reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Esiek dzięki za literki są świetne i nawet jest Marcelinka, tylko ja mam zielony kolor ścian i zastanawiam się jaki kolor zamówić. Chyba wyślę pani zdjęcie.
Jak ustalę z położną apteczkę to wyślę ale tu była taka fajna podana przez którąś z dziewczyn.

reklama
Jogo przykro mi ogromnie, wiem jak to się przeżywa bardzo :(

Esiek szkołę rodzenia mam jutro, nie chce mi się już tam iść, ale sama się zmuszam do pójścia, żeby się upewnić

Madzia, Esiek śliczne te literki :) my dopieszczamy szczegóły, po remoncie, ale jeszcze M nie zawiesił baranków. Ja nie miałam wyboru i musiałam się spiąć z zakupami, bo od 1 września wracam do pracy, dziś byliśmy w hurtowni po fotelik, przyjedzie w środę i chyba z grubsza zamknęliśmy temat zakupów :) w środę mamy sesję ciążową- ciekawość mnie zżera jak to wyjdzie :)

Madzia powodzenia jutro na wizycie!

Ostatnio spokój u nas na wątku jak nie wiem co ;) wszystkie zaawansowane ciężarówki pochłonęły przygotowania, mnie też wciągnęło bez reszty

Lenka kurcze super, my nie mamy jeszcze fotelika, wózka, kocyka, rożka, pieluch terrowych ani flanelowych, fridy, termometra, nożyczek, gazików, wacików i takich pierdułek. Nie mam laktatora ale tego na razie nie kupuje pokarze mężowi jaki i jak będę miała pokarm to dopiero kupi. Mam za to tone pampersów i ubranek. A i nie mam jeszcze maty edukacyjnej i karuzeli zupełnie o tym zapomniałam.

Madzia - ja maty i bujaczka nie kupuje bo i tak na pewno kazdy bedzie pytal co chce na prezent wiec bedzie w sam raz. Z reszta zaraz potem Mikolaj wiec tym bardziej. A nie wierze zebym potrzebowala to jyz w pierwszym tygodniu tymbardziej ze mam kolyske.
Co do laktatora - robie tak samo jak ty. Nie bedzie pokarmu nie bedzie problemu :)
Termometra tez nie mam tez. Musze o tym pamietac !
No i potrzebne nam beda rzeczy dla nas - koszule do karmienia i biustonosze, te sexi poporodowe gatki itd ;) no i jakies rzeczy rozpinane a ja z tego nie mam jeszcze nic!!!

Esiek co do maty to masz rację zostawię na prezent. Co do tych sexy majątków to ja już zakupiłam. Nie mam natomiast koszul po porodzie rozpznanych ja wogole nie lubię koszul nocnych skupiam w piaskach i co ja później z nimi zrobię.

Dziewczyny z laktatorem, matą, karuzelką i generalnie zabawkami robię dokładnie tak samo :) laktator kupimy jak rzeczywiście będzie nawał pokarmu (choć zaczynam czuć takie jakby "igiełki" w cyckach, więc chyba rusza laktacja), a takie stricte zabawkowe rzeczy niech nam kupują odwiedzający dzidzię :) jestem okropna, ale już kazałam mamie robić propagandę w rodzinie, że mamy tyyyyle ubranek, że nic nam nie potrzeba :-D nie po to wybierałam synkowi starannie każdy ciuszek, żeby dostać stertę ciuchów, które nie będą mi do niczego pasowały

Co do braków w zakupach to nie macie co się stresować- jest jeszcze czas :) wszystko zdążycie kupić, to tak naprawdę 1-2 wypady na zakupy i pierdółki są, tylko rożki, kocyki itp. to wiadomo trzeba trafić to co się najbardziej podoba :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny z tymi zabawkami to też nie mozna przesadzać na początku bo dzidzi też trzeba je do dozować co za dużo to nie zdrowo dla takiego maluszka wystarczy jeden pluszaczek bo ono nie będzie umiało na początku skupić sie na tych wszystkich kolorach.

Lenka jeśli chodzi o ciuszki i propagandę to nie martw sie ja też tak robię, na szczęście dużo ludzi pyta czego nam brakuje, a ciuszkó na pierwsze pół roku to na pewno nie, więc będe prosiła o zabawki i takie tam.

reklama
Madzia ja mam dokładnie dwie czarno - czerwoną biedronkę, która gra kołysankę i można zawiesić ją w wózku i do tego małą czarno - białą pandę w formie grzechotki, zrobione z materiału.

Do góry