reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kari - musisz zrobić suwaczek ( wpisz w google i wyskocza ci www gdzie mozna to zrobic) i wpisz potem kod BCC suwaczka wklej w swoją sygnaturę

reklama
Jak juz mowa o suwaczkach, to ja nie wiem czemu ale u mnie nie da sie wpisać kodu BCC, tylko URL, przez co codziennie musze tworzyć na nowo swój suwaczek bo inaczej stoi w miejscu. Nie wiecie jak to zmienic??

Ja po wizycie. Mój dr miał super humor dzisiaj. Pogadslismy posmialismy się ale USG nie zrobił. Dr mówi "proszę na fotel" a ja mu na to że wolę USG ;) na co on mi odpowiada "wiem wszystkie panie chyba wolą USG niż fotel". Pogadslismy sobie o porodowkach naszych lokalnych. I sprawa już jasna wybrałam szpital ;) Kolejna wizyta za 3 tygodnie no chyba że coś mnie będzie niepokoić to mam przyjść wcześniej.

Ema nie przerażaj się, dzieci nie rosną cały czas w takim samym tempie- mój Filip na USG 30 tc tak jak u Ciebie teraz był 2 tygodnie do przodu, potem nawet już było + 3 tygodnie a w tej chwili jest duży, ale mniej więcej na swój rzeczywisty wiek. Tak więc jak widzisz to nie musi iść cały czas takim samym tempem :) na pewno wszystko jest ok :)

Dziewczyny, które ściągnęłyście obrączkę- bardzo mądrze! teraz czytam, że prewencyjnie powinno się to zrobić w 7 miesiącu ciąży, więc przestrzegam te, które jeszcze maja na to czas... ja też myślałam, że mnie to nie dotknie i ani myślałam sciągać :/ mam drobniusieńkie paluszki bo roz. 5-6 gdzie standard to chyba 11, zero tendencji do zatrzymywania wody.. do czasu:/ teraz walczę z mydłem, olejkiem i nic!
Buty też musiałam kupić sobie o rozmiar większe, bo stopy puchną

Widzę, że sezon na przeziębienia ruszył pełną parą, ja też walczę czosnkiem i herbatą z sokiem z czarnego bzu. A tak się cieszyłam, że całą ciążę udało mi się przebrnąć bez najmniejszego nawet katarku

Cholercia i mnie dopadło przeziębienie :wściekła/y:, całą noc gardło bolało. No nic kupię syrop *spam*, na szczęscie w domu mam tabletki z tej samej firmy na gardło. Najem sie czosnku i herbata z miodem i sokiem malinowym. Mam nadzieje ze bardziej mnie nie rozłoży.

Z tym sokiem.malinowym to ostroznie nie wiem ile w tym prawdy ale podobno powoduje skurcze :o sama bylam w szoku jak to przeczytalam w necie . Bylam przeziebiona i sie ipilam soku malinowego a wieczorem tak mnoe bolal brzuch ze na nospie jechalam nawet wstac do toalety sama nie moglam .

reklama
Dziewczyny nie sok z owoców malin a z LIŚCI powoduje skurcze. To jest zupełnie co innego, bardzo podłe w smaku. Nie ten pyszny owocowy soczek. Nawet w syropie *spam*- typowo dla cięzarówek macie koncentrat soku z malin

Ostatnia edycja:
Do góry