reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny wsztstko jest dobrze mam tylko duzo lezec i nie szalec jak szalalam praca jazdy autem zakupy ... :D
A w piątek wizyta u mojego ulubionego Dr M. ale juz w Warszawie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Majka- jeśli to nie tajemnica to mogłabyś mi napisać ile zapłaciłaś za tą motorolkę? Zaczynam przekopywać angielski ebay za nią:)

Jogo- przykro mi. Wiem co czujesz. Mnie kotek tak zdechł. Strasznie to przeżyłam ale nic niestety nie możemy poradzić:( ogromny buziak dla Ciebie

Esiek- gdzieś w międzyczasie zniknęłam z kalendarza, hehe w sumie to tylko w jednym się pojawiła,:) mogłabyś mnie wpisać z moimi dwiema kluskami na 6 grudnia?

Ewelina- oszczędzaj się a tego jak Cię potraktowano to nawet nie skomentuję... Ja wpadłam do szpitala w drodze z wakacji i bez problemu zrobili mi usg i zbadał mnie ginekologicznie i recepty dostałam. Jedynie to na IP musieli wpisać, że ja na konsultacje chcę a nie na przyjęcie.

Co do szkoły rodzenia to ja się nie wybuerałam ale przy okazji załatwiania pielęgniarki dla niepełnosprawnej mamy dowiedziałam się, że u Nas na NFZ chodzi położna do domu. Była już u mnie raz, wypełniłyśmy formalności, zbadała tętno detektorem i teraz ma przyjść i ma Nas uczyć kąpać niemowlaczka. Dam znać jak to będzie wyglądało:)

Zula zaplacilam 300 zl Pani chciała 400 ale się targowalam ;) a jakie ceny na ebay bo nawet nie wiem ile jest warta ale raczej nie przeplacilam bo jest nowa ;)

Magda, ja czuję ruchy od dwóch tygodni, chociaż jestem prawie pewna, że poczułam juz w 13 tygodniu. Mam łożysko z przodu, więc spodziewałam się czekać do 20 tygodnia, ale z racji zawodu, pół życia szkoliłam się w,, nadwrażliwości, więc nie powinnam się dziwić. Najczęściej są to pojedyncze,, pukniecia ".:-)

Cześć dziewczyny.

Jogo - kochana przykro mi. Takie życie jest paskudne ;/

Infinity - co u Ciebie?

Nie mam ostatnio weny dziewczyny na forum, czytam co Was ale jakoś na pisanie sił nie mam.
Trochę mnie przeraził fakt, że deadline Gośki się zbliża a jak w proszku jestem z wieloma rzeczami.
Porobiłam drobne zakupy - aspirator do noska, pieluchy tetrowe, wkładki laktacyjne, rożek, prześcieradła i takie tam.
W końcu też zdecydowałam się na pościel i ... w ogóle postanowiłam na razie jej nie kupować. Kupiłam tylko ochraniacz i taki koc z Minky żeby na tym spała, pościel i tak do 6 miesiąca nie będę używać więc kupiłam tylko komplet pościeli do wózka. W zamian zdecydowałam się kupić przewijak jako mebel a wcześniej nie chciałam ale chyba jednak się przyda, czeka mnie więc jeszcze raz IKEA.
A wózka to już w ogóle nie mogę się doczekać :)
Zamówiłam też literki na allegro, taki napis Małgosia wykonany ze styroduru - bardzo fajna ozdoba na ścianę wyszła z tego. Nakleiłam to na cieniutką deskę żeby można było zabrać potem do nowego pokoju.
Poza tym kupiłam proszki Dzidziusia do białego, koloru i płyn i po weekendzie startuję powoli z praniem.

I tak to "produktywnie" mija mi czas ;/

Zula - Nie wiem jak to się stało i ogromnie przepraszam!!! Już dorzucam aktualny kalendarz, płci na razie nie wpisałam.

SIERPIEŃ
1. MADZIA I PIOTR (18 sierpień) córka
Hanna
2. ELLENI (28 sierpień) córka Adrianna

WRZESIEŃ
3. NIEPOKORNA (1 wrzesień) syn Oliwier
4. JOGO (2 lub 6 wrzesień) córka Nadia
5. ZUZIA2011 (5 wrzesień) syn

PAŹDZIERNIK
6. MAJKA201 (12 październik) syn
7. MADZIA76
(18 październik) córka Marcelina
8. LENKABAR (30 październik) syn Filip

LISTOPAD
9. Bzibziok (7 listopad) syn Michał
10. FOOTE
(5 listopad) syn Jerzy
11. LOLITKA200 (13 listopad)
12. ESIEK (19 listopad) córka Małgosia
13. EMA51 (27 listopad) syn Jan

GRUDZIEŃ
14. zula_5 (6 grudzień), bliźniaki
15. _Infinity_ (12 grudzień), córka Lenka
16. Ona232
(12 grudzień), syn Antoś

2015

STYCZEŃ
17. Hope84 (1 styczeń) córka Nina
18. szczerbatka (13 styczeń) syn Piotruś
19. Magda_7891 (19 styczeń)
20. Bziumelka (20 styczeń) córka Sonia
21. Oktavi (22 styczeń), córka Jagienka
22. Emilia M (29 styczeń)

LUTY
23. ewelina.br (4 luty)
24. Genna (19 luty), niespodzianka :)

Jogo przykro z powodu szczeniaczka :-(.

Esiek Ty się kompletnie nie martw bo ja z tego co napisałaś nie mam prawie nic. Wózek jadę dopiero zamówić w przyszłym tygodniu, a w piątek z położną będę robiła listę leków i tych akcesoriów dla Marceliny. Właśnie ktoś tu kiedyś wrzucił taką fajną wyprawkę a ja ją zapisałam i zgubiłam taka długa była razem z apteczką, mogę prosić jeszcze raz o nią???.
Esiek a co do tych literek to wiem że ty wrzucałaś tutaj takie ładne a ja mam łóżeczko już ustawione na miejscu i aż się prosi o te literki na ścianę , podeślesz linka do nich? Jeśli chodzi o przweijak to ja mam ten z ikei i też już stoi na swoim miejscu i jest fajny muszę przyznać.Pościel zamóiona ale jeszcze nie doszła, a rozek chcę też z Minky bardzo mi się podobają. A jutro czeka mnie spotkanie z moim doktorem i moze usg będzie:-D.

Madzia - Proszę link do literek - trochę czekałam ale warto było, są bardzo starannie zrobione.

LITERKI 3D 20 cm IMIĘ DZIECKA NAJTANIEJ (4418382935) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Co do listy leków do kupienia jak ci już położna napisze - wrzuć ją proszę, ja się niestety z nią nie dogadałam i nie mam położnej nadal;/

Czekamy na wieści po wizycie!!

Lenka - bylas juz na tej drugije lekcji w szkole rodzenia? Bo ja czekam na info od CIebie :)

reklama
Do góry