reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Na przeziębienie dziewczyny jeszcze *spam*. Jak mnie dopadło nie dawno to też miałam podniesiona temperaturę i bolało mnie gardło i miałam katar. Poleżałam 2 dni pod pieżyną i leczyłam sie własnie tym prenalenem tantum verde w tabletkach i nosavinem na katar. w ciagu 5 dni nie było śladu po przeziębieniu:)
Poza tym codziennie czosnek:)

My czujemy sie ok. W piatek glukoza... brrr mały fika w brzuszku aż miło:)

Cześć Dziewczynki. Mnie też chwilę nie było, ale już jestem. Maleństwo jest dość absorbujące, no i wróciłam do pracy ... więc czasu jakby mniej.
Mamuśki - jak u Waszych maluchów z zębami? Bo moja mała ma już 8 i się zastanawiam czy to aby nie za szybko???
Agulkak - ja też pamiętam Wasz ciężki start i cieszę się, że z Gabrysią jest dobrze! Nieustająco trzymam za Was kciuki! Jak będziesz miała chwilę, to melduj jakie u Was postępy.
Nadrobiłam czytelnicze zaległości i Wam powiem, że faktycznie upławy pojawiały się przez całą ciąże... więc się nie stresujcie. U mnie też wystąpiło krwawienie i mimo to ciąża rozwinęła się prawidłowo ... ale co się nastresowałam to moje. Mam nadzieję, że nie będziecie musiały przez to przechodzić! A bóle różnego typu też występowały przez cała ciąże, a to gdzieś zakuło, a to gdzieś mnie gniotło a to się coś mi naciągało ... teraz się z tego śmieje, ale kilka miesięcy temu, to strasznie przeżywałam. I powiem Wam że, jak Czarny Kot już zaczynam myśleć o drugim bąblu :-). U nas niestety nie ma szansy na naturalną ciążę, wiec póki co trzeba zbierać kasę i siły na kolejne podejście do całej procedury od początku.

Hej, u nas super:) Maluch brykał, machał rączkami, skladał je jak do modlitwy:) Byly stópki, serduszko, oczka, nosek. 2 markery z 4 sprawdzone i są ok, teraz czekamy na prenatalne 12.11:) Widzielismy moszna, ale dr powiedziala ze jeszcze moga sie zamienic w cipkę;P takze nie wiadomo;P Jestem szczesliwa:) Nasza kruszyna ma 4,11cm:) Mam łożysko na przedniej scianie i przez to podobno bede pozniej czula ruchy dziecka. Szyjka ok, nic nie nie dzieje, tylko bolalo mnie tym razem usg- jakas wrazliwa jest akurat chyba. Robila tez od gory przez brzuch ale jeszcze slabo i takie napiecie nieprzyjemne czulam i jeszcze chciala zeby maluch sie od sciany odsunal zeby przeziernosc zobaczyc, ale nie chcial i sie wkurzal;P Jak mu pukala w okolicy glowy to raczke kladl na głowke- kurde cud, prawdziwy cud. Dziekuje za niego z calych sil!

A to dla Was w prezencie:))

DSC_0001.jpg

Aisha super ze z dzidziolkiem wszystko ok :tak: Ja tez mialam lozysko przodujace,ale przesunelo sie pod koniec ciazy na tylnia sciane. Ruchy dziecka poczulam dopiero w 21tc, troszke pozniej ale te 2-3 tygodnie naprawde nie robia roznicy :tak:

Aisha super ze z dzidziolkiem wszystko ok :tak: Ja tez mialam lozysko przodujace,ale przesunelo sie pod koniec ciazy na tylnia sciane. Ruchy dziecka poczulam dopiero w 21tc, troszke pozniej ale te 2-3 tygodnie naprawde nie robia roznicy :tak:

Czarny kot podobno łozysko przodujace, a te umieszczone na przodzie to zupelnie co innego...bo lozysko przodujace to jakby patologia, a to ze lozysko sobie siedzi po prostu z przodu to nic zlego:) No mam nadzieje ze sie doczekam tych kopniakow:)

Dorex- dasz rade! to Ty 14.11 a ja 12.11 prenatalne. Doczekamy sie:))

reklama
Do góry