reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Czyli u mnie już 6 miesiąc :szok: Kiedy to zleciało.
Jeszcze dobrze pamietam jak na transfer jechałam spóźniona, po 11 wyszłam z wanny, a w czasie drogi przypomniało mi sie, ze nie wzięłam karty stymulacji, wiec zawrocilismy i tuż przed 12 weszliśmy do kliniki :)

reklama
Emilka u mnie to nie czkawka bo mała zaczyna koncert jak połozysz jej ręke, wtedy kopie jak nakrecona. Męża ręka jest zawsze gorąca i jak ją poloży na brzuchu to idzie seria kopniaków, nawet jak zmieni ułożenie reki to za chwile ona tez zmienia miejsce ułożenia i znowu celuje w reke:) A jak zabierze reke to robi się względny spokój. Zreszta prawie zawsze jak położe się na płasko na plecach to budzi sie i wariuje. Tez tak macie?? Może jest jej nie wygodnie tak...

Dziewczyny to prawda, niedługo te ruchy nie dadzą Wam żyć !!! Cierpliwie czekać :) Wiem, wiem łatwo się mówi...

A ja dziś zaczynam 8 miesiąc - na prawdę czas zapierdziela, szkoda tylko, że jak się dzieci urodzą to leci tak samo szybko ;)

Madzia - mam informacje z pierwszej ręki dla Ciebie, wczoraj się widziałam z koleżanką która rodziła SN w Zdrojach - znieczulenie zewnątrz-oponowe bez problemu dostępne :) Rodziła także z tą fundacją i ogólnie mówi, że była zadowolona choć była inna położna niż ta z ktorą była cały czas w kontakcie. Ogólnie na plus ale mówi, że porodówka full zawalona i do laktatora który był na oddziale czekała w kolejce np 2 godziny :)

Infinity
- czy ty nie miałaś wczoraj wizyty - pisz nam szybko co i jak!

Bziumelka - dzieci najwięcej czujemy jak leżymy na plecach płasko z nogami bo wtedy macica układa się tak, że mają najmniej miejsca :)

Ostatnia edycja:
Bziumelka, ja też jak tylko się położe to mam całą serię kopniaczków ;) jak mój mąż jest blisko i rozmawiamy to jeszcze mocniej jakby reagowała na jego głos ;) i rękę też ma skopana jak położy na brzuchu :)

No właśnie też mi się tak wydawało że wtedy są jakoś bardzo ścisnięte :) Dlatego jak chce ja poczuc to sie tak klade, chociaz chyba niedługo bede wybierać pozycje w ktorych jest najmniej aktywna.

Madzia76 dokładnie czas tak szybko leci ;) dopiero co robiłam testy a teraz się szykuke na poród. Mój mały w równym 35t0d miał 2700. A wizyte mam za tydzień 24 z racji tej skróconej szyjki i również mam nadzieje że będzie to moja ostatnia wizyta. Wagą małej się nie martw jedne dzieci są większe drugie mniejsze. A w sumie przy sn to im mniejsze tym lepiej. Mój dr powiedział że mały rośnie idealnie i równomiernie. Ani za szybko ani za wolno więc jak lekarz tak mówi to się nie martwie. A jak z Twoja wagą? Ja 10,5 kg na plusie ;) mam nadzieje że 15 kg nie przekrocze bo ostatnio waga szybciej szła do góry a tak naprawdę to moge jeszcze mc albo dłużej chodzić.

reklama
Do góry