reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

nie sadze zebys musiala sie martwic. moja normalna temperatura to 35,4, w ciazy 'skoczyla mi' do 35,6/35,8 ale raz sie obudzilam ze strasznm bolem glowy, sprawdzam temperature a tam 34,6! troche sie wtedy wystraszylam, ale jak zjadlam sniadanie to temperatura podskoczyla. na pewno spadajaca temperatura nie swiadczy o zlych rzeczach dziejacych sie z ciaza, jak jest niskie cisnienie jak dzisiaj to temperatura tez spada

reklama
Ja nie wiem nic na temat temperaury bo najzwyczajniej w świecie jej nie mieżę:) tylko jak mam np gorączkę to sprawdzam jak wysoką.

Nic się nie stresujecie dziewczynki:) ciaża mija szybciej niz wam sie wydaje:) Ja na początku tez mówiłam ze to długo i sie nie doczekam itp. a tu zanim sie spostrzegłam juz minęło 24 tygodnie:)

Ja byłam na zakupach - mimo śniegu nie było aż tak zimno:-p Zwłaszcza jak się szło z domu do auta, z auta do sklepu i z powrotem:cool: Kretowinko jak Twój brzuszek? Urósł już? a jak z wagą? U mnie tylko + 1 kg.

Babeczki ratunku. Jestem chora i mam 38stopni gorączki. Czy mam iść na izbę przyjęć czy spokojnie leżeć? Czy coś grozi dzieciom? POMOCY!!!

Marcysiowa - najlepiej skonsultować to z lekarzem, bo wysoka gorączka może by\c niebezpieczna. A jeśli nie masz jak - na obniżenie gorączki możesz wziąć apap. Do tego mleko z miodem, masłem i czosnkiem, herbata z sokiem z malin i leżakowanie pod kołderką. Na bolące gardło - woda z solą do płukania, a na katar sol morska do noska dla dzieci.

Lilonka czy na moim etapie ciąży paracetamol nie zaszkodzi? Nie chciałabym iść na izbę przyjęć a wizytę u gina mam już w poniedziałek.

Ja na początku ciąży miałam okrutny ból głowy i gin powiedział że doraźnie mogę wziąć apap, bo ból może bardziej zaszkodzić. Oczywiście nie wolno nadużywać. To też zależy jak reagujesz na temperaturę. Ja np przy 38 jeszcze daję radę, ale znam osoby, które powyżej 37 już umierają. Jeśli czujesz się w miarę, to próbowałabym naturalnych sposobów obniżenia temperatury - chłodnych okładów, herbatki itp. Ewentualnie możesz jakiś paracetamol dla niemowląt, jeśli boisz się apapu. Ja byłam w srodę u laryngologa, bo mi coś zatoki zaczęły dokuczać i babka mi powiedziała, że w razie czego (mocnego kataru itp) mogę się ratować lekami przeznaczonymi dla małych dzieci. Mam nadzieję, że noc i sen wygoniły temperaturę i dzisiaj będzie już dobrze:tak:

marcysiowa - mozesz paracetanol brac cala ciaze.... wiem z doswiadczenia. to jedyny lek jaki do tej pory zbadano najwiecej pod katem szkodliwosci i nie wykazano niemal zadnej (za wyjatkiem duzych ilosci w dluzszym okresie czasu)
oczywiscie bierz tylko jak juz musisz bardzo

reklama
Wczoraj wzięłam jeden apap najsłabszy. Na szczęście od niego temperatura spadła do 37,5 i do teraz taka jest. Jeśli nie podskoczy to nie będę więcej brała tabletek tylko naturalnie się będę chłodzić. Póki co boli mnie głowa i gardło.

Do góry