reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Madzia oby to byly tylko te skurcze przepowiadające... Bo teraz to Niepokorna ma koszulkę :)

No właśnie Niepokorna co u Ciebie??

Ewelina pewnie maleństwo się inaczej ulożyło i dlatego nie czujesz, ruchy teraz nie muszą być regularne, przeciez malenstwo jest jeszcze malutkie... U mnie ruchy są cały czas, można by powiedzieć że wiem kiedy się ruszy... Jak się polożę to zawsze zaczyna koncert, jak usiąde w odpowiedniej pozycji to tez ale jak się ruszam to raczej mi nie przeszkadza i siedzy spokojnie :) Tylko to nie są mocne, raczej delikatne.

Esiek my raczej mamy małe brzuszki, ja się smieje do męza ze mam kompleks małego brzucha :) Powiedz mi czy lekarz nigdy nie zdiagnozował u Ciebie tyłozgiecia macicy?? Bo u mnie kiedyś mi to mówili i może dlatego mamy mniejsze te brzuchy bo macica ma wiecej miejsca w nas na rozwój i nie musi tak bardzo wychodzić... Ja sobie wymyslilam ta teorie ale pytam z ciekawości :)

reklama
Bziumelka - spojrzałam na wypisy z moich licznych pobytów w szpitalu w ostatnich latach :D i wszędzie pisze, że mam macice w przodozgięciu :) A co do "kompleksu małego brzucha" - ja też go mam ale Gośka duża babka więc już mam go w nosie.
Tyle, że zawsze mi się podobały takie szerokie brzusie itd a nie podobały takie piłki połkniete. A teraz sama mam taką piłkę, jak patrze na siebie z przodu to nawet wcięcie w tali jeszcze malutkie mam - i do tego z przodu piłka. Tak nasz urok :)

Esiek no to moja teoria właśnie upadła :-) Moja córcia też ślicznie rośnie (odpukać) i żaden lekarz nie mówił że ma mało miejsca więc się nie martwie ale wczoraj mnie dobiło jak osoba z którą pracuje przyniosła mi wino, czyli to oznacza że kompletnie nic nie widać:angry:... A to zaraz zacznie się 6 miesiąc....

Widzę że rozmowa o małych brzuszkach wróciła hihi :-) Z maluchami wszystko ok więc trzeba się cieszyć - może rozstępy na przykład nas ominą w nagrodę :-D

Esiek - mi taka piłeczka zawsze się najbardziej podobała :tak: a sama - pomimo że mały brzuchol - to mam niestety taką trochę rozlaną kulkę ;-)
Bziumelka Twój brzucho może jeszcze nadrobi bo często w 5-6 zaczyna się mocno powiększać, ale ja i Esiek to chyba marne szanse mamy :sorry:;-)

Infinity mi tam jakoś na kształcie wyjątkowo nie zależy, na początku się cieszyłam że mały a teraz jest to irytujące bo nikt nie gratuluje ciąży (ten kto nie wie) tylko dziwnie się na mnie patrzy i myśli ale się zaniedbała i utyła... No ale co wkońcu musi wyjsc :) Jedyny plus że mało narazie przybywa na wadze to moze nie bedzie ciezko zrzucic po...

Dziewczyny my jesteśmy już w domu dostałyśmy luteine, nospe forte i coś tam jeszcze i leżymy. Rozmawiałam z Marceliną i przywołałam ją do porządku tylko zobaczymy czy posłucha. Doktor powiedział żebyśmy wytrzymały jeszcze 2 tyg. Szyjka mi się skróciła ale jest dosyć twarda i zamknięta więc jeśli skórcze miną to jej nie otworzą i będzie ok. No ja jeszcze postaram się poczekać bo jednak kolejka obowiązuje a ja jestem jak na razie trzecia.

Bziumelka ja zaczynam 7 miesiąc a nikt komu o ciąży nie powiedziałam sama też dotychczas nie zauważył ;-) Może gdybym ubrała super obcisły top :-D A z wagą to może faktycznie racja, choć ostatnio zaczęłam mieć jakiś niebezpieczny apetyt na słodycze, staram się właśnie go opanować ;-) ...
Madzia trzymamy kciuki aby mała posłuchała mamusi :tak: może tylko taką próbę generalną chciała Ci zrobić :-)

Madzia no te 2tygodnie to byłoby dobrze. Ale jak to jest np. niepokorne dziecie Niepokornej nie chce wyjść a Twoje się już śpieszy:-) A wszystko już masz naszykowane dla córci??

Infinity to jak nie zacznie bardzo widać to jak ludzie zobaczą Cię z dzieckiem to nie będą chcieli uwieżyć że to Twoje :-) U mnie w bloku wiekszosc lokatorów to starsze babcie i jak teraz sie nie zorientują to zobacza mnie z dzieckiem bo jak jest chłodno to za dużo z domu nie będą wychodzić, dopiero zaczna sie spekulacje skąd mamy dziecko :-):-)

reklama
Bziumelka no widzisz tak to bywa z tymi naszymi dzieciaczkami, ja dla malutkiej wszytsko mam już przygotowane, jedynie tylko pościel była nie wyprana i moja mama ze strachu już ją dzis wyprała, gorzej z ciuchami dla mnie koszule do karmienia i szlafrok już idą.

Do góry