Moj lekarz mowil kiedys do mnie by nie czytac dr Googla hihi, ale wiadomo ze i tak sie czyta. Ostatnio czytalam ze miodu tez nie mozna w ciąży, a moj lekarz powiedzial ze nic z tych rzeczy. Wiec ja tak z umiarem i te soki i miod pije. Kto wie jak jest w rzeczywistosci ;-).
Ewelinko a nie puszczają u Was w labo kobiet w ciąży bez kolejki?? U nas tak jest ale wiecznie jest wojna z dziadkami emerytami, ktorzy sie burza ze oni czekają juz tyle czasu a tu przyjdzie taka i bez kolejki wchodzi. Po prostu brak slow. Kiedys na poczekalni jak skoczyli do dziewczyny w ciazy ze absolutnie jej nie puszcza, ze co to za czasy kiedys kobiety w ciazy w polu robily. Szok :-D

Montana, ja słyszałam że ananasa nie można w ciąży i faktycznie ma jakiś składnik którego nie powinno się jeść w ciąży ale żeby ananas był groźny trzeba by zjeść ich co najmniej 8 na raz ;)

Co do kolejek to oczywiście że emeryci się spieszą i oni muszą być przed tobą bo jak inaczej. Ostatnio pani którą stała za mną w aptece do mnie mówi ze powinnam podejść bez kolejki. A ja do niej że wolę postać niż zostać ukamienowana, miny "dziadków" bezcenne bo rozmowa była głośna ;) Pani na to że wie jak to jest bo ludzie udają że nie widzą i tyle.

Madga co do ananasa tez slyszalam i powiem szczerze ze unikam go. Choc od jakiegos czasu chodzi za mną salatka z kurczakiem i ananasem.
A powiedzcie mi jak z pasztetem jak juz tak piszemy co wolno a co nie. Slyszalam ze nie powinno sie jesc, a ja wrecz uwielbiam pasztet :-D, dziś kupiłam mojemu eMkowi i jak wypakowywalam to az ślinka mi ciekła hahah

reklama
Bzibziok mnie nie bolało pobieranie na paciorkowca, tylko z tej drugiej strony było troche nieprzyjemne.

Apropo soku z malin to mozna, byle nic z liści malin.
Ja ostatnio wyczytałam ze czosnku nie mozna wiecej niż 1/4 ząbka, ale chyba o świeży chodziło. A ja ostatnio jadłam 1 ząbek dziennie bo byłam zaziebiona. Ale zauwazylam ze mały sie mało ruszał w tym czasie, podobno czosnek pozostawia swoj smak w wodach plodowych przez ponad dobę, wiec pewnie przez to.

Do góry