reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Madzia ja mialam podobna sytuacje. Jak lezalam w szpitalu w 36tc to na ktg zapisywaly mi sie skurcze,których w ogóle nie czulam. Polozne to lataly przy mnie sadzac ze sie rozpoczęlo ;) a dotrzymalam do 39 tygodnia i urodzilam tez bie z sama z siebie tylko z pomocą lekarzy :)

Ja jestem wlasnie w przychodni. Robie test obciążenia glukoza by wykluczyć cukrzyce. Proszę trzymajcie kciuki by wynik byl dobry :) jedno moge stwierdzić gorzej mi smakowal ten roztwór niż jak robilam go w ciąży, teraz tez mi jakoś tak nie dobrze. Jak wrócę do domu to nakarmię moja Niunie slodkim mlekiem :p Moja Wiki przekroczyla juz 5 kg, oj czuje sie ja na rączkach :) w poniedzialek idziemy na szczepienie,juz mnie serce boli

reklama
mam nadzieję że też tak skończę, chociaż jestem na diecie tydzień, a przekroczenia 90 na czczo i 120 po posiłkach się kilka razy zdarzają...
a dietę miałaś z przeliczaniem ww czy tylko ograniczałaś sama wybrane produkty?? i czy też zdarzały ci się przekroczenia czy ładnie ci od razu uregulowały się wyniki??

Ewelina kurde ale trafilas na lekarza, normalnie zero zrozumienia. Ale najwazniejsze ze malutki jest i ma sie dobrze ;-)

A do mnie właśnie dzwonił mąż z pracy i powiedzial ze jak wróci to zabiera mnie do hurtowni z artykułami dziecięcymi, ale sie cieszę :-D, wezmę liste zakupów dla maleństwa i pewnie sie na cos pokuszę:).

Milego dnia dziewczyny

Szpital oktopny napewno tam nie bede rodzic bo.pacjenta maja w du.......e . Bede jechala do Sw. Zofi w Warszawie daleko bo 55 km. Ale wytrzym bo do tych konowaloe dziecka nie dam .

Ewelina a ja uważam że takie usg w zupełności wystarczy, bo martwiłaś się czemu się nie rusza więc jak sprawdzili że wszystko jest ok to skończyli. Najgorsze by było jakby w ogóle nie chcieli zrobić. Jedynie o co można się przyczepić to o głupie gadanie lekarzy. Dziewczyny z PL ja uważam, że my na opiekę z NFZ nie możemy narzekać, mówię tak bo widzę jak traktują w Irlandii czy Anglii tam to jest dziwaczna opieka.

Ale w wiekszosci szpitali u nas tez.jest.ok u mnie jrst malutkie miasto i szpital.ktory nie ma dobrej opini niestety . Zawsze dzialy sie tam.dziwne zeczy . Moja ciocia zaczela rodzic w koncowce 7 miesiaca i nikt zie nia za specjanie nie zaja polozyli ja a ona krzyczala ze rodzi dopiero jak wojek.dojechal i zacza robic raban to poszly sie nia zajac .
A jeszcze ja z natury jestem taka spokojna trzeba naprawde duzo zeby mnie z rownowagi wyprowadzic .

Dziewczyny u mnie i u Marcelinki już lepiej podbrzusze nie boli czyli leki działają we wtorek mam wizytę u mojego doktora więc zobaczymy co powie myslę ze wytrzymamy jeszcze troszę albo tak jak pisze Minni doczekamy bez problemu do końca . Dziękuję Wam wszystkim za trzymanie kciuków za mnie i moją córeczkę.

Ewelina faktycznie podejscie do pacjenta w naszej służbie zdrowia jest nie fajna ale nie można też generalizować ja na wczorajszą opiekę nie narzekam.

reklama
Z tymi szpitalami to chyba zależy na jaki humor ludzi się trafi... Rozmawiałam z koleżanką która jest zachwycona opieką w naszym szpitalu a ja mam złe doświadczenie po tym jak trafiłam tam z plamieniami. Dosłownie loteria.

Do góry