reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Też chciałam iść na 4d ale się zastanawiam. Na połówkowym dr przełączył na 4d ale mała nie chciała pozować tylko się obracała i wogóle zero współpracy ;)

reklama
U mnie z kolei już od dłuższego czasu mała jest główką do dołu i na usg leży zawsze przytulona do czegoś i niewiele się rusza (chyba ma uczulenie na lekarzy tak jak mamusia, bo poza gabinetem harcuje całymi dniami :-D).
Na 4D też miała buźkę przy łożysku i chyba po pół godzinie udało się złapać jeden widok buźki ale też nie całej i nie super dokładnie. A mnie szczerze mówiąc tylko ten widok interesował ;-) Także jest to jednak pewne ryzyko i loteria ale jak się uda to pamiątka bezcenna :tak:

Ja na boku leżałam z 10 minut czekając żeby się obróciła i fakt obracała się ale nie w tą stronę :p taka dowcipna ;) Twarz widziałam przez ułamek sekundy bo od razu była rączką na buzi obrót. Będzie uparta po mamusi hihihi ;)

Mi też kazała się lekarka obracać na jeden później na drugi bok ale mała nie bardzo była tym przejęta ;-) A rączki to fakt że prawie zawsze przy twarzy ale to niby normalny i zdrowy objaw więc nie ma co narzekać :-) Próba kaszlu też nic nie pomogła a podobno działa na większość maluchów - mój więc chyba uparty niestety :-p. Chociaż zauważyłam że od niedawna jak przewracam się z jednego boku na drugi to zazwyczaj zaczyna się ruszać i czkawki dostaje - wydaje mi się że jak ma teraz mniej miejsca to byłoby ją łatwiej zmusić do zmiany pozycji ...

Właśnie - miałam Wam powiedzieć że w Tesco od 25 do 28 będzie promocja na całą odzież -30% :tak:

Dziewczyny nie dajcie się zwariować z tym jedzeniem i piciem. Lenka ma rację skurcze powoduje sok z lisci malin i niektóre dziewczyny po terminie chętnie go piją, natomiast sam sok z malin z herbatką z miodem i cytryną rewelacja. Mnie podniosły na nogi właśnie takie herbatki + kanapka z pokrojonym surowym czosnkiem i mleko z czosnkiem miodem i cytryną. *spam* to dosyć słąby syrop ale zauważcie ze też na bazie czosnku i malin, nic Wam od nich nie będzie. Co do paszetu to też bez przesady można go jeść to samo z serami i wątrubką tyle tylko ze to wszystko z umiarem i juz.

A ja juz czuję pomalutku moje skurcze, oczywiscie to takie przepowiadajace bo zero regularności ale już są tyle tylko ze mój mąż mówiła ze Marcela nie moze urodzić się w tym tygodniu bo on ma straszenie duzo pracy do niedzieli a potem to juz z górki. A do tego jutro wyjeźdża słuzbowo na dwa dni i zostajemy sami z synem, na szczęście mój syn mobilny więc jak by co to do porodu zawiezie mnie moje własne dziecko hahaha.

A co do usg 3 i 4 d to też uważam ze to rewelacja tylko dziewczyny nie róbcie za wcześnie ja robiłam w 29 tc i mała rewelacyjnie pokazała buziaka, ale jak byłam juz teraz to znowu było za późno .Ale warto to fajna pamiatka.

reklama
Później zaatakowała mnie endometrioza zupełnie bezobjawowo, dowiedziałam sie o niej w momencie kiedy postanowiliśmy mieć drugie dziecko i zaszłąm w ciażę nieststy była to ciąża pozamaciczna bo wszystko w środku było zarosnięte endometriozą. W chwili obecnej moje jajowody są do d..... wiec o ciąży naturalnej nie ma mowy w grę wchodziło tylko ivf, dla tego też tak bardzo ciesze się z tej mojej młodzieńczej wpadki :-).

Do góry