reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja po pierwszej gimnastyce, ale się zmęczyłam :-D małemu się podobało bo sam też ćwiczył. Za kilka zajęć będą ćwiczenia z panami i okazało się, że będą uczeni masażu pleców, więc jak na razie ze szkoły rodzenia jestem zadowolona.

reklama
Jogo ale fajne słoiczki tak jak mówi Esiek trzeba przysstawiać tamtego slabszego i się wzmocni. A ja przez tydzień miałam w domu Korczak miniaturke takiego 5 miesięcznego na przechowanie i dzisiaj poszła już do swojego domu i normalnie mi się za nią tęskni taki slodziak to był. Ale mój czarus jest zadowolony bo ona tylko po nim skakala ale był nadwyraz cierpliwy a teraz odetchną.

Jogo gratulauje dzieciaczkow,Twoja sunia pewnie przeszczesliwa:tak::-D.Co do apetytu to tak sie dzieje przed porodem,organizm potrzebuje mnostwo energii,wiec jedz dziewczyno ile wlezie bo tak ma byc :)

Niepokorna jeszcze troche tylko Ci zostalo:happy:.

Minni druga doba u nas niebo lepiej,2 razy Lucy sie obudzila.O 8.30 rano czekalismy az laskawie sie obudzi,wiec na razie jest dobrze :)Zarlok z niej straszny.Wczoraj odwiedzila nas pielegniarka,bylo wazenie,mierzenie i okazalo sie ze w szpitalu zle ja zmierzyli.Przy mnie pani doktor stwierdzila ze Lucy ma 55-56 cm, na innym papierku napisane ze 54,5 a wczoraj mierzylam ja z pielegniarka i okazalo sie za ma 53 :-D.

Dziewczyny jak bedziecie kupowac kolyski,kosze,czy wozki to naprawde warto zwrocic uwage na to czy materacyk da sie troche podniesc do gory.Chodzi o czesc pod glowka.Dzieciom czesto sie ulewa,moja wymiotuje od czasu do czasu,i ja zaluje ze nie kupilam niczego z ta opcja.
Po cesarce nie mozna cwiczyc 3 miesiace!:szok:

Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu i za Madzie i Piotra!

Pozdrawiam wszystkie:-)

Peti gratuluje!!!
Dopiero mam chwilkę aby poczytać co tam u Was . Moja malutka w końcu zaczęła przybierać na wadze i waży już 3300 ale zaczęła porządnie jeść choć w nocy nadal je tylko raz .
Ja gdzieś wyczytałam , że można ćwiczyć dopiero po 6 miesiącach i się stresuję bo chciałabym już założyć ciuchy sprzed ciąży .
Zmykam bo malutka się już budzi .
Pozdrowionka dla wszystkich przyszłych mam

Dziewczyny od wczorajszego wieczora pobilewamnie brzuch i czuje szyjke . Czekalam do rana boli mniej ale nadal cos czuje . Do tego mam mega zaparcia i sliwki nic nie daja moze to przez to czuje lekki bol. I do tego moj Dr na wakacjach.

Ewelina ja też czasem czuję szyjkę, to dość nieprzyjemne :/ brzuch sądzę ma prawo pobolewać, wszystko się zmienia w środku, rośnie rozciąga.. ale jeśli się martwisz to pojedź na IP niech Cię obejrzą, będziesz spokojniejsza

Ja wczoraj właśnie z powodu takiego zamartwiania pojechałam na do szpitala o 12 w nocy. Mój bardzo ruchliwy i silny Syn wczoraj prawie w ogóle się nie ruszał, a jak już to bardzo delikatnie. Wieczorem zjadłam całą tabliczkę czekolady i nic, więc pojechałam. No i wstydu mi narobił... bo jak tylko podłączyli KTG zaczął w nie tak kopać, że na cały gabinet było słychać! Pani położna mi powiedziała, że ona mnie o nic nie podejrzewa, ale jakoś "dziwnie" wszystkie co przyjeżdżają na KTG bez ruchów nagle te ruchy podczas badania się pojawiają :zawstydzona/y: widziałam moje dziecko na USG i Pan dr mnie spytał czy mam swiadomość, że Mały parametrami jest juz w 34 tc?! Waży ok 1990g! W czwartek mam wizytę u mojego doktorka- muszę z nim porozmawiać, bo zaczynam się zastanawiać czy to dobrze, że to taki olbrzym... Na koniec doktor sobie zażartował, że gratuluje córeczki!!!! Serce mi o mało nie stanęło :-D to by było...

Ewelina, daj znać co lekarz powie.
Ja też miałam teraz takie dziwne bóle z którymi poszłam do dr i wszystko ok tylko nospe mam brać.

Lenkabar, a to maluch cię nastraszył ale dobrze że jest wszystko ok ;) żart lekarza musiał być szokiem :)

reklama
Hej dziewczyny! Ja w piatek zaczęłam 5 miesiac wiec bardzo sie ciesze.
A ze złych wieści to od paru dni męczą mnie straszne wzdecia, w dzien ok a wieczorem przed snem mam normalnie skręty jelit. Nie wiem co z tym zrobic. W grudniu tez tak miałam ale piłam przez 2 tygodnie siemię lniane i przeszło. A teraz nawet nie moge takich rzeczy pic w ciazy. Nie wiem jak to naturalnie wyleczyć ale chyba dieta.

Do góry