reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Emilia gratuluję 5 miesiąca :) na te wzdęcia to na pewno dieta dieta i jeszcze raz dieta, ale co to Ci nie powiem. Poszperaj w necie :)

ja zaraz 8 miesiąc zaczynam i póki co bez zaparć i wzdęć. Trochę zgagi, ale też bez tragedii. Jem to co przed ciążą czyli bardzo dużo ważyw i owoców, prawie tylko ciemne pieczywo i 3 razy w tygodniu na śniadanie mieszankę: siemię lniane, zarodki pszenne, płatki owsiane i orkiszowe, pestki słonecznika i dyni z jogurtem naturalnym, owocami, miodem. Polecam, myślę, że ta mieszanka uratowała mnie przed zaparciami. No i rodzice mają kilka kurek, żeby były zdrowe jajeczka, a tata hoduje ekologiczne pomidory, także na tej zdrowej żywności mój syn rośnie jak szalony a mama nie ma problemów z żołądkiem i jelitami :)

Ewelina coś mi tutaj nie gra. Ty chyba źle liczysz, 5 miesiac zaczyna się w 18tc wszedzie podają takie dane, bo tak to wyjdzie Ci ciaża 10 miesiecy.

Lenkebar: ja mam tak samo jak ty. Duzo owocow i warzyw, podobna mieszanke z rana 3x w tyg, ok 70% wszystkiego co jem jest ekologiczne, codziennie 3.5 km marszobiegu i zaparcia mi nie dokuczaja. Niech sie dzieciny dobrze chowaja

Super Lolitka! Zazdroszczę tego marszobiegu, też bym chciała ale zabraniają po tym jak mi się szyjka raz skróciła :( czyli teoria się potwierdza: dziewczyny jak chcecie się dobrze czuć i mieć ciążę bez zaparć i wzdęć trzeba się zdrowo odżywiać :)

Oj dziewczyny!!!! Bez przesady! Mi by ta Wasza mieszanka przez gardło nie przeszła a na śniadanie wciagam kiełbaski lub jajka z fasolką a zaparć też nie mam ;) Ale owoców i warzyw pochłaniam dużo - fakt ;)

Oj zaparcia... Na szczęście u mnie minęły jak mogłam zacząć normalnie funkcjonować. Więcej ruchu i wszystko wróciło do normy ale i tak muszę uważać co zjem bo po niektórych rzeczach strasznie choruje. Mi dr na początku mówił że na to najlepsza jest dieta i bodajże kefir. Kefiru nie znoszę więc piłam jogurty ale mi zbrzydly i teraz nie mogę patrzeć na nie nawet ;)

Ja mam tylko wzdecia ale nie mam zaparć. Problem w tym ze chyba cos tam podraznilam od grilowanego ostatnio. U mnie jest tak ze zalatwiam sie bez problemu raz dziennie po śniadaniu, całe zycie tak miałam. I potem caly dzien jem i żołądek i jelita sie napełniają. I wzdecia zaczynaja sie przed snem, ogolnie bola mnie jelita ok 22-23 i ide z tym bólem spac a rano jest ok bo chyba to wszystko w nocy sie trawi i przechodzi do jelita grubego i wtedy juz nie boli. Wiec problem tylko ze wzdetym brzuchem i gazami ale tylko wieczorem.

Ewelina Bziumelka dobrze napisała 5 miesiac zaczyna sie od 18 tygodnia czyli od 17t 1d.

reklama
Magda bylam w szipitalu ale nie zostalam zbadana . Zeby zrobili usg i badanie krwi musialabym sie zatrzymac u nich na 3 dni . Innej mozliwosci nie ma . No jak.ja sie wk......łam masakra . Dzwonilam do Dr Mrugacza i kazal brac nospe 2x 1 znowu duphaston i magnez . I lezec .

Do góry