reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja wróciłam z pracy i lenia udaje na kanapie. Obiad mam zrobiony więc czekam tylko na męża.

Babeczki kiedy wam wywaliło brzusia?

reklama
ja mam blizniaki na pokladzie wiec juz w 3 miesiacu mi brzuch sie zaokraglil. teraz z dnia nadzien jest wiekszy :) u ciebie marcysiowa pewnie bedzie podobnie :)

Witajcie...nie wiem czy nie za wcześnie tu zaglądam - ale tak mnie korci...wszystko wskazuje na to że jestem w ciąży :-) - dziś jest 16dpz dopiero -ale dwa razy już robiłam test - raz z krwi (beta 207,73) i dwa dni później tradycyjny sikaniec. Brzuch mam wzdęty jakbym była już w 3-4 m-cu :p ale domyślam się że to przez te wszystkie hormony - też tak miałyście?

Dzięki dziewczyny - ten brzuch już mnie martwić zaczynał...cały czas taki jest. Mąż się śmieje że już przez najbliższy rok mniejszy nie będzie :)

Marcysiowa
- w którym tyg.Ty jesteś? Nie wiem jak do tego pierwszego usg wytrzymam...żeby się dowiedzieć czy wszystko idzie ok, zobaczyć ile maluszków mam pod sercem...transferowaliśmy 2 zarodki ...ehhh...

Czuję się teraz taka niedouczona - tyle czasu się staraliśy zajść w ciążę - a teraz jakoś tak...nie wiem co mam robić :) co jeść, czego nie jeść...jakich kosmetyków używać...

Różyczka ja już 7 tydzień zaczęłam. Co do USG to ja nie wierzyłam jakimś tam cyferkom na papierze. Nawet pierwsze USG mnie nie przekonało bo stwierdziłam, że chyba pora iść do okulisty albo coś przyjąć bo za nic nie widziałam nic na USG. Dopiero 2 USG utwierdziło mnie w przekonaniu że jestem w ciąży. Różyczka spokojnie czekaj i zobaczysz, że na pierwszym USG lekarz Cie doedukuje. Wystarczy pytać.

Jeść najlepiej zdrowo, ograniczyć tłuszcze nasycone, darować sobie alkohol i colę, nie szaleć ze słodyczami. Wszystkiego nauczysz się z czasem.

Co do kosmetyków to Ci nie powiem. Sama nic nie używam bo mam generalnie skórę alergiczną. Ale trzeba będzie pomyśleć o kremie na rozstępy.

W razie wątpliwości pytaj. W miarę możliwości bardzo chętnie Ci pomogę.

reklama
Dziękuję Marcysiowa. Wszystko jest takie niepewne póki co....jak niewierny Tomasz - póki nie zobaczę to do końca nie uwierzę :D
Pozdrawiam

Do góry